Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[B5 ARM] Tapicerka-drzwi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Paw1100

1. zabierasz się za odkręcenie boczków w drzwiach następuje to poprzez odkręcenie 5 wkrętów które napotkasz po drodze !

506778492f3be24fm.jpg

2. wysuwasz boczek do góry!! (tylko z umiarem) :gwizdanie:

3. zdejmujesz piankę!

4. odłączasz wszystkie napotkane przewody oraz linkę od klamki wewnętrznej ( lusterka ,szyby, głośniki)

4. zdejmujesz gumę , (ona jest sklejona z boczkiem) plastik który będziesz chciał oklejać nową tkaniną!

Kwestia wymiany materiału w boczku polega on na tym iż plastik który będziesz musiał wymontować , został on zgrzany w 10\15 miejscach,

aby to dobrze zrobić polecał bym zainwestować w opalarkę , po podgrzaniu tych miejsc robią się giętkie i puszczają ( tylko bez przesady bo wszystko stopisz) i wtedy tak zwany podłokietnik będziesz miał w rękach, co do materiału to zdzierasz stary ( były przypadki że chłopaki naklejali bezpośrednio na stary materiał ) nie polecam ponieważ będzie puszczać, inwestujesz w alcantarę lub skórę jak uważasz i naklejasz na plastik ( ja używałem zwykłego butaprenu) po czym wszystko ładnie dociskałem, po dwóch dniach kiedy plastik z nową alkantarą wysechł , mogłem myśleć o ponownym wciśnięciu go w boczek (jest troszkę roboty aby spasować) ale dałem radę ! spokojnie a wszystko się uda! po czym zostało mi w odwrotnej kolejności wpasować boczek w drzwi , podłączenie w\w przewodów i cieszyć się odnowionym i czystym łokietkiem :naughty: ! ps. jeżdżę już 3 mies i jest pięknie!

Co do zakupu takiej alkantary lub skóry polecam (alkantarę stalowoczarną) , zakupiłem i jestem b. zadowolony :decayed:

http://allegro.pl/alacantara-jak-sztuczny-zamsz-welur-alkantara-ss-i1250797910.html#start

jak coś nie jasne pomogę! pozdrawiam miłego rezania :hi: