Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż i działanie układu samo poziomowania xenon-ów w Audi A4 B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Slyszalem ze zabieg samopoziomu sie udal :good: i co bylo z tymi silniczkami ?

..wszystko opisze , tylko znajde chwilke :naughty:

Opublikowano

..fotek nimam :confused4:ale bedzie jeszcze okazja na zabieg czekają auta Marcina i Zbyszka :cool1:

co do kabelkologi to jest troszke mieszania , chcialem to zrobić co by było jak w ori i ciągnołem kabelki od lamp w ori miejscach , czyli pod nadkolem (dobre dojście z obu stron , wciągamy po jednym kabelku)

reszta potrzebnych nam przewodów jest już w aucie (chodzi oczywiście o kabelki od lamp) z lewj strony - 1 w czerwonej kostce w słupku A(szaro-żółty),2 przy bezpiecznikach , bezpiecznik nr.10 (kabelek służył do regulacji ręcznej szaro-fioletowy) i 3 to wiązka mas która jest złączona w wiązce lampa-kabina(i tu miałem problem , po prostu nie ten kabelek zabrałem :confused4:) prześwietlcie go najlepiej miernikiem :wink4:

z prawej mamy 2 kabelki przy czerwonej kostce (kolory szaro-żółty i szaro-fioletowy) no i brązowy ta sama sytuacja co po lewej stronie (kabelek brązowy skręcony z masami i też nie ten wziołem :confused4:)

jak cuś to pytajcie jestem świeżo po zabiegu więc jeszcze pamiętam co i jak :naughty:

A teraz pytanko :wink4:

odpalam auto , lampy sie poziomują :naughty: potem siadamy we 2 z tyłu i nic sie nie dzieje :no:gasze odpalam jeszcze raz z 2 osobami z tyłu i wtedy lampy obniżają sie

to by znaczyło że za każdym razem jak dopakuje 2 osoby na tył , to musze zgasić i odnowa odpalić auto :mysli:

Opublikowano

No chyba tak właśnie działa ten system, że on poziomuje tylko w trakcie zapalenia auta a nie w czasie jazdy? Niech mnie ktoś poprawi

Opublikowano
  • Autor

Dominik przejedzcie sie w nocy i sprawdzcie jak dziala. Odpalcie VAGA wejdzcie w Xenon i sprawdzcie bloki pomiarowe kanal chyba 2 .

Powinny sie zmieniac wartosci napiecia czujnikow przod i tyl :)

Opublikowano

siada do autka na tył 1 osoba i w blokach pomiarowych napięcie na czujnikach sie zmienia, czyli czujnik reaguje poprawnie :gwizdanie:

chyba że jest to w ten sposób że stojąc (nie podczas jazdy) nic sie nie zmieni :mysli:

musze to jeszcze wieczorkiem oblukać, zapakuje 2 osoby na tył i sie przejade :cool1:

Opublikowano

U mnie jest tak samo,ostatnio siadły 2 osoby na tył przy włączonym silniku i światłach a lampy nie zjechały w dół,prawdopodobnie wyłączenie świateł na chwile załatwi sprawe,a tak przy okazji mam pytanie ,czy vagiem mozna regulowac wysokosc swiatel,jak tak to w którym bloku?,a moze mozna prawa i lewa osobno ,czy tylko np. razem ?

Opublikowano
  • Autor

Vagiem nie regulujesz lamp tylko srubami regulacyjnymi ( takie biale :) ) Jak sie robi procedure ustawiania to sterownik zapamietuje polozenie .

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jak jest w końcu z tą instalacją w B7 ??? Różni się bardzo od tej w B6?? Mam już wszystkie graty czyli sterownik, mechanizmy od samo poziomowania oraz wszystkie wtyczki i kable - teraz potrzebna wiedza co i gdzie :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

Tak :) instalacja sie rozni w porownaniu do B6 :confused4: Sa te same czujniki samopoziomu ale sa tez inne sterowniki w zaleznosci jakie lampy mamy .

