HeRaS Opublikowano 1 Listopada 2010 Opublikowano 1 Listopada 2010 Witam, Czasami mam problem z odpaleniem silnika. Głównie gdy wjadę na stację benzynową, bądź w obszar jakichś zakłóceń np: miałem sytuacje, że podjechałem na pocztę i gdy wchodziłem już do autka to pewna laska podjechała koło mojego audi z CB-radiem i kicha samochód tylko kręciło ale nie chciał zaskoczyć, a tylko odjechała to momentalnie serducho się obudziło, ze stacji muszę go wypchnąć bądź odczekać z 10 - 15 minut i wtedy ewentualnie odpali i ciągle jest taka sytuacja że go kręci ale nie odpala ;(. Co może być przyczyną? Już tylu mechaników, elektroników objechałem i nikt nie wie co może być z moim audi. Dodam że jest to 1.8T 1997r. Proszę chociaż o jakieś hipotezy żebym wiedział na czym stoję. Pozdrawiam.
szogun0 Opublikowano 1 Listopada 2010 Opublikowano 1 Listopada 2010 Czy masz jakieś dodatkowe odcięcie zapłonu? Niech się jakiś elektronik przyjrzy czujnikowi obrotów wału korbowego, jego przewody mają iść w ekranowaniu aby nie zbierać zakłóceń.
Gelooo Opublikowano 5 Listopada 2010 Opublikowano 5 Listopada 2010 hehe to dopiero ciekawe daj znac co to za zabezpieczenie
HeRaS Opublikowano 10 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 10 Grudnia 2010 Odpowiadając na to pytanie w samochodzie była wadliwa czujka temperatury płynu chłodzącego, a wszystko zeszło się również ze zmianą paska rozrządu. Teraz jest wszystko w porządku jak narazie;D Dzięki za jakieś sugestie.
Rekomendowane odpowiedzi