Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 ASN] Jaka instalacja LPG do B6 3.0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja mam staga 300 plus wtryski hana ,jeżdżę już 2 -gi rok i jestem qurewsko zadowolony...

zero problemów z instalką, zero różnicy w jeździe między gazem a benzyną a koszy jazdy dzielisz na pół...i to cieszy.

nie zastanawiaj się tylko zakładaj bo każdy dzień więcej jazdy na benzynie to tylko strata twoich pieniędzy...

Opublikowano

Drogi użytkowniku dawid2300 z silnikiem 3.0 i stagiem :P

mechanik proponuje mi taki zestaw :

elektronika- stag300

wtryski- hana2000

reduktor- agr01

wielozawór- tomasetto

zbiornik- bormech

za błędy przepraszam ale czy masz taki sam zestaw ?? no i Djhas dzięki za odpowiedź :) a reszta użytkowników może mi doradzi czy coś by w tym komplecie zamieniła ??

Opublikowano

Ja bym zmienił reduktor...ac r01 czerwony ma problemy z poprawnym działaniem. Często zmienia ciśnienie i potrafi się zacinać. Ja staram się unikać montażu tych reduktorów. Raz w ciągu tygodniu w tym samym aucie wymieniałem go 3 razy a było tylko tam 170 km.

Opublikowano

w takim razie jaki reduktor polecisz ? ;) coś jeszcze wymienić na inne ?

Opublikowano
Ja bym zmienił reduktor...ac r01 czerwony ma problemy z poprawnym działaniem. Często zmienia ciśnienie i potrafi się zacinać. Ja staram się unikać montażu tych reduktorów. Raz w ciągu tygodniu w tym samym aucie wymieniałem go 3 razy a było tylko tam 170 km.

ponoć ACek został już poprawiony i nie ma z nim problemów

Opublikowano

a co o tym reduktorze powiecie Scorpion II GT ostatnio wiele opinii słyszałem dobrych. Ja mam u siebie BRC i nie jestem zadowolony. Mało fachowców którzy to ogarniają często benzynką podlewa (oczywiście dobrze założona i wystrojona będzie śmigać świetnie) ale niestety styczność miałem z dwoma i obydwie źle założone (reduktor genius max, wtryski pomarańczowe). Stag chyba najlepszy wybór moim zdaniem inny samochód od dwóch lat zasuwa i jedynie filtry wymieniam.

Opublikowano
a co o tym reduktorze powiecie Scorpion II GT ostatnio wiele opinii słyszałem dobrych. Ja mam u siebie BRC i nie jestem zadowolony. Mało fachowców którzy to ogarniają często benzynką podlewa (oczywiście dobrze założona i wystrojona będzie śmigać świetnie) ale niestety styczność miałem z dwoma i obydwie źle założone (reduktor genius max, wtryski pomarańczowe). Stag chyba najlepszy wybór moim zdaniem inny samochód od dwóch lat zasuwa i jedynie filtry wymieniam.

nie wiem gdzie czytałeś te dobre opinie,ale scorpion nie jest za dobrym wyborem bo ma problemy z ciśnieniem na forum gazowym nie jest zachwalany z brc jest wszystko ok dopóki jest na gwarancji później zaczynają sie problemy

Opublikowano

sorry masz rację mój błąd:doh: ostatnio za dużo przeglądałem chodziło mi o Zavoli Zeta-S scorpion ma problemy z ciśnieniem i z wieloma innymi rzeczami przerabiają je trochę i pomimo wersji którą napisałem gtII (plastikowy dekiel) to dalej problematyczny. A nie myślał kolega o dwóch parownikach po 150KM cenowo wyjdzie prawie to samo. Co do BRC poprzednie auto miało BRC pół roku i miało podlewanie:( Ale akurat to wina gaziarza knot jeden oszczędził na parowniku co mnie dziwi bo z tego co wiem to BRC robią tylko serwisy BRC a to chyba oznacza jakieś szkolenia żeby kichy nie robić!

