Opublikowano 14 Października 201015 l witam mam pytanie ,co sadzicie zeby te felgi zostawic na zime i myslalem tez zeby je pomalowac lakierem bezbarwnym prosze o opinie na ten temat,czy nic sie niestanie z taklimi felgami bo ma byc ostra zima chodzi mi o temperature jak bedzie - 30 lub wiecej http://img543.imageshack.us/i/101002154208.jpg/
Opublikowano 14 Października 201015 l Autor a co myslisz o pomalowaniu ich bezbarwnym a moze jest jakis specialny specyfik zeby zabezpieczyc je przed sola ?
Opublikowano 14 Października 201015 l tak szczerze to nigdy mnie to nie interesowalo żeby zabezpieczać czymś aluski przed solą. poczytaj na forum temat był już napewno poruszany i merytorycznie rozwiązany. moim zdaniem dodatkowej ochrony nigdy za wiele także próbuj.
Opublikowano 20 Października 201015 l OD 4 lat jeżdżę zimą na alu i nigdy ich niczym nie zabezpieczałem. Pomimo tego jakoś nic im się nie dzieje.
Opublikowano 20 Października 201015 l OD 4 lat jeżdżę zimą na alu i nigdy ich niczym nie zabezpieczałem. Pomimo tego jakoś nic im się nie dzieje. Ja też nigdy nie zabezpieczałem felg na zimę jakimiś farbami bezbarwnymi czy innymi podobnymi specyfikami i felgi są OK.
Opublikowano 20 Października 201015 l Zeby bezbarwny nie odpryskiwał powinieneś najpierw zmatować lakier czyli pozostaje wosk.
Opublikowano 20 Października 201015 l Nigdy nie miałem stalówek w aucie.Wszystkie zimy na alu i nigdy im nic nie było mimo , że niczym ich nie zabezpieczałem
Opublikowano 20 Października 201015 l u mnie w ori skody po zimie utleniła się wierzchnia powierzchnia alu i wyglądało to paskudnie, zobaczymy jak będzie w audi a na wszelki wypadek zabezpieczyłem warstwą bezbarwnego i woskiem, na pewno nie zaszkodzi
Opublikowano 21 Października 201015 l Autor a jezeli woskiem to co proponujecie jaki wosk? a co do lakieru bezbarwnego to jezeli by sie zrobily odpryski to znowu mozna pomalowac
Opublikowano 21 Października 201015 l a jezeli woskiem to co proponujecie jaki wosk? a co do lakieru bezbarwnego to jezeli by sie zrobily odpryski to znowu mozna pomalowac Przeciez one jak na moj gust maja warstwe bezbarwnego? Czy nie tak? Wyczysc, nawoskuj i nie cuduj, jak chcesz pomalowac bezbarwnym? Przeciez to bedzie wygladalo 10x gorzej niz bez tej warstwy dodatkowej. Lakier na samochodzie nie rozpuszcza sie przez zime to i zadbana alu przezyje ( u mnie juz nie jedna zime przezyla)
Opublikowano 21 Października 201015 l Maja i są pomalowane profesjonalnie tak że na pewno nic im nie będzie Mam te same felgi na zimę i można ich nie myć wcale zimą i nic się im nie dzieje :gwizdanie:
Opublikowano 21 Października 201015 l Jak bezbarwny zacznie odpryskiwać to go nie pomalujesz bo najpierw będziesz musiał wszystko zedrzeć a wżery na alusach w zimie to robi sól jak chcesz to myj częściej koła ,ja mam ori audi i nie robie nic nawet auta na zime nie woskuje.
Opublikowano 24 Października 201015 l a jezeli woskiem to co proponujecie jaki wosk? http://allegro.pl/poorboy-s-wheel-sealant-wosk-gratis-meguiars-i1265684284.html wyższa półka ten wosk!