Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[INNE] Złącze ODBII w Oplu Astra G - jaki program?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam w domu Opla Astrę II. Pojawił się problem z kontrolką poduszki powietrznej - taka sama usterka jak w Audi - cofnięcie fotela. Sprawdziłem i prawdopodobnie mam tam złącze OBDII takie jak w A4, stąd pytanie czy mogę Asterkę diagnozować tym samym kabelkiem VAG, co audiczkę i jakie oprogramowanie potrzebuję do kasowaania błędów? W serwisie krzyczą sobie za kasowanie kontrolki poduszki 80zł, więc chyba wolę to zrobić samemu :) Z góry dzięki za pomoc

pamietaj o poprawnym nazywaniu tematow/Przemek

Pośpiech, przepraszam :)

Opublikowano

tym samym kablem napewno.Nie,conajmniej Tech 2 sie przyda

Opublikowano

Do opla najlepszy to opcom

Opublikowano

program np. Opel Tech2

jeżeli kabel do A4 masz na usb to nie skasujesz w oplu, jak jest na RS232 na układzie MAX232 to skasujesz, mowa o tych najtańszych kabelkach, za 10zł można sobie zrobić kabel do obu aut na MAX232

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Kolego szukaj opcoma. Lepszy od niego jest tylko tech2 oryginal. To cos jak vcds w audi. Szczegoły PW jak jestes zainteresowany

Opublikowano

a czy opcom nie jest na układzie MAX232? :)

Opublikowano

a czy opcom nie jest na układzie MAX232? :)

OPCOM jest na PIC-u :)

Opublikowano

Vectra B idzie po kablu VAGowskim na RS232,programiki Opel Tech2 i AB-COM,sprawdzone :good:

Opublikowano

Vectra B idzie po kablu VAGowskim na RS232,programiki Opel Tech2 i AB-COM,sprawdzone :good:

Owszem można zdiagnozować ale nie wszystkie moduły z pomocą VAG-a bez przeróbki.

Opublikowano
  • Autor

Może zapytam inaczej, ma ktoś możliwość skasowania mi błędu poduszki powietrznej w okolicach Wrocławia?!

Opublikowano

Witam, mogę odczytać ci błędy i skasować i zobaczymy czy nie powrócą. Pisz na PW. :naughty:

Opublikowano

Witajcie,

mam problem, z tej rozmowy, a w zasadzie z wątku kolegi ciahciah widzę że mając kabel OBDII na usb nie zeskanuje Corsy c 2003r (model 04) ?

Musiałbym kupić kabel OBDII na COM tak ?

pozdrawiam

Opublikowano

o ile on nie ma już komunikacji po CAN'nie

jeżeli kabelek jest na układzie MAX232 to będzie śmigać, innych nie testowałem, a na USB ten tani kabelek w oplu nie działał

Opublikowano

Witajcie,

mam problem, z tej rozmowy, a w zasadzie z wątku kolegi ciahciah widzę że mając kabel OBDII na usb nie zeskanuje Corsy c 2003r (model 04) ?

Musiałbym kupić kabel OBDII na COM tak ?

pozdrawiam

Kolego mylisz pojęcia. Opcom to nazwa interfejsu i jest na USB. To odpowiednik VCDSA tez od ADAKO. Obsłuży ople do 2010.