paput Opublikowano 28 Października 2010 Opublikowano 28 Października 2010 Problem jak w temacie. Czy jeśli mam lampę pod xenon czyli H7/ D2S Valeo i potrzebuję drugiej lampy a chcę kupić pod samą żarówkę H7 to czy te lampy różnią się czymś od siebie czymś poza tym że do tej pod ksenon da się włożyć żarnik?
k0za Opublikowano 28 Października 2010 Opublikowano 28 Października 2010 Podstawowa różnica to inny odbłyśnik pomiędzy D2S a H7
paput Opublikowano 28 Października 2010 Autor Opublikowano 28 Października 2010 Podstawowa różnica to inny odbłyśnik pomiędzy D2S a H7 inny odbłyśnik w soczewce tak?
k0za Opublikowano 28 Października 2010 Opublikowano 28 Października 2010 Tak. Tutaj odbłyśnik od valeo II lift D2S: A tutaj valeo H7: Ewentualnie luknij sobie jeszcze to: http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=141350.0
paput Opublikowano 28 Października 2010 Autor Opublikowano 28 Października 2010 bo mam nowy reflektor pod D2S i nie wiem jaki kupić drugi, Twoim zdaniem opłaca się kupić drugi używany i oddać go do regeneracji?
k0za Opublikowano 28 Października 2010 Opublikowano 28 Października 2010 albo sprzedaj tego swojego nowego a kup używany komplet d2s, ewentualnie regeneracja odbłyśników, polerka klosza i lampa wygląda jak nowa. Ja póki co jestem mega zadowolony z regeneracji.
paput Opublikowano 28 Października 2010 Autor Opublikowano 28 Października 2010 albo sprzedaj tego swojego nowego a kup używany komplet d2s, ewentualnie regeneracja odbłyśników, polerka klosza i lampa wygląda jak nowa. Ja póki co jestem mega zadowolony z regeneracji. kupiłem go mega tanio jak na to że jest nowy i do niego potrzebuję drugi. Czy przy regeneracji robią coś także ze szkłem? Polerkę? Czy potem wygląda/świeci jak nowy?
k0za Opublikowano 28 Października 2010 Opublikowano 28 Października 2010 Klosz też mogą spolerować i będzie jak nówka. ja robiłem tylko odbłyśniki i jest malinka
rafalekx Opublikowano 28 Października 2010 Opublikowano 28 Października 2010 Różnic jest więcej. Jeszcze przesłona jest inna w D2S z tego co mi wiadomo i mocowanie podstawy żarówki/żarnika. Ogólnie soczewka D2S daje takie odcięcie światła: "__/ " a soczewka H7 takie: " __/--- " Paput do jasnej ciasnej kup normalnie komplet a nie kombinujesz
paput Opublikowano 28 Października 2010 Autor Opublikowano 28 Października 2010 Różnic jest więcej. Jeszcze przesłona jest inna w D2S z tego co mi wiadomo i mocowanie podstawy żarówki/żarnika. Ogólnie soczewka D2S daje takie odcięcie światła: "__/ " a soczewka H7 takie: " __/--- " Paput do jasnej ciasnej kup normalnie komplet a nie kombinujesz kupię drugą taką samą i oddam do regeneracji
rafalekx Opublikowano 28 Października 2010 Opublikowano 28 Października 2010 Klosz też mogą spolerować i będzie jak nówka. ja robiłem tylko odbłyśniki i jest malinka Gdzie robiłeś i jaki koszt? Bo mam drugi komplet soczewek i bym wysłał im te odbłyśniki oni by odesłali już gotowe najprawdopodobniej I jeśli wysyłałeś swoje to powiedz mi czy sam odbłyśnik po rozkręceniu da radę wyjąć przez maskownicę przez którą wyciągamy żarówki?
paput Opublikowano 28 Października 2010 Autor Opublikowano 28 Października 2010 Klosz też mogą spolerować i będzie jak nówka. ja robiłem tylko odbłyśniki i jest malinka Gdzie robiłeś i jaki koszt? Bo mam drugi komplet soczewek i bym wysłał im te odbłyśniki oni by odesłali już gotowe najprawdopodobniej I jeśli wysyłałeś swoje to powiedz mi czy sam odbłyśnik po rozkręceniu da radę wyjąć przez maskownicę przez którą wyciągamy żarówki? http://moto.allegro.pl/regeneracja-lamp-reflektory-kazde-auto-soczewka-i1293554883.html może tutaj warto[br]Dopisany: 28 Październik 2010, 12:39_________________________________________________D2S to oznaczenie ksenonu po drugim lifcie?
joker-lukasz Opublikowano 28 Października 2010 Opublikowano 28 Października 2010 jak masz na lampie napis "D2S" tzn że masz reflektor z soczewką przystosowaną pod żarnik ksenonowy D2S..
rafalekx Opublikowano 28 Października 2010 Opublikowano 28 Października 2010 D2S to oznaczenie ksenonu po drugim lifcie? tak nie tylko po drugim lifcie
k0za Opublikowano 28 Października 2010 Opublikowano 28 Października 2010 @rafalekx luknij sobie do tego tematu: http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=141350.0 Gdzieś tam podałem link gdzie to robiłem. Ja byłem tam osobiście, na miejscu oddałem swoje odbłyśniki i wziąłem już zregenerowane :> koszt nie pamiętam, ale coś koło 150zł za 2 sztuki.
Rekomendowane odpowiedzi