Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Czy pomalowac felgi na zime lakierem bezbarwnym

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam pytanie ,co sadzicie zeby te felgi zostawic na zime i myslalem tez zeby je pomalowac lakierem bezbarwnym prosze o opinie na ten temat,czy nic sie niestanie z taklimi felgami bo ma byc ostra zima chodzi mi o temperature jak bedzie - 30 lub wiecej

http://img543.imageshack.us/i/101002154208.jpg/

Opublikowano

nie dygaj,będzie ok :good:

Opublikowano
  • Autor

a co myslisz o pomalowaniu ich bezbarwnym a moze jest jakis specialny specyfik zeby zabezpieczyc je przed sola ?

Opublikowano

tak szczerze to nigdy mnie to nie interesowalo żeby zabezpieczać czymś aluski przed solą.

poczytaj na forum temat był już napewno poruszany i merytorycznie rozwiązany.

moim zdaniem dodatkowej ochrony nigdy za wiele także próbuj.

Opublikowano

na felgi użyj odpowiedniego wosku i tyle.

Opublikowano

OD 4 lat jeżdżę zimą na alu i nigdy ich niczym nie zabezpieczałem. Pomimo tego jakoś nic im się nie dzieje.

Opublikowano

OD 4 lat jeżdżę zimą na alu i nigdy ich niczym nie zabezpieczałem. Pomimo tego jakoś nic im się nie dzieje.

Ja też nigdy nie zabezpieczałem felg na zimę jakimiś farbami bezbarwnymi czy innymi podobnymi specyfikami i felgi są OK. :good:
Opublikowano

Zeby bezbarwny nie odpryskiwał powinieneś najpierw zmatować lakier czyli pozostaje wosk.

Opublikowano

Nigdy nie miałem stalówek w aucie.Wszystkie zimy na alu i nigdy im nic nie było mimo , że niczym ich nie zabezpieczałem :hi:

Opublikowano

u mnie w ori skody po zimie utleniła się wierzchnia powierzchnia alu i wyglądało to paskudnie, zobaczymy jak będzie w audi a na wszelki wypadek zabezpieczyłem warstwą bezbarwnego i woskiem, na pewno nie zaszkodzi :wink4:

Opublikowano
  • Autor

a jezeli woskiem to co proponujecie jaki wosk? a co do lakieru bezbarwnego to jezeli by sie zrobily odpryski to znowu mozna pomalowac

Opublikowano

a jezeli woskiem to co proponujecie jaki wosk? a co do lakieru bezbarwnego to jezeli by sie zrobily odpryski to znowu mozna pomalowac

Przeciez one jak na moj gust maja warstwe bezbarwnego? Czy nie tak? Wyczysc, nawoskuj i nie cuduj, jak chcesz pomalowac bezbarwnym? Przeciez to bedzie wygladalo 10x gorzej niz bez tej warstwy dodatkowej. Lakier na samochodzie nie rozpuszcza sie przez zime to i zadbana alu przezyje ( u mnie juz nie jedna zime przezyla)

Opublikowano

Maja i są pomalowane profesjonalnie tak że na pewno nic im nie będzie

Mam te same felgi na zimę i można ich nie myć wcale zimą i nic się im nie dzieje :gwizdanie:

Opublikowano

Jak bezbarwny zacznie odpryskiwać to go nie pomalujesz bo najpierw będziesz musiał wszystko zedrzeć a wżery na alusach w zimie to robi sól jak chcesz to myj częściej koła ,ja mam ori audi i nie robie nic nawet auta na zime nie woskuje.

Opublikowano
  • Autor

ok, dzieki