audicor Opublikowano 7 Listopada 2010 Opublikowano 7 Listopada 2010 Witam kolegów, jak w opisie mam climatronic dwu strefowy, wszystko działa OK poza tym,że jak ustawiam na 18c to grzeje jak na HI, ustawię na 18 i klikam przyciskiem pomału temp. w górę i nie słysze zeby jakieś klapy chodziły. Jak przeskakuje z LO na 18 wtedy wyrażnie słyszę jak chodzi silniczek i grzeje full. Z góry dziekuje za pomoc.Pozdrawiam :>
Dev Opublikowano 7