czaki22 Opublikowano 29 Grudnia 2008 Opublikowano 29 Grudnia 2008 tak temp powinna i musi ! byc 90 st. C niewyzej, nie mniej i skakac tez nie moze
samuray Opublikowano 29 Grudnia 2008 Opublikowano 29 Grudnia 2008 Tak myślałem ;( Zmieniłem świece i kable na nowe, a on ciągle dużo pali, a to jest również związane z temperaturą...
yogurcik Opublikowano 29 Grudnia 2008 Opublikowano 29 Grudnia 2008 dziś na vagu temp 80 c w środku pokazuje 90 ?? czego sie trzymać ??
michuNS Opublikowano 6 Stycznia 2009 Opublikowano 6 Stycznia 2009 mam to samo vag pokazuje mi 70 stopni, climatronic 90, a wskaźnik różnie od 70-90... Może ktoś mi powiedzieć O co chodzi ???
yogurcik Opublikowano 6 Stycznia 2009 Opublikowano 6 Stycznia 2009 przy tych mrozach u mnie 70 C pokazuje klimatronik na hi i zimno w aucie :wallbash:
Suli Opublikowano 6 Stycznia 2009 Opublikowano 6 Stycznia 2009 przy tych mrozach u mnie 70 C pokazuje klimatronik na hi i zimno w aucie :wallbash: Nie ma takiego kanału jak HI :gwizdanie:
yogurcik Opublikowano 7 Stycznia 2009 Opublikowano 7 Stycznia 2009 przy tych mrozach u mnie 70 C pokazuje klimatronik na hi i zimno w aucie :wallbash: Nie ma takiego kanału jak HI :gwizdanie: doczytalem ze jest cos takiego jak kody na klimatroniku ....moje 1 audi wiec prosze wbaczyc czlowiek sie uczy
bobek84 Opublikowano 31 Stycznia 2009 Opublikowano 31 Stycznia 2009 Tez mam problem i musze go wymienic. czy da rade termostat wymienic bez demontowania elementow rozrzadu po uprzednim wymontowaniu chlodnicy, belki i zderzaka? pytam bo do wym rozrzadu zostalo 60 tys i chcialbym wymienic sam termostat bez ingerencji w rozrzad. 2.6 V6 ABC
Suli Opublikowano 31 Stycznia 2009 Opublikowano 31 Stycznia 2009 Z tego co wiem, to u mnie mechanik musiał rozrząd "rozpinać" Ale mój silnik "trochę" się różni od Twojego
michuNS Opublikowano 1 Lutego 2009 Opublikowano 1 Lutego 2009 demontaż przodu obowiazkowy ,ale rozrządu nie trzeba rozpinać, ja wymieniałem sam z miesiąc temu i zajęło mi to ze 3 godzinki całość. Radze poszukać materiałów na forum ułatwi Ci to i przyspieszy pracę.
bobek84 Opublikowano 1 Lutego 2009 Opublikowano 1 Lutego 2009 szukalem i znalazlem ,ta stronka gdzie sa zdjecia nie otwiera sie ,jakis blad wyskakuje. czyli po zdemontowaniu przodu tak abym mial dostep wystarczy tylko odchylic troche pasek rozrzadu aby go wyjac tak? i jeszcze jedno, jak jest tam ten termostat przytwierdzony? przykrecony pomozcie co i jak?
czaki22 Opublikowano 1 Lutego 2009 Opublikowano 1 Lutego 2009 i radze tylko orginał termostat, nie ma co załowac i tak przod trzeba z ciagac , u mnie do 6km spokojnej jazdy i temp wskakuje na 90 i sie trzyma niezaleznie z gorki pod gorke czy tsoje, a jak masz zimno w aucie to na 100 termostat 2 obieg ci sie nie zalancza czyli termostst nie puszcza wogole,
michuNS Opublikowano 1 Lutego 2009 Opublikowano 1 Lutego 2009 ori w aso z oringiem kosztuje 75 zł,i tylko taki radze w tym silniku montowac, termostat jest tylko wsuniety w otwór i dociskasz go obudową termostatu na dwie sruby, a potem duuuuzzzooooo odpowietrzania. V6 to masakra jakaś pod tym względem... zrób to dobrze i bądź cierpliwy. cała robota jest naprawdę banalna
bobek84 Opublikowano 1 Lutego 2009 Opublikowano 1 Lutego 2009 to jak to odpowietrzanie przebiega[br]Dopisany: 01 Luty 2009, 14:23_________________________________________________i jaki plyn do chlodnicy polecacie? to od razu moze bym wymienil bo juz 30 tys jest na nim przejechane.
michuNS Opublikowano 1 Lutego 2009 Opublikowano 1 Lutego 2009 płyn g12+ , o odpowietrzaniu jest dużo na forum , a płyn jak masz dobry to mozesz wlać ponownie do układu.
czaki22 Opublikowano 1 Lutego 2009 Opublikowano 1 Lutego 2009 ten uklad sie sam odpowietrza ale czasem trzeba mu pomoc
michuNS Opublikowano 1 Lutego 2009 Opublikowano 1 Lutego 2009 nom , w v6 to nawet zawsze mu trzeba pomóc
michuNS Opublikowano 2 Lutego 2009 Opublikowano 2 Lutego 2009 do układu wchodzi 8,5 litra płynu :gwizdanie:
bobek84 Opublikowano 9 Lutego 2009 Opublikowano 9 Lutego 2009 napiszcie cos o tym odpowietrzaniu albo podajcie linka bo nie moge znalezc,i co z tym oringiem? zamowilem u kolegi z forum TOM77 termostat wahler i paczka juz idzie a czy w sklepie motoryzacyjnym dostane jakis oring dobry i ile kosztuje?
Rekomendowane odpowiedzi