spawnbee Opublikowano 27 Stycznia 2012 Opublikowano 27 Stycznia 2012 witam Podłącze się pod temat Pomału brakuje mi pomysłów na to webasto. Zakupiłem webasto na allegro, zapchałem do auta, odpaliłem i strasznie dymi. Rozebrałem cały piec wyczyściłem (nic tam nie widać żeby coś było powypalane, dysza ok) kupiłem nową świece i dalej dymi. Żeby to jeszcze delikatnie, nie wali jak z komina elektrowni. Vag żadnych błędów nie wywala. Macie jakieś pomysły ?
AndyN Opublikowano 27 Stycznia 2012 Opublikowano 27 Stycznia 2012 Tak. Zaczynasz od przeczytania ostatnich 10-15 stron tego wątku. Jeśli rady na tych stronach znalezione nie pomogą zadajesz pytania.
spawnbee Opublikowano 27 Stycznia 2012 Opublikowano 27 Stycznia 2012 dzięki ! można było odrazu napisać: kup sobie zestaw naprawczy !
AndyN Opublikowano 27 Stycznia 2012 Opublikowano 27 Stycznia 2012 dzięki ! można było odrazu napisać: kup sobie zestaw naprawczy ! Mylisz się. Poczytaj a znajdziesz tańsze w realizacji sugestie Przez 10-15 stron nie pisaliśmy tylko o zestawie naprawczym.
adamooo Opublikowano 27 Stycznia 2012 Opublikowano 27 Stycznia 2012 jak coś to ja mam na sprzedaż membrankę do naprawy webasta [br]Dopisany: 27 Styczeń 2012, 20:45_________________________________________________ witam Podłącze się pod temat Pomału brakuje mi pomysłów na to webasto. Zakupiłem webasto na allegro, zapchałem do auta, odpaliłem i strasznie dymi. Rozebrałem cały piec wyczyściłem (nic tam nie widać żeby coś było powypalane, dysza ok) kupiłem nową świece i dalej dymi. Żeby to jeszcze delikatnie, nie wali jak z komina elektrowni. Vag żadnych błędów nie wywala. Macie jakieś pomysły ? patrz wyżej
AndyN Opublikowano 27 Stycznia 2012 Opublikowano 27 Stycznia 2012 No dobra - jutro montaż, to pudełko powinno rozwiazać problem z Webasto Po zamontowaniu sprawdźcie wartość w kanale "6" adaptacji (10). Domyślnie powinno być "0" - czyli automatyczne dogrzewanie silnika przy niskich temperaturach.
mr.mark1 Opublikowano 28 Stycznia 2012 Opublikowano 28 Stycznia 2012 Macie może pomysł jaką dawkę dać żeby było dobrze. Webasto chodzi, nic sie nie dzieje tylko że, po włączeniu delikatnie zadymi i spokój, chodzi już cały czas bez dymu, po wyłączeniu zakopci na biało raz mocniej raz słabiej. Jak się co dziennie odpala to przy rozruchu praktycznie nic nie zadymi tylko podczas gaszenia. A jak jest nie używane jakieś 4 dni to zakopci podczas rozruchu mocniej już mocniej. Teraz wróciłem do fabrycznej dawki, wcześniej ustawiłem na 185ms i było jak by lepiej. Niby wszystko ok, ale ten dymek mnie drażni
wrclaguna Opublikowano 28 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 28 Stycznia 2012 No dobra - jutro montaż, to pudełko powinno rozwiazać problem z Webasto Po zamontowaniu sprawdźcie wartość w kanale "6" adaptacji (10). Domyślnie powinno być "0" - czyli automatyczne dogrzewanie silnika przy niskich temperaturach. Na pewno
Aydaho Opublikowano 28 Stycznia 2012 Opublikowano 28 Stycznia 2012 Noo i po problemie http://www.youtube.com/watch?v=7RANvogHrj0&feature=youtube_gdata_player
wrclaguna Opublikowano 28 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 28 Stycznia 2012 Noo i po problemie Tylko teraz mozna upalać w nocy
Aydaho Opublikowano 28 Stycznia 2012 Opublikowano 28 Stycznia 2012 witam Podłącze się pod temat Pomału brakuje mi pomysłów na to webasto. Zakupiłem webasto na allegro, zapchałem do auta, odpaliłem i strasznie dymi. Rozebrałem cały piec wyczyściłem (nic tam nie widać żeby coś było powypalane, dysza ok) kupiłem nową świece i dalej dymi. Żeby to jeszcze delikatnie, nie wali jak z komina elektrowni. Vag żadnych błędów nie wywala. Macie jakieś pomysły ? Zrob test wydajnosci pompki - pewnie tak jak ja masz zla i leje za duzo paliwa - dlatego dymi Jak nie to - kupuj palnik z Volvo . Szkoda czasu[br]Dopisany: 28 Styczeń 2012, 17:29_________________________________________________ Noo i po problemie Tylko teraz mozna upalać w nocy Czemu w nocy
AndyN Opublikowano 28 Stycznia 2012 Opublikowano 28 Stycznia 2012 ====== Czy w nowszych VCDS'ach macie "label file" do kontrolera piecyka?
