Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] vag 409-1 połączenie ?????

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam przeglądałem forum i niestety nie mogę znaleść odpowiedzi mam kabelek od Viaken KKL na USB podłanczając go pod vaga409-1, port status OK , Interfejs FOUND i niby gra ale chcąc cokolwiek zrobić ukazuje sie komunikat brak odpowiedzi z kontrolera !!! w opcjach ustawione oczywiście na COM 3 Blk int25, start b 9600 ,

char int 0 , KW2 30 . Powiedzcie proszę bo jak zwykle czegoś nie wiem. :wallbash: Dzięki :th:

Opublikowano

witam,podpinam sie pod temat bo u mnie jest to samo.raz wyskakuje brak kompatybilnosci a raz brak polaczenia.do tego zapala mi sie dioda zielona razem z czerwoną,za cholere nie wiem co zrobic

Opublikowano

Hej. Nie wiem czy to wam pomoże ale sprubójcie podpinać face'a w inne porty USB (mniemam, że macie więcej niż jeden) mi to też zabrało trochę czasu :confused4:. Aha i w w Vagu powinno być ustawione na com 4. (przy podłączeniu przez USB, nie wiem jak jest przez inne porty). Powodzonka

Opublikowano

Co do portu to u mnie na com2 lata i jest bez problemu .

Opublikowano

Witam jaki macie system XP czy VISTE bo jesli to to drugie to możecie miec problemy ze zgodnością.

Opublikowano
  • Autor
:P Wielkie dziięki po wymianie laptopa i walce z ustawieniami, zmianie portów USB poszło :thumbup: na com2 i pierwsze logi wykonane.
Opublikowano

Dziwne, w instrukcji od Viaken'a sugerują, że port domyślny to com4 i mi "gania" na com 4 na innym nie :confused4: Koledze na com2. Może coś źle przeczytałem. Sorki za wprowadzenia w błąd, ale miło wiedzieć, że koledze sie udało uruchomić Vag'a. Hejka

Opublikowano

Witam jaki macie system XP czy VISTE bo jesli to to drugie to możecie miec problemy ze zgodnością.

U mnie na VISCIE lata az milo 311-2 :dance:

Opublikowano

U mnie na VISCIE lata az milo 311-2

u mnie tez, ale vw tool nie chce sie zainstalowac :kwasny:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

:P Wielkie dziięki po wymianie laptopa i walce z ustawieniami, zmianie portów USB poszło :thumbup: na com2 i pierwsze logi wykonane.

Kolego powiedz co dokładnie zrobiłeś bo mam podobny problem - Inter. USB KKL OBD2 na teście jest ok, lączy się przez com4, dalej nie chce się z niczym połączyć (Windows HE)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

siemka ,jesli moge sluzyc pomoca to mialem podobny problem z 311 na xp,metoda prob i bledow doszedlem ,ze trzeba ustawic na wagu port com1 ,i w menadzerze urzadzen tak samo,u mnie zadzialalo dzis zgasilem kontrolke air bagu, wiec...

Opublikowano

sa COM1-COM4. i trzeba pooksperymentowac. ew. mozna w panelu sterowania > system > menadzer urzadzen wybrac sobie wolnego com-a i

pozniej ustawic go w vag-u.

czasami vag podczepia sie pod sterowniki modemu zamiast swoje, dlatego warto sprawdzic w panelu sterowania.

Opublikowano

Sprobujcie czegos takiego.

Wchodzimy w menagera urzadzen. Szukamy usb to com (lub usb<->com / i z takim i z takim sie spotkalem). Wybieramy wlasciwosci, zaawansowane. Nastepnie mamy do wyboru porty COM. Wybieramy obojetnie ktory, przy ktorym pisze IN USE. U mnie byly wolne COM3 i COM4. Wybiramy COM3 np. akceptujemy. Wchodzimy w VAGA i w ustawieniach wybieramy COM3 + oczywiscie bitrate 9600.