Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 1Z] Akumulator dziwny objaw

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Panowie mam problem moje audi a4 1.9 tdi 90km po nocy odpala ale nie od strzala ale po 5 sekundach potem w ciagu dnia jest ok zarówno w dodatniej temperaturze jak i ujemnej. Dzis po nocy sprawdzilem akumulator i bylo tak:

- akumulator mial 12,26v

- po przekreceniu kluczyka spadlo na 10,20v i potem wzroslo do 11,90v (temperatura +8 stopni)

- po uruchomieniu silnika juz ładowanie bylo na 14,80v

silnik pochodzil 5 minut i go zgasilem odczekalem 10 minut i tak

- akumulator mial 12,60v

- po przekreceniu kluczyka akumulator mial 12,20v

- i zaplil od strzala i ladownie bylo juz na 14,80v

o co tu chodzi czy jest wszystko ok i szukac gdzie indziej czy te zachowanie akumulatora budzi watpliwosci????

Tylko jest tak po nocy ze nie chce zapalic od strzala dopiero po 5 sekundach potem juz jest ok moze stac nawet 8 godzin po pracy odpal ok

Miał ktos tak????

Pozdrawim

Opublikowano

u mnie w 90KM passacie jest tak samo, po nocy kręci też dość długo a w dzień jak już raz go się uruchomi nawet połowy obrotu nie zrobi i już pali. Też podejrzewam akumulator bo jest już padaka.

Opublikowano
  • Autor

to wlasnie jest dziwne jak juz sie odpali to potem jest ok najgorszy jest pierwszy rozruch tragedia boje sie zimy bo w zime ten pierwszy rozruch jest najwaznieszy bende musal zrezygnowac z wymiany lozysk i zainwestowac w aku

Opublikowano

na moje oko to nie wina aku.Moze byc kat wtrysku,trzeba podlaczyc vaga

Opublikowano
  • Autor

aha kat wtrysku w sumie sie nie znam ale jesli kat wtrysku jesli jest zly to czemu ma problem tylko rano moim zdaniem powinien miec caly czas problem z odpalaniem ale jestem zielony i to tylko moje przemyslenia wiec slucham twojej rady i jeszcze dzis kubuje kabelek vag :rolleyes:Jak mialem vectre to wystarczył drucik do odczytania bledów a tu bez kompa nic nie zdzialam Dzieki wielie za RADE

POZDRAWIM[br]Dopisany: 29 Październik 2010, 18:20_________________________________________________jeszcze jedno a co do znikającego pradu po nocy z 12.26v po przekreceniu kluczyka na 11,90v jest to normalne????

Opublikowano

aha kat wtrysku w sumie sie nie znam ale jesli kat wtrysku jesli jest zly to czemu ma problem tylko rano moim zdaniem powinien miec caly czas problem z odpalaniem ale jestem zielony i to tylko moje przemyslenia wiec slucham twojej rady i jeszcze dzis kubuje kabelek vag :rolleyes:Jak mialem vectre to wystarczył drucik do odczytania bledów a tu bez kompa nic nie zdzialam Dzieki wielie za RADE

POZDRAWIM[br]Dopisany: 29 Październik 2010, 18:20_________________________________________________jeszcze jedno a co do znikającego pradu po nocy z 12.26v po przekreceniu kluczyka na 11,90v jest to normalne????

Oczywiscie w dieslach jest cos takiego jak swiece zarowe

Opublikowano

Szczerze to kupowalbym od viakena.Ja na nie mowie tzw.piecdziesiatki-bo okolo tylu podlaczeniach siadaja.wejdz na strone viakena i tam kup jest ciut drozszy-ale lepszy.takich to mam z 20 popalonych w garazu

Opublikowano
  • Autor

aha dzieki za rade vauxhall95 dobrze wiedzieć zaraz zerkne[br]Dopisany: 30 Październik 2010, 11:41_________________________________________________zaglądalem do tego viakena i kabelek kosztuje 80zl i chyba go kupie jak radzisz vauxhall95 aha mam jeszcze jedno pytanie do ciebie bo bywam czasem w elblagu nawet dosc czesto i byla by mozliwosc wykonania takiej uslugi u ciebie ? tzn sprawdzeni blędów ewentualnie ustawienie tego kata wtrysku oczywiscie odplatnie :)[br]Dopisany: 30 Październik 2010, 12:30_________________________________________________a taki moze byc?

http://moto.allegro.pl/interfejs-viaken-obd-1-2-vag-group-i1296928694.html

Opublikowano

poszlo na PW

Opublikowano

Witam

- po przekreceniu kluczyka spadlo na 10,20v i potem wzroslo do 11,90v (temperatura +8 stopni)

Trochę mało jak na obciążenie tylko świeczkami i elektroniką , raczej aku na wykończeniu :gwizdanie:

Poziom elektrolitu w normie ?

Opublikowano

Czy pomiar napięcia na wskaźniku w kabinie wystarczy żeby ocenić czy alternator i ladowanie jest OK? Mam ok 14,2