Pare stron wczesnie wklejalem fotki i numery sterownikow do xenonow i xenonow skretnych :wink4: Ktos z forum chyba robil instalacje w B7

Opublikowano

Tak :) instalacja sie rozni w porownaniu do B6 :confused4: Sa te same czujniki samopoziomu ale sa tez inne sterowniki w zaleznosci jakie lampy mamy .

Pare stron wczesnie wklejalem fotki i numery sterownikow do xenonow i xenonow skretnych :wink4: Ktos z forum chyba robil instalacje w B7

No wszystkie graty mam z B7 na 100% bo sam je wyciągałem z auta. Co do instalacji jest dość zagmatwana i nie bardzo mogłem dojść co do czego. Wiem ze z kostek od lamp idą trzy kable z prawej i lewej strony. z prawej idą do słupka A przy nogach pasażera do niebieskiej wtyczki. Potem gdzieś dołem i z tego co mi się wydaje łączą sie w module pod schowkiem. Z lewej strony idzie więcej kabli bo od lamp i od czujnika na wahaczu. Idą górą pod błotnikiem do środka auta znowu chyba do niebieskiej wtyczki do słupka A :mysli: ale tam już jest tak dużo kabli ze trzeba by było chyba wyciągnąć całą wiązkę i dopiero zobaczyć co i jak. W każdym bądź razie to za mało informacji żeby to podłączyć u mnie w aucie.

Opublikowano
  • Autor

Jak miales normalne lampy ( bez xenonu ) to niestety bedzie duzo zachodu z instalacja :confused4: Bedzies potrzebowal schematy instalacji do zwyklch lamp i do xenonow .

No i sprawa jeszcze MCE czy ci obsluzy :wink4:

Opublikowano

Jak miales normalne lampy ( bez xenonu ) to niestety bedzie duzo zachodu z instalacja :confused4: Bedzies potrzebowal schematy instalacji do zwyklch lamp i do xenonow .

No i sprawa jeszcze MCE czy ci obsluzy :wink4:

Podobno na forum nie ma rzeczy nie możliwych :decayed: Schematów nie mam :confused4: a co do MCE to puki co wszystko obsługuje ( spryski, CLH, sensor deszczu i światła, DRL) więc może i z tym da radę

Opublikowano

Napisz moze do Mk4 czy ma schematy do B7

już odpisałem w tym temacie.. dodam wątek też o B7.... a schematy dam też tylko miałem pad dysku ;/

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Gdyby ktos potrzebowal zestawu do B6 to odstapie(2x czujki, sterownik i kostki powinienem znalezc) - zrezygnowalem z montazu :embarrassed:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja i pewnie parę osób dalej czekamy na opis Mk4 :confused4: [br]Dopisany: 18 Wrzesień 2011, 23:04_________________________________________________

już odpisałem w tym temacie.. dodam wątek też o B7.... a schematy dam też tylko miałem pad dysku ;/

To jakaś miazga chyba z tym dyskiem :decayed: bo dalej cisza :confused4:

Opublikowano

Ja i pewnie parę osób dalej czekamy na opis Mk4 :confused4: [br]Dopisany: 18 Wrzesień 2011, 23:04_________________________________________________

To jakaś miazga chyba z tym dyskiem :decayed: bo dalej cisza :confused4:

najmocniej przepraszam ożyłem .. w poniedziałek zaczyna wątek dla B7

znaczna część wątku można znaleźć tutaj http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=225010.msg2669918#msg2669918

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Gdyby ktos potrzebowal zestawu do B6 to odstapie(2x czujki, sterownik i kostki powinienem znalezc) - zrezygnowalem z montazu :embarrassed:

Kolego masz jeszcze ten zestaw aktualny?? Jestem zainteresowany. Wysłałem Ci PW ale nie wiem czy dotarła.