Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Jak usunąć naklejkę z nr rejestracji z szyby przedniej ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wysoka temperatura i coś ostrego to najlepsze sposoby. samochód postał pare godzin w garażu, żeby sie ocieplił (była zima), no i oczywiście suszarka i dodatkowo miałem w domu taką metalową maszynkę do golenia (pewnie jeszcze towarzysza stalina pamięta :decayed: ), zapakowałem do niej nową żyletkę i podgrzałem to zapalniczką. ogrzana suszarą szyba + podgrzana żyletka = naklejki schodziły jakbym jabłko obierał :> :good:

Opublikowano

Bez podgrzewania się obejdzie, wystarczy zmywacz do paznokci i żyletka + trochę cierpliwości :evil:

Opublikowano

No to ja sie też wypowiem :naughty: Najlepiej podgrzać suszarką zewnetrzną stronę szyby a potem zerwac naklejkę, duzo kleju nie zostanie jak wystarczająco nagrzejemy ta naklejkę. Gdyby jednak cos zostało to wtedy troszeczke rozpuszczalnika na szmatke i bedzie cacy :wink4:

Co do tego, że trzeba uważać z nagrzewaniem szyby to bez przesady, nic sie nie stanie, gdyby nagrzewanie szyby mogło by spowodowac jej peknięcie to moze ogrzewania i nawiewu na przednią szybe gdy jest zamarznieta tez nie bedziemy stosować bo nam peknie :kox:

Opublikowano

w moim przypadku wystarczyło mieć w miarę cierpliwą kuzynkę z długimi i mocnymi paznokciami i po kłopocie :polew:

Opublikowano

panowie, no ale po co się męczyć? ktoś pisał że pół godziny i po sprawie, a suszarką i jakimś preparatem taką operację przeprowadza się max 15 minut, i jeszcze w między czasie się browarka napijesz :evil: i nie piszcie że suszarką trudny dostęp, bo przecież podgrzewa się od zewnątrz :kox:

Opublikowano

ja używam nożyk do tapet + gąbka z płynem do naczyń. Tak ściagałem naklejki w autoszybach. Jak sie człowiek przyłoży to nawet da sie ściągnąć do ponownego nalepienia :decayed:

Opublikowano

Dobrze sprawdza się w takich sytuacjach sam wkład noża z łamanymi końcówkami (np. do cięcia płyt GK), trochę ciepła i na koniec czyszczenie acetonem lub nitro. Po kilku minutach nie będzie śladu. Ważne, żeby ostrze przykładać maksymalnie dopasowując je do szyby, tak by pozostawić rys.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

50x to samo napisane. :good:

Opublikowano

Raz odstawiłem auto dziewczyny na mycie razem z wnętrzem. Jak odebrałem nie było śladów po zdewastowanej wcześniej naklejce. Nawet o to nie prosiłem, pogodziłem się, że resztki wlepy tam zostaną, a tu taka miła niespodzianka. Żałowałem potem, że u siebie robiłem to sam, bo 10, 15 czy 30 minut jest to strasznie upierdliwa robota. Także myślę, że warto podjechać do jakiejś lepszej myjni i zapytać.

Opublikowano

ja podgrzalem najpierw suszarka a potem skrobakiem do plyty od kuchenki elektrycznej. zeszlo pieknie bez zadnych rys.

Opublikowano

nożyk do tapet +benzyna ekstrakcyjna i ostra gąbka :wink4:

Opublikowano

nagrzewnica lub suszarka plus ostry nożyk a na koniec przetrzec benzynką. :>

Opublikowano

żyletka i schodzi jak ta lala :wink4:

Opublikowano

zamknijta to bo niektóre odpowiedzi się 10 razy powtarzają :cool1: :gwizdanie: