Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż i działanie układu samo poziomowania xenon-ów w Audi A4 B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Czy dużo jest grzebania żeby przejść z xenonów skrętnych na zwykłe xenony?

Wiem że:

wymiana sterownika na 8P0 907 357 B

jakaś zmiana pinologii

i chyba trzeba coś dołożyc z kabli

Opublikowano

Inne lampy, inne przetwornice, inny sterownik samopoziomu, inna pinologia...

Opublikowano

lampy i przetwornice wiem, sterownik wiem, czy pinologia różni się bardzo?

Opublikowano

Opisałem kiedyś na forum. Poszukaj dokładnie.

Opublikowano

W tym temacie?

Opublikowano
18 godzin temu, Airawata napisał(a):

lampy i przetwornice wiem, sterownik wiem, czy pinologia różni się bardzo?

W drugą stronę jakbyś chciał przejść - z nieskrętnych na skrętne, to jest spoko robota, bo można wykorzystać istniejące kable. Jednak z skrętu na nieskręt jak wspomniał kolega wyżej - nowa instalacja od poziomowania pomiędzy lampami, a sterownikiem, wymiana sterownika i przekładka kilku pinów wtyczce sterownika. Mam w ofercie nowe przewody od lamp do sterownika - odezwij się, dogramy szczegóły.

Opublikowano

Nie koniecznie. Wiązka może pozostać ta sama. Trzeba tylko odpowiednio poprzepinać. W skrętnych do sterowania lampami konieczne są CANy, których nie ma w wiązce w zwykłych bixach. Są tam za to przewody sterujące, które można po przepięciu wykorzystać jako przewody CAN, gdyż te przewody sterujące nie mają zastosowania w skrętnych. Opisałem wszystko na forum jak i gdzie przepiąć ale kolega musi trochę własnej inicjatywy wykazać i poszukać:whistling:

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano

Tak, skrętne lampy mają wspólne wyjścia z sterownika AFS na obie lampy, dodatkowo zasilanie i masę, dlatego przechodząc z nieskrętnych na skrętne można to wykorzystać. Tutaj rozumiem, że chce przejść w drugą stronę, czyli ma skrętne, a chce założyć zwykły nieskręt - więc tych kabli będzie za mało, żeby odpalić silniczki nieskrętne. Obaj wiemy o co chodzi, jednak reasumując: bez modernizacji istniejącej instalacji to nie ruszy jak należy :wink: 

Opublikowano
5 minut temu, kaju napisał(a):

Tutaj rozumiem, że chce przejść w drugą stronę,

No tak, teraz doczytałem, kolega chce wykonać downgrade a nie upgrade. 

Opublikowano

Dzięki koledzy. Tak chcę wykonać downgrade jak to zostało fajnie ujęte. W majówkę poszukam opisów. Mam nadzieję że ogarnę. Zapomniałem dodać że skrętne były dokładne a auto było ba H7 w oryginale a instalacja pochodzi od kolegi Kaju z tego co pamiętam. 

Opublikowano
10 godzin temu, Airawata napisał(a):

Dzięki koledzy. Tak chcę wykonać downgrade jak to zostało fajnie ujęte. W majówkę poszukam opisów. Mam nadzieję że ogarnę. Zapomniałem dodać że skrętne były dokładne a auto było ba H7 w oryginale a instalacja pochodzi od kolegi Kaju z tego co pamiętam. 

To się odezwij w wolnej chwili, pewnie ze sklepu było brane ode mnie - zobaczymy co masz i połapiemy to jakoś.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

@wrclaguna 

Hejka,

Wiem ze to juz kilka lat, ale czy posiadasz jeszcze te fotki ktore dawales do warsztatu jak montowales samopoziomowanie w A4?

Potrzebuje dokladnie gdzie ten tylny czujnik jest montowany a te wlasnie fotki sie nie wyswietlaja?

Chyba ze pamietasz co tam trzebabylo odkrecic itp?

Pozdro

Danio

Opublikowano
W dniu 21.06.2025 o 17:41, Daniouk napisał(a):

@wrclaguna 

Hejka,

Wiem ze to juz kilka lat, ale czy posiadasz jeszcze te fotki ktore dawales do warsztatu jak montowales samopoziomowanie w A4?

Potrzebuje dokladnie gdzie ten tylny czujnik jest montowany a te wlasnie fotki sie nie wyswietlaja?

Chyba ze pamietasz co tam trzebabylo odkrecic itp?

Pozdro

Danio

tył:

image.png.9dc4083ef7615ec68f6091ac2148d53f.png

przód:

image.png.173b22ec763f1ca7f14a4ab1a059ac08.png

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Zerkniecie czy układ samopoziomu działa u mnie prawidłowo? Lampy wykonują ruch góra dół przy odpaleniu auta, ruszają się w grupie 03 (chyba test elementów wykonawczych), kalibracja w nastawach podstawowych też wykonana, błędów w sterowniku brak. Pamiętam że miałem problem z przednim czujnikiem, ramię bodajże było zastane ale mechanik je przeczyścił i posmarował, jakby było źle zamontowane to chyba miałbym błąd że samopoziomowanie jest poza skalą? Zamieszczam loga do oceny.

https://log.tunezilla.com/s/eYqpisLI