pieciajek Opublikowano 29 Stycznia 2012 Opublikowano 29 Stycznia 2012 A tak jeśli chodzi o model B5 to da się założyć webasto na CAN-e. Załozyłem temat ale nikt tego nie drąży więc nie wiem czy się da czy całkiem sobie darować. Oto mój wątek http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=237664.0 A jeśli chodzi o komunikację to w audi B6 ostatnio sprawdzałem a dodam że mam VCDS-a z najnowsza wersją i się też nie da skanować sterowników więc pytanie, jak się komunikuje z webastem po can jak ono jest połączone z konfortem a nie z modułem gateway? A może jak się tak podłączy i gateway zakoduje to się będzie łączyć? Pytanie drugie, jakby nawet była komunikacja to czy jest moliwość podłączenia webasta tak żeby działo jak fabryka czyli jak jest niska temp, to się samo po odpaleniu silnika włączało?
wrclaguna Opublikowano 29 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 29 Stycznia 2012 pieciajek bardzo nam przykro ale tu jest watek o B6/B7 I zadajesz dziwne pytania A jeśli chodzi o komunikację to w audi B6 ostatnio sprawdzałem a dodam że mam VCDS-a z najnowsza wersją i się też nie da skanować sterowników :?: więc pytanie, jak się komunikuje z webastem po can jak ono jest połączone z konfortem a nie z modułem gateway? A może jak się tak podłączy i gateway zakoduje to się będzie łączyć? :?:
pieciajek Opublikowano 29 Stycznia 2012 Opublikowano 29 Stycznia 2012 wczoraj przeczytałem wasze 45 stron wątka i sporo się dowiedzialem ale mnie interesuje żeby zamontować webasto sterowane cyfrowo ale do modelu B5, silnik 115tdi. Wiem że to watek B6/B7 skoro zakłócam wasze rozważania to przepraszam. Nachodzi mnie jedno jeszcze pytanie, czy było fabrycznie montowane w moim modelu bo na liczniku tam gdzie zegarek też mam obrazeczki anteny i webasta oraz wiatraka (licznik 2000r białe podświetlenie 8D0 920 931 T) może ma ktos takie w aucie? znawcy tematu może by pomogli, plis.
wrclaguna Opublikowano 29 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 29 Stycznia 2012 Spytaj sie uzytkownikow w B5 BATALION Boja nie widze w ETCE aby byly fabryczne webasto po canie w AJM . Jedynie mozesz wrzucic analog
AndyN Opublikowano 29 Stycznia 2012 Opublikowano 29 Stycznia 2012 Noo i po problemie uffffff Pamiętasz u kolegi Ay. kolorki kabli w odnodze wiązki prowadzącej do zdalnego sterowania? 4 pin to masa (której pewnie w wiązce nie ma, bo po co) a dwa pozostałe? 1 i 6?
Mario Opublikowano 29 Stycznia 2012 Opublikowano 29 Stycznia 2012 Noo i po problemie uffffff Pamiętasz u kolegi Ay. kolorki kabli w odnodze wiązki prowadzącej do zdalnego sterowania? 4 pin to masa (której pewnie w wiązce nie ma, bo po co) a dwa pozostałe? 1 i 6? pozwolę sobie zapytać, co kombinujesz ? :>
wrclaguna Opublikowano 29 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 29 Stycznia 2012 1- zasialnie 6- sygnal do sterownika pieca
Rekomendowane odpowiedzi