Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż i działanie układu samo poziomowania xenon-ów w Audi A4 B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Grzesiu a jak wygląda sprawa z przejściówkami jak wkładasz same bixy zamiast zwykłych lamp? Są one potrzebne czy jak wstawiasz samopoziomowanie już nie są potrzebne? Pytam, bo nie wiem czy kupować te przejściówki.

Opublikowano
  • Autor

w B7 pod xenon i xenon skretny ( czy tam bi xenon :kox: ) sa inne sterowniki swiatel :confused4:

jezeli chodzi o przejsciowki ze zwyklych lamp do xenon to juz lepiej kupic wtyki i robic wiazki od lamp do sterownika itd. Na pewno sa troszke inne schematy B7 niz B6 :)

b7sterowniklamp.jpg

b7sterowniklampxenon.jpg

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Dokładnie .. są inne właśnie zbieram graty na moda (Bi-xenon bez skrętnych).... czujniki mam moduł już idzie... instalacją też kapkę inaczej wygląda już w B7

Opublikowano

:hi: znalazlem sterownik pod schowkiem od swiatel tylko ze z koncowka B

sterownik_samopoziom.jpg

chcialem sie tylko upewnic, bo nie mam pojecia jak to sprawdzic :confused4: czy to znaczy ze mam system samopoziomowania sie xenonow? podejzewam ze tak ale.... a jezeli tak to czy jest duzy problem, zeby zamontowac xenony skretne? czy to jest tylko kwestia wymiany lamp czy czegos jeszcze?

Dzieki za odp.

Opublikowano

:hi: znalazlem sterownik pod schowkiem od swiatel tylko ze z koncowka B

sterownik_samopoziom.jpg

chcialem sie tylko upewnic, bo nie mam pojecia jak to sprawdzic :confused4: czy to znaczy ze mam system samopoziomowania sie xenonow? podejzewam ze tak ale.... a jezeli tak to czy jest duzy problem, zeby zamontowac xenony skretne? czy to jest tylko kwestia wymiany lamp czy czegos jeszcze?

Dzieki za odp.

na skrętne to nowe lampy, sterownik i zmiana okablowania troszkę :kwasny:... ja jestem na etapie zbierania gratów ... ale robię normalne xenony ponieważ takowe udało mi się tanio wyrwać... no i moduł też :evil:

Opublikowano

mk4 zrob jakies fotostory z rezanka :)

jasne... jak będzie można doklei się do Twojego postu... zawsze można wzbogacić o B7 :)... czekam jeszcze na wtyczki:(.. i przetwornice muszę dopaść :(

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,

Wie moze ktos jakie sa parametry silniczka krokowego w A4? (napiecie, indukcyjność) :hi:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Kilka pytan:

Czy te czujniki, a raczej nr nie zaleza przypadkiem od rodzaju zawieszenia

Czy nie powinno byc 4 szt tych czujnikow - na kazdy wahacz

tylko takie wystepuja w B6 a nawet w B7 niezaleznie od zawieszenia :)

Sa tylko dwa czujniki po lewej stronie auta :decayed: tak przewidziala fabryka

Witam czy czujnik z A6(4F0)podejdzie do naszych B6?

Opublikowano

4F0 616 571 K[br]Dopisany: 24 Kwiecień 2011, 11:23_________________________________________________

1547731226_1.jpg

Fotka z aukcji :rolleyes:

Opublikowano
  • Autor

Szukasz do tylu samego czujnika , co sie stalo ? Nie mozesz znalezc do A4 :) Moze i by pasowal tylko nie wiem jakiej dlugosci sa ramiona . Tu moze byc problem , napisz jaki masz blad moze trzeba bedzie wymienic sama elektronike czujnika . Tu masz linki o co kaman w tym na pewno pomoga :decayed:

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=76268.0

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=155032.15

Opublikowano

Nie nie ja dopiero zbieram graty zeby zalozyc samopoziom.Centralke znalazlem ale niestety czujniki sa jedynie od a6 lub z B8.Dlatego pytam czy podejda.Dzieki za linki :hi:[br]Dopisany: 24 Kwiecień 2011, 14:10_________________________________________________Wedlug pierwszego linka pasuja rowniez z a6 :cool1:

Opublikowano
  • Autor

TaK pasuje ale sam potencjometr 8E0 907 503 a ramiona i mocowanie jest inne :) szukaj do A4 :wink4:

Opublikowano

Szukasz do tylu samego czujnika , co sie stalo ? Nie mozesz znalezc do A4 :) Moze i by pasowal tylko nie wiem jakiej dlugosci sa ramiona . Tu moze byc problem , napisz jaki masz blad moze trzeba bedzie wymienic sama elektronike czujnika . Tu masz linki o co kaman w tym na pewno pomoga :decayed:

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=76268.0

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=155032.15

Znalazlem czujniki w etce i maja inne numery :mysli:[br]Dopisany: 24 Kwiecień 2011, 14:50_________________________________________________Sorki jednak sie zgadzaja :embarrassed:[br]Dopisany: 24 Kwiecień 2011, 14:54_________________________________________________Czy ten sterownik podejdzie do B6?

1546447303_2.jpg

[br]Dopisany: 25 Kwiecień 2011, 23:34_________________________________________________Jeszcze ten 4B0 907 357 :mysli:[br]Dopisany: 25 Kwiecień 2011, 23:56_________________________________________________Mam jeszcze taki czujnik poziomowania 8E0 907 503 .Niestety takij jak w opisie nie znalazlem :wallbash:

Opublikowano
  • Autor

Tamten sterownik nie bedzie do B6 :confused4:

Tylko ten graty podchodza zadne inne czyli sterownik :

- 4Z7 907 357

sterownikswiateliwtyka.jpg

- 8E0 941 285 J lub C czujnik przod

- 8E0 616 571 D czujnik tyl

czujniksamopoziomutyl.jpg przodczujniksamopoziomu.jpg

I takie szukaj :wink4: Czujnik mozna kupic tylko trzeba cierpliwie czekac az cos sie pojawi :)

Opublikowano

Tak zrobie dzieki :good:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Grzesiu , takie małe pytanko

czy mając xenon i potem zmieniając lampy na bixenon trzeba coś przekładać w kostkach lamp aby samopoziom działał :mysli:

będe na dniach rzeżbił samopoziom i zastanawiam sie czy kabelkologia podana na schematach tyczy sie i xenonu i bixenonu :mysli:

Opublikowano
  • Autor

Nie ma zadnej roznicy powinno pasic p&p , sprawdz tylko ilosc kabli we wtyczce do lamp .

Opublikowano

Nie ma zadnej roznicy powinno pasic p&p , sprawdz tylko ilosc kabli we wtyczce do lamp .

od silniczka idą 4 , tak jak na schematach :naughty: