Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AEB] [A4 B5 1.8 T] Normal, Stock AEB...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po bardzo udanej przygodzie z moją B3, czas nadszedł na coś młodszego. B3 zostawiłem mojej siostrze, która śmiga nią na co dzień bez problemów.

4d80e8a231817254m.jpg 2e755148eda3946bm.jpg

au%20badge.jpg

b96d99ad52968dbam.jpg

:slina: MOJE NOWE OCZKO W GŁOWIE :slina:

Model : A4 B5 8D

Nadwozie : Sedan

Data pierwszej rejestracji : 24.10.1995

Silnik :1.8 T AEB 150 KM (110 KW) przy 5700 obr/min 210Nm przy 1750 obr/min

Kolor : LZ9U - Vulkanschwarz Perleffekt

:cool: lllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll WYPOSAŻENIE lllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll :cool:

:arrow2: Elektryczne szyby

:arrow2: Elektryczne oraz podgrzewane lusterka

:arrow2: Podgrzewane spryskiwacze

:arrow2: Centralny zamek z pilota

:arrow2: Domykanie szyb z pilota

:arrow2: Climatronic

:arrow2: Podgrzewane siedzenia

:arrow2: Komputer pokładowy

:arrow2: Podłokietnik

:arrow2: Elektryczne sterowanie świateł

:arrow2: Wspomaganie

:arrow2: ABS

:arrow2: Alufelgi 17" S4

:arrow2: 2x Airbag

:arrow2: Kierownica skórzana S4

:arrow2: Skórzana gałka zmiany biegów

:arrow2: Zawias 1BA

:arrow2: Regulacja kierownicy

:arrow2: Pakiet oświetlenia tył

:arrow2: Podświetlane daszki

:arrow2: Halogeny tył, przód

:arrow2: Roleta tylnej szyby

:arrow2: Uchwyt na kubek w tunelu x2

:arrow2: Żarówki H7 Philips Blue Vision Ultra

llllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll PLANY llllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll

- Przednie lampy poliftowe soczewkowe

- Xenon 6000K

- Tylne lampy polifotwe, lub czarne (jeszcze się zastanawiam)

- Może większe felgi

- Lepszy zestaw audio

- Podświetlane kratki nawiewów

- Podświetlanie LED w środku

- Kubełki w skórze

- Zawias

- Wirus

- Usunąć te a la drewno z deski

KRÓTKA HISTORIA AUTA

Autko zakupiłem w Holandii. Trochę mi zajeło znalezienie jej w takim stanie jak chciałem oraz z takim wyposażeniem. Ale się udało. Autko prezentuje się bardzo dobrze. Nie ma żadnych wgnieceń, zadrapań. Środek zadbany, czysty. Silnik w stanie perfekcyjnym, turbina również. Nie mam z nim żadnych problemów. Przebieg: 196988km udokumentowany Holenderskim NAP'em, więc chyba taki faktycznie jest. Więcej zdjęć dodam w następnym tygodniu, ponieważ teraz nie mam jak ich zrobić.

e21c2010eb130983m.jpg 46654e50b31e47a2m.jpg 41409ba0a95cb60cm.jpg 09f1f60b47469564m.jpg 89152e9fbb53530fm.jpg c5a2c4cf02290451m.jpg 94dd6a8e8b2e668am.jpg 6ad47353b32fb20cm.jpg eedab1a7bc039b14m.jpg e63899a14f39818em.jpg e9ec77aa922065cam.jpg a83ae4594809bf7am.jpg a83ae4594809bf7am.jpg c57ad4515b6cdee6m.jpg b96d99ad52968dbam.jpg 5edda44e7d80606cm.jpg dd185a81a986f8c7m.jpg a1d1767a2e51cbedm.jpg 0201bfd6a1ba1a51m.jpg

Update 1 :

1. Wymiana grila na poliftowy

2. Filtry oleju, paliwa, powietrza

3. Silniczek zalany olejem Castrol

4. Nowiutkie świece NGK Power plus

5. Wycięcie katalizatora i wmontowanie rury z kwasówki 2,5"

Opublikowano

Miałeś zrobić więcej zdjęć :)

Opublikowano
  • Autor

Krycha, ni mam czasu :tongue4:. Obiecuję porobię. Ale potrzebuję ogarnąć auto do jakiejś sensownej sesji :rolleyes:

Opublikowano

fajna gdyby nie to drewno...

Opublikowano

Widze, że przybył niezły świrus - sądząc po modach z b3 :gwizdanie:

Opublikowano

fajna gdyby nie to drewno...

taaa komuś mało było środkowej konsoli to okleił popielniczkę i ramkę przy nawiewach :kwasny:

ogólnie fajne autko, ogarnij je i ciesz się z jazdy :good:

Opublikowano
  • Autor

Dzięki chłopaki za komenty. Te drewno sam bym chciał je usunąć ale jak :confused4:

Opublikowano

Poszukaj na forum szczotowanego aluminium zakup, drewno wyrwij i włóż alu.

A może karbon Ci sie psodoba.

Opublikowano
  • Autor

Hmm Sołtys, alu raczej odpada. Carbon :mysli: zobaczymy. Zacznę zrywać i zobaczę co pozostanie, może da się to jakimiś środkami odplamić by było jak przedtem

Opublikowano

Wywal to drewno tak jak zamierzasz bo to co zrobił poprzedni właściciel to :sick3:

Ja nie rozumiem jak można tyle drewna do A4ki dawać, przecież to nie jest A8 gdzie się to może komuś podobać!!!

Ogólnie ładna baza do modów, także dbaj o nią i pielęgnuj :naughty:

Szkoda tylko że nie masz Q :)

Zaciekawiła mnie jedna opcja u Ciebie "Podgrzewane spryskiwacze" masz podgrzewane spryskiwacze na masce :mysli:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

masz Q :)

Zaciekawiła mnie jedna opcja u Ciebie "Podgrzewane spryskiwacze" masz podgrzewane spryskiwacze na masce :mysli

Tak mam. A raczej ten holender co mi sprzedawał wymienił takową opcję :rolleyes:...[br]Dopisany: 18 Październik 2010, 19:04_________________________________________________Kurde, mialem wypadek :cry: . W Hannoverze, jechalismy w duzym korku stop,jedz,stop,jedz i nagle jakis niemiec z tylu dlugimi mruga bym przyspieszyl, to ja przyspieszylem a ten z przodu hamulec i ja po hamulcu ale niestety nie zdazylem... Autko mi zholowali z autobanu do Hannovera - 270E plus koszta 15E na dobe za to ze stoi u nich na parkingu. Zamowilem lawete u mojego znajomego - 3000tys zl. I jutro jedziemy do PL z moja A4. Z mojej obdukcji w nocy to tak:

- zderzak

- maska

- lampy

- chlodnica

co dalej to nie wiem bo ciemno bylo ale silnik odpala i po 20sekundach gasnie. Poduszki cale. Ja tez caly, troche kolano mnie cos pobolewa.

Opublikowano

no to faza słaba :confused4: Teraz to udeż odrazu w zespolone leflektory gryil polift + zdeź po lifcie bo nie ma sensu doprowadzić do seri a potem przeróbki!

Opublikowano
  • Autor

Dokladnie tak bede robil...Ale to wszystko z biegiem czasu i $$$$

Opublikowano

to drewno wywal koniecznie :good: ale silnik i kolor :kox: aaaa ale ta twoje 80 to :kox: mam nadzieje ze a4 tez troche pogonisz :kox:

Opublikowano
  • Autor

Jasne, ze beda mody w A4. Tylko dajcie czas na uzbieranie $$$. Musze z miesiac u Holandra porobic na koszta wszystkie :no:

Jak juz wroce do PL (dzis nareszcie bedzie laweta) to zrobie kilka fotek pogladowych z uszkodzeniami.

Opublikowano

powoli powoli i bedzie :kox: co ja bym dal zeby miec taki silnik w mojej :rolleyes:

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Nareszcie :brawo: Moje Audi już jest naprawione. Po paru tygodniach spędzonych u mojego zaufanego mechanika, dostałem telefon, że moge przyjechać po autko. Wracam do PL i rejestracja. Potem ruszam z modami, mam już kilka gadżetów do niej. Fotki już niebawem zawitają na nasze forum. :gwizdanie:

Opublikowano

czekamy czekamy :good:

Opublikowano

mam taki sam kolor :good:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Aktualne fotki autka :gwizdanie:. Wczoraj pokonało 1453km z PL do NL bez najmniejszego problemu. Mechanik zrobił go bardzo dobrze, nie widać, że miał tak poważnego dzwona. Wszystko śmiga. A la drewno usunięte. Kolejne plany niebawem. :notworthy: