Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AHH] Temperatura-Problem czy nie ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie odnośnie temperatury pracy diesla bo dotąd miałem tylko benzynę :) A wiec termostat jest dobry bo szybko się nagrzewa ale na liczniku temperatury jest jakieś 70-80 czasami stoi jak słup 90 C a na klimatroniku kod 51 jest 90 a na 49 max 80 C więc czujnik jest uszkodzony czy co ? czy tak ma być ?

Opublikowano

Miałem to samo ten sam silnik na kanale 49 80do 82 stopni a na liczniku 90 wymieniłem termostat wszystko ok. trzyma 88 na kanale 49[br]Dopisany: 27 Październik 2010, 11:53_________________________________________________A tak pozatym to super silnik do modów poczytaj trochę idzie zrobic niewielkim kosztem 130koników, biorąc pod uwage ze przebywasz w angli koszty nie powinny cie przerazic.

Opublikowano

temperaturę w twoim przypadku sprawdzaj na 49 to jest wskazanie temperatury płynu chłodzącego, które jest na zegarach (kanał 51 to temperatura bloku silnika), jeśli nie masz wahań i temperatura jest 70-80 to wygląda na termostat a jeśli masz wahania, że jest 90 za chwilę 60-70 to wskazywało by na czujnik temperatury

Opublikowano

Na 90% to termostat. Miałem tak samo, a to że pokazuje na blacie 90 stopni a na klime 80 to jest normalne gdyż powyżej 80 stopni wskazówka pokazuje cały czas 90 stopni. Podobno po to aby nie odwracać uwagi kierowcy zatem, wszystko rośnie normalnie a już powyżej 80 stopni na blacie pokazane jest 90.

Ja wymieniłem termostat i mam stale 88 stopni około i jest wszystko w porządku.

Opublikowano

temperaturę w twoim przypadku sprawdzaj na 49 to jest wskazanie temperatury płynu chłodzącego, które jest na zegarach (kanał 51 to temperatura bloku silnika), jeśli nie masz wahań i temperatura jest 70-80 to wygląda na termostat a jeśli masz wahania, że jest 90 za chwilę 60-70 to wskazywało by na czujnik temperatury

chyba mam coś takiego bo termostat wymieniłem na orginalny, i dalej tak jade i na blacie z 90C spadnie do 75C i na klimatroniku to samo kanał 49 a po chwili 90C a na 49 79C-85C raz zobaczyłem 91C ale tylko raz ( a co dzień jade 40 km do pracy to do 90C powinien dojść :P[br]Dopisany: 20 Marzec 2011, 23:32_________________________________________________Podpiołem pod waga.. przy rozgrzewaniu na wagu pokazywało idealnie, czyli rosnąco 46-47-az do 93 i spadało ma 90-91 a na klimatroniku wariował vag-76 a klima 40 vag-80 klima 92 vag 83 klima 72 az doszlo do 90 i na klimie i na vag różnica ok 2* i tak trzymał.... ? czujnik czy kable nie łączą ? na vagu błędów nie ma !