MarEsp Opublikowano 7 Października 2007 Opublikowano 7 Października 2007 Jak w temacie Czy sprawdzał ktoś czy na Wikipedii nie ma błędów o Audii A4 ? Sprawdź tu http://pl.wikipedia.org/wiki/Audi_A4[br]Dopisany: 07 Październik 2007, 20:34 _________________________________________________na samym dole jest link do naszego klubu :th:
Gość spedyt Opublikowano 9 Października 2007 Opublikowano 9 Października 2007 Wiem że ten link to nie jest zbieg okoliczności
tadziktoja Opublikowano 9 Października 2007 Opublikowano 9 Października 2007 Ja jak wszedłęm na Wiki i poczytałem o Audi A4 to zastanowiło mnie jedno. jak to jest, że silnik 1,8 Turbo spala na 100 mniej niż zwykły 1,8? Hmm????
MarEsp Opublikowano 9 Października 2007 Autor Opublikowano 9 Października 2007 Ja jak wszedłęm na Wiki i poczytałem o Audi A4 to zastanowiło mnie jedno. jak to jest, że silnik 1,8 Turbo spala na 100 mniej niż zwykły 1,8? Hmm???? To akurat mnie nie zdziwiło, wystarczy logiczne rozumowanie, iż w 1,8 bez turbo marnowana jest moc wylatujących spalin - natomiast w 1,8 turbo ta moc nie jest marnowana lecz napędza "dmuchawę" wtłaczającą powietrze do komory spalin - jak w kuźni kowalowi miechy wtłaczają w palenisko powietrze co by lepiej siem hajcowało. Wyobraź sobie że cylinder jest strzykawką lekarską - jak zwiększysz przepływ i szybkość zasysania i wydalania płynu przez strzykawkę ? Możesz po pierwsze zrobić dodatkowe dziurki na przedniej ściance strzykawki - wówczas szybciej płyn nabieszesz odciągając tłoczek w strzykawce i szybciej usuniesz płyn. Po drugie możesz wodę wtłaczać pod ciśnieniem do strzykawki, a najlepiej jak jednopczesnie zrobisz dodatkowe dziurki w strzyklawce i jednocześnie pod ciśnieniem wtłoczysz płyn... I tu dochodzimy do czegoś co wymyślono w silniku 1,8 turbo bo jednocześnie zwiększono liczbę dziurek (pięć zaworów na cylinder) i jednocześnie powietrze wtłaczane jest do cylindra pod ciśnieniem , Oczywiście jak 1,8 T będziesz wykorzystywał do jazdy bardziej sportowej niż turystycznej to 1,8 T spali więcej od 1,8 bez turbo, ale przy zwykłej jeździe turystycznej 1,8 turbo spali mniej z powodów o których pisałem powyżej.
Gard Opublikowano 10 Listopada 2007 Opublikowano 10 Listopada 2007 No ale te spalanie w 1.8T to chyba troche zaniżone. 8,2l / 100km to moje audi w trasie jara. Średnie spalanie mierząc ciężarem mojej nogi to jakieś 9,3l / 100km (mowa o B6), czyli jakiś 1l wachy więcej.
Rekomendowane odpowiedzi