Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[B5 ADR] Zgrzyt po wymianie amortyzatorów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie i mam pytanie do kogoś kto miał podobny przypadek.Po wymianie amortyzatorów z tyłu zaczęło się zgrzytanie przy jeździe po nierównościach.Amortyzatory firmy sachs -myślę że z nimi wszystko w porządku.Wymieniłem również odboje,sprężyny zostały stare bo jak stwierdzili na przeglądzie są ok.Czy to amortyzatory za słabo dokręcone,czy jakieś gumy na belce a czy może sprężyny?Proszę o radę.

Opublikowano

witam, u mnie wystąpiły podobne objawy po wymianie amorkow, jak jest mokro i pada deszcz to tego nie ma, moze jakies bledy polelnilismy przy skrecaniu albo cuś? jak nalezy zrobic to dobrze?

Opublikowano

u mnie po wymianie też skrzypiało. Powodem było sprzężna osadzona w tym kielichu. Dałem tam trochę smaru i ok.

Opublikowano

Bylem u mechanika który to robił,ponoć wszystko ma chodzić na sucho,A problem ponoć jest w tym że nowe odboje nie są jeszcze wyrobione.Mam pojeździć ok.2 tygodni,a później jak to nie pomoże to trzeba to sprawdzić.Hm,ja spróbuję chyba jeszcze smaru na kielichu przy sprężynie.Dzięki grzesu3. [br]Dopisany: 04 Listopad 2010, 13:19_________________________________________________Przesmarowałem kielichy,odboje od góry i od dołu smarem,trochę WD40 i wszytko ok.Dodam jeszcze ,że robiłem to przy okazji wymiany opon na zimówki więc miałem lepszy dostęp.