Opublikowano

a po czym rozpoznam ten nowy bez problemów od tego starego ? ;p tak żeby mi złomu nie włożyli w takie wielkie serce 3.0 ;p dzięki za czas darkodgcs :)

Opublikowano
a po czym rozpoznam ten nowy bez problemów od tego starego ? ;p tak żeby mi złomu nie włożyli w takie wielkie serce 3.0 ;p dzięki za czas darkodgcs :)

kolego na każdym redku jest nr.fabr. i niech on zaczyna się od cyfr 0713.... lub więcej jak 07,jest to data produkcji siódmy tydzień 2013r,one są już poprawiane

Opublikowano

dzięki wielkie :D teraz już wszystko wiem :))

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Kolego mariuszm91 możesz napisać na jaki zestaw się zdecydowałeś, i jak instalacja chodzi? Kupiłem autko z tym samym sercem i zastanawiam się właśnie nad instalacją gazową....chciałbym założyć coś sprawdzonego i w miarę bezproblemowego, abym nie musiał co tydzień u gazownika się meldować.

Pozdro!!!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

nie jestem specjalistą jeśli chodzi o instalacje gazowe i musiałbym zerknąć pod maskę co mam zamontowane ale mam auto ok. półtora roku i jeżdżę na gazie cały czas. nie ma różnicy pomiędzy benzyną a gazem, spalanie 10-12l/100km po mieście, trasa około 9 przy normalnej jeździe, ale jak chce poszaleć to potrafi dwukrotnie wzrosnąć :decayed: jutro zerknę co mam pod maską i postaram się napisać. A jest jeden problem u mnie co do lpg... zapala się check engine po przejechaniu jednorazowo ponad 200km ale nie ma poza tym żadnych objawów negatywnych :) mechanik mówi że to sonda przy gazie potrafi świrować...

Opublikowano

o sondzie to już też się przekonałem :P usuwać błąd i jeździć dalej wymiana sody czy katalizatora nie ma sensu .... obecnie posiadam instalację stag 300 i jestem zadowolony :) 10 tys już zrobione xd

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Temat już troszkę leciwy, ale również posiadam STAG 300 od ponad dwóch lat. I jak do tej pory to jestem bardzo zadowolony,

Tak jak przedmówcy napisali że istota jest dobry monter LPG z pojęciem a nie laik, a wówczas każda instalacja będzie śmigać,

Zrobiłem coś ponad 50 tyś, i na dzień dzisiejszy jest ok.

Nie pamiętam już gratów jakie są ale dwa reduktory + wtryski Hana, nigdy mnie jeszcze nie zawiodła instalacja.

Co do błędów to sondy to tutaj tak nie do końca z tym usuwać i dalej śmigać, wieczny kłopot tych silników to KATY trzeba z tym zrobić porządek jeśli masz kłopot koszt takiego przedsięwzięcia to około 300-400 zł, i będzie z głowy. Ja to u siebie ogarnąłem. Katy są jak były tylko w ECU jest zrobiony myk że nie widzi sond, nie wywala błędu, nie wysadza cewek, nie wali losowo ze czasem wyskoczy 1 / - 6 cewka.

Reasumując auto z LPG śmiga extra, na razie :wink: a sam silniczek nie narzekam jest na prawdę OK. I może ktoś powie ze bzdura, a uważam że to kwestia użytkownika

Opublikowano

to co radzisz katalizator wymienić ?

posiadasz dwa reduktory ? ja mam tylko jeden aco1 może to by było przyczyną mhmmm

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Tak posiadam u siebie dwa reduktory, kata nie trzeba wymieniać. Jeśli ogólny stan jego jest ok to zostaw sobie go wystarczy ECU zrobić program i będzie OK

Chyba że się posypał, wówczas nie masz wyjścia coś dumać musisz. I proponowałbym zrobić porządek w instalacji na jednym reduktorze będzie Ci się dławić bo nie sadzę że ktoś zakładał jeden konkretny no i pytanie czy takowy znalazł i jak dawno temu.