Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Wymiana na pól FIS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam pytanie czy w polifcie mając licznik z kontrolkami można założyć licznik z pół FISem.

Czy zadziała bez przeróbek

Opublikowano
  • Autor

Szanowny kolego ale to nie ten temat, czytałem i tam nie pisze o pół FISie założonym zamiast normalnego licznika, tylko o przeróbce na pełny FIS a to inna bajka.

Opublikowano

a nie lepiej odrazu caly? jest w tym watku napisane jak wyglada przekladka z pol na caly i wcale duzo nie musisz robic, a wydaje mi sie ze z niczego na pol fis bedzie podobnie jak na caly czyli zabawa z wsadami, kodowaniem itp....

Opublikowano

a nie lepiej odrazu caly? jest w tym watku napisane jak wyglada przekladka z pol na caly i wcale duzo nie musisz robic, a wydaje mi sie ze z niczego na pol fis bedzie podobnie jak na caly czyli zabawa z wsadami, kodowaniem itp....

Tylko zauważ, że półfis to koszt tylko licznika, zapewne nie duży, bo ludzie się ich pozbywają (na rzecz pełnego fisa) i dodatkowo (chyba) jednej kostki z podłączeniem spalania i może czegoś jeszcze. Natomiast pełny FIS to już koszt manetki, kostek, licznika - a jeśli dobry ekran to i znacznie droższy licznik. Znacznie więcej roboty, a jak ktoś nigdy tego nie robił to założenie nowej manetki trochę potrwa.

Lutowania może w obu przypadkach być tyle samo, bo nie wiem co dokładnie pokazuje półfis :)

Opublikowano
  • Autor

Pół FIS pokazuje dokładnie tylko tyle co zwykłe kontrolki i nic więcej, po prostu je zastępuje.

Nie ma możliwości wyboru wyświetlania.

Zastanawiam się i dlatego zapytałem czy trzeba w ogóle coś przerabiać bo jak mi się wydaje to raczej nie, złączki chyba te same w obu licznikach.

Opublikowano

Myślałem, że i spalanie pokazuje :mysli: Jak nie, to pewnie wystarczy przełożyć tylko... :mysli:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Myślałem, że i spalanie pokazuje :mysli: Jak nie, to pewnie wystarczy przełożyć tylko... :mysli:

No właśnie czy tylko :?:[br]Dopisany: 18 Październik 2010, 20:45_________________________________________________Posiada ktoś może rozpike pinów w tych licznikach :?:

Opublikowano

Pół FIUS nie pokazuje spalania jedynie temp. zew oraz pozostały dystans do przejechania na paliwie,

Opublikowano

pozostały dystans do przejechania na paliwie,

A to ciekawe bo Mi nie pokazuje czegoś takiego.

Opublikowano
  • Autor

1/2 Fis pokazuje:

Brak ciśnienia oleju

Zużycie klocków

Zaciągnięty hamulec ręczny

Przekroczenie temp lub niski pozom płynu chłodzenia

Rezerwa paliwa

Otwarte drzwi i klapę

Temperaturę zewnętrzną

Nie pokazuje zużycia paliwa i pozostałych dystansów itd itp

I nie pytam się co on wyświetla tylko o piny lub różnice w podłączeniu zwykłego poliftowegoo na kontrolkach a 1/2 FIS

Opublikowano

1/2 Fis pokazuje:

Brak ciśnienia oleju

Zużycie klocków

Rezerwa paliwa

Otwarte drzwi i klapę

Temperaturę zewnętrzną

I nie pytam się co on wyświetla tylko o piny lub różnice w podłączeniu zwykłego poliftowegoo na kontrolkach a 1/2 FIS

mała korekta - zaciągnięty hamulec ręczny nie wyświetla na fisie tylko jest odrębna kontrolka

Opublikowano

według mnie jest nie opłacalne praktycznie ta sama robotę przy jednym a drugim musisz mieć pin do licznika bo masz immo w zegarach lepiej kup sobie pełnego fisa każdy ci to powie na allegro są często okazje i możesz kupić bardzo tanio licznik w super stanie

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

1/2 Fis pokazuje:

Brak ciśnienia oleju

Zużycie klocków

Rezerwa paliwa

Otwarte drzwi i klapę

Temperaturę zewnętrzną

mała korekta - zaciągnięty hamulec ręczny nie wyświetla na fisie tylko jest odrębna kontrolka

Sprostowanie niski poziom płynu hamulcowego, sorry :wink4:

według mnie jest nie opłacalne praktycznie ta sama robotę przy jednym a drugim musisz mieć pin do licznika bo masz immo w zegarach lepiej kup sobie pełnego fisa każdy ci to powie na allegro są często okazje i możesz kupić bardzo tanio licznik w super stanie

Immo to nie problem , tak jak pisałem ja nie chcę rezać, cały czas zastanawiam się czy podejdzie bez przeróbek.[br]Dopisany: 21 Listopad 2010, 13:39_________________________________________________No to Panowie bez przeróbek w podłączeniu licznika 1/2 FIS się nie obejdzie , dzisiaj sprawdzałem i licznik nie gada tak jak powinien.

Proszę temat zamknąć.

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam mam takie pytanie moze mi ktos powiedziec jak zmienic piny z normanego licznika z 97 r na pół FIS