Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Świece do dogrzania płynu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jak w temacie .żadna ze świec u mnie nie działa ,prześwietliłem nie świeci lampka czyli złom ale mam pytanie które maja być zmieniałem te od zapłonu ale te są inne -po pierwsze maja u góry na gwint i są chyba mniejsze .wstawiam zdjęcie o które mi chodzi.proszę o link bo nie wiem które mają być .

beZ6J.jpg

jeśli nie ten dział proszę umieścić w odpowiednim ,

Opublikowano
  • Autor

tu masz temat tych świec http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=98906.0;highlight=%B6wiece+podgrzewaj%B1ce+p%B3yn ja coś dałem w tamtym roku około 60 zł za 3 szt

tak to poczytałem ale jak wyglądają są takiej samej długości jak te u góry ?
Opublikowano

tu masz temat tych świec http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=98906.0;highlight=%B6wiece+podgrzewaj%B1ce+p%B3yn ja coś dałem w tamtym roku około 60 zł za 3 szt

9aDZ0.jpg

sa krotsze, ta sa te same swiece ktore uzywa sie w starych silnikach 1.6 D, czy 1.9D .

Opublikowano
  • Autor

9aDZ0.jpg

sa krotsze, ta sa te same swiece ktore uzywa sie w starych silnikach 1.6 D, czy 1.9D .

o właśnie o to mi chodzi,nie wykrecałem jeszcze u siebie a chce je zamówic ,
Opublikowano

Sa to świece m12x1,25x62 i są to świece właśnie stosowane w starszych silnikach jako świece żarowe...Tu masz nr kilku producentów 0250201032 bosch, FE15956 Febi, GN857 Beru, D-Power2 NGk Kupisz w każdym, dobrym sklepie motoryzacyjnym... :cool1:

Opublikowano

mam pytanie czy po zapalaniu samochodu ma być włączony nawiew z opcja auto czy econ czy świece sa włączane niezaleznie od włączeniania climatronica i co można jeszcze sprawdzić bo świece dobre zasilanie dochodzi , warunki włączenia spełnione tzn temperatura ponizej 5 obciążenie alternatora poniżej 50 % temperatura płynu poniżej 70 stopni.

Opublikowano

Ja mam pytanie odnośnie tych swiec, czy w każdym silniku one sa? Bo mam silnik AFN 96 rok, i nie widzialem czegos takiego u siebie. W ktorym miejscu jest to zamontowane? i kiedy to sie wlacza?

Z góry dzieki :)

Opublikowano

ponawiam pytanie czy po zapalaniu samochodu ma być włączony nawiew z opcja auto czy econ czy świece są włączane niezależnie od włączenia climatronica i co można jeszcze sprawdzić bo świece są dobre zasilanie dochodzi , warunki włączenia spełnione tzn temperatura poniżej 5 obciążenie alternatora poniżej 50 % temperatura płynu poniżej 70 stopni.

Opublikowano

u mnie zalaczaja sie jak wlacze nawiew na szybe.. ten przycisk po lewej stronie panelu klimatronica.. ale ja mam przedlifta..

Opublikowano

Ja mam pytanie odnośnie tych swiec, czy w każdym silniku one sa? Bo mam silnik AFN 96 rok, i nie widzialem czegos takiego u siebie. W ktorym miejscu jest to zamontowane? i kiedy to sie wlacza?

Z góry dzieki :)

Mam ten sam rocznik co Ty i świeczki są. Znajdują się one na króćcu wodnym, zaraz za silnikiem, pod rurą dolotową. Powinieneś je zauważyć, bo odchodzą od nich 3 kabelki.

Warunki załączenia:

- silnik pracuje od min. 10 s

- temp. płynu chłodzącego < 70°

- temp. powietrza < 5°

- obr. silnika > 800

I chyba coś w tym jest, bo przed wymianą, płyn chłodniczy nagrzewał się w moim samochodzie wolniej. Teraz jak tylko temperatura otoczenia zejdzie poniżej 5*C zauważyłem, że wskazówka szybciej wstaje. Nie zmieniam nic na klimatroniku aby tak się działo.

Opublikowano

Jak sprawdzić czy one się załączają?

Opublikowano

Nie ma czasu na tyle czytania :thumbdown::tongue4: