rafal_1281 Opublikowano 27 Października 2010 Opublikowano 27 Października 2010 Witam... Mam problem a mianowicie ubywa mi ciecz chłodząca w zaskakująco szybkim tempie. Orientuje się ktoś co może być tego przyczyną ? Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie ale audi posiada instalacje gazową założoną dnia 9.08.2010
mstan Opublikowano 28 Października 2010 Opublikowano 28 Października 2010 Witam LPG nie ma związku z awarią. Przyczyna może być taka że masz przeciek zewnętrzny który można wyśledzić poprzez sprawdzenie wszystkich węży(opasek), lub do wewnątrz silnika(uszczelka pod głowicą,przeciek do komory spalania i wtedy auto kopci na biało,lub do komory korbowej -wzrasta poziom oleju) Pozdrawiam
MATIUS Opublikowano 28 Października 2010 Opublikowano 28 Października 2010 może sprawdź kolanka przy reduktorze od gazu tam tez czesta przecieka miałem to u siebie...
cobradd Opublikowano 1 Listopada 2010 Opublikowano 1 Listopada 2010 skoro ubywa tak szybko to zlokalizowanie powinno byc łatwe, wejsc pod samochod zwalic osłone i szukac gdzie kapie
Gelooo Opublikowano 5 Listopada 2010 Opublikowano 5 Listopada 2010 dokładnie szukaj wycieku albo sprawdz karton pod spod i czekaj albo kontroluj uszczelek pod glowica i poziom oleju
sieracki84 Opublikowano 6 Listopada 2010 Opublikowano 6 Listopada 2010 Mi cieknie z reduktora- poszly uszczelki, cieknie tez z ktoregos weza zalozonego przez gazownikow ale w przyszlym tygodniu juz to bedzie zrobione i nie powinno juz ubywac plynu.
van helsing Opublikowano 16 Lutego 2011 Opublikowano 16 Lutego 2011 przy zakładaniu lpg często gazownicy zakładają stare opaski na węże,u mnie tak było i miałem wyciek nad skrzynią biegów,zmieniłem i wszystko jest ok.
Rekomendowane odpowiedzi