Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 BKE] BRD + FMIC + BQ + Rogal = 185,1 KM 380 Nm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak widać turbina wstaje bardzo późno nić się nie dało z tym zrobić przez to mały niesmak no ale co poradzić jednemu się trafi taka brd a drugiemu taka

Koników też dało by się więcej ale nie ma co przesadzać a co do niutonow to raczej max z ori sprzęgła

bkeforum.jpg

Aktualna moc po korekcie 185Hp 380Nm. Turbinka wstaje 200 obr wcześniej teraz jeździ się o wiele przyjemniej :decayed:

Opublikowano

kolego jak najbardziej dla wykonanych modów ode mnie :good:. Niestety ten dół masz mega kiepski! Ale jeśli Witek nie dał temu rady, to kto mógłby :mysli:;)...................

Opublikowano

oj tam, bynajmniej graty oszczędzasz z tym dołem.. jak wyprzedzasz to i tak chyba nie z dołu.. tak więc chociaż dwumas odpoczywa.. kox z dołu jest fajny na początku bo wydaje ci się że teraz już ciśnie to co dopiero później.. a takto jest bezpiecznie i jak będziesz potrzebował mocy to ją będziesz miał :witch: ludzie zachwalają się koksem dopóki zdrowie dopisuje..

Opublikowano
  • Autor

Witek mówił ze nie robił mocniejszego BKE na forum jest chyba pierwsze a co do wyprzedzania to masz racje. Jak wracalem z warszawy to 230 leci spokojnie ale w korku nie bylo gdzie przetestowac maxa

Opublikowano

Witek mówił ze nie robił mocniejszego BKE na forum jest chyba pierwsze a co do wyprzedzania to masz racje. Jak wracalem z warszawy to 230 leci spokojnie ale w korku nie bylo gdzie przetestowac maxa

:bicz: TY PIRACIE :cool1:

Opublikowano
  • Autor

:embarrassed: :embarrassed: :kox:[br]Dopisany: 13 Październik 2010, 12:57_________________________________________________

kolego jak najbardziej dla wykonanych modów ode mnie :good:. Niestety ten dół masz mega kiepski! Ale jeśli Witek nie dał temu rady, to kto mógłby :mysli:;)...................

Oglądałem twój wykres ArkadiuS i jak widzę twoja też nie wstaje dużo wcześniej no ale to właśnie jest brd Jedna wstaje dobrze a druga nie

Opublikowano

katalizator jest?

Opublikowano

:embarrassed: :embarrassed: :kox:[br]Dopisany: 13 Październik 2010, 12:57_________________________________________________

Oglądałem twój wykres ArkadiuS i jak widzę twoja też nie wstaje dużo wcześniej no ale to właśnie jest brd Jedna wstaje dobrze a druga nie

Dół masz faktycznie słaby, jak by to było bigturbo to rozumie ale na BRD to słabo.

Sporo osób ma problemy z dołem na tej turbosprężarce. U mnie bardzo dużo poprawiło zrobienie początku wydechu 2,5" bez kata.

Wiem też że dużo pomaga sprawdzenie podciśnienia.

Opublikowano

Jezeli to 5 skrzynia to 230kmh to raczej max. Ja bym szukal na twoim miejscu powodu tak slabego dołu. Wg mnie na tym setupie powinno byc co najmniej ok 340N/m przy 2000obr/min, gdzie Ty masz nie całe 300.. AJMy na takich gratach maja po 350N/m w okolicach 2000rpm.

Opublikowano
  • Autor

KAT jest wycięty

Co do podciśnien to sztanga turbiny rusza się dość żwawo i idzie do samego ogranicznika, jak dobrze rozumie jeśli sztanga jest maksymalnie podciągnięta to doładowanie jest max, a co do wężyków podciśnienia to były zmienione przy wymianie turbiny.

Witek powiedział na taki model trafiłem że nie chce się budzić od dołu.

Jeszcze pokombinuje z tymi wężykami i po obserwuje sztangę jak pracuje

Opublikowano

a co Witek mowil na temat pompek BQ? starcza one do 200ps?

a jak sie kupi nowe turbo BRD to tez moze tak slabo wstawac?

Opublikowano
  • Autor

nie pytałem czy starczy do 200ps ale wydaje mi się ze starczy bo u mnie spokojnie 190-195 by wyszło

A turbina właśnie była nowa

Opublikowano

nowka nie smigana?? f*ck i wez tu dobrze chcesz a tak d*pa :wallbash:

a Ty co spac nie mozesz :decayed:

Opublikowano
  • Autor

nowka nie smigana?? f*ck i wez tu dobrze chcesz a tak pupa :wallbash:

a Ty co spac nie mozesz :decayed:

Ty chyba też nie za bardzo :gwizdanie:

Opublikowano

ja to w pracy jestem o do 4.30 a Ty ?? :decayed:

no ale powiem Ci ze caly czas sie zastanawiam czy modzic dalej bo koszt turbo BRD i Fimc-a to okolo 2500-3000zl do tego jeszcze trzeba zaplacic tunerowi za korekte a niech mi sie trafi "spiace" turbo i zyskam 15-20 ps i 10/15 Nm bo sprzeglo Awx wiecej jak 390 nie ma sensu no i pasowaloby jeszcze wzmocnic sprzeglo :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

ja spania nie mam :wink4:

a co do zysku ps to że wolno wstaje to nie znaczy że będzie mało ps bo można pewnie ustawić soft na 200KM na tym turbie.

Opublikowano

ja to w pracy jestem o do 4.30 a Ty ?? :decayed:

no ale powiem Ci ze caly czas sie zastanawiam czy modzic dalej bo koszt turbo BRD i Fimc-a to okolo 2500-3000zl do tego jeszcze trzeba zaplacic tunerowi za korekte a niech mi sie trafi "spiace" turbo i zyskam 15-20 ps i 10/15 Nm bo sprzeglo Awx wiecej jak 390 nie ma sensu no i pasowaloby jeszcze wzmocnic sprzeglo :gwizdanie:

Zawsze możesz sprzedać stare turbo i jakieś koszta się zwrócą.

Opublikowano

Dół dołem a jak odczucia ?

Ciekaw jestem jak mój egzemplarz będzie wstawał bo też mam turbo z tego samego źródła chyba co ty.

Wstawiałeś kiedyś logi przed softem. Patrzyłem na swoje i prawie takie same miałem.

Opublikowano

Dół dołem a jak odczucia ?

Ciekaw jestem jak mój egzemplarz będzie wstawał bo też mam turbo z tego samego źródła chyba co ty.

Wstawiałeś kiedyś logi przed softem. Patrzyłem na swoje i prawie takie same miałem.

a kiedy masz program? a co to za zrodlo z tymi turbo BRD mozecie wrzucic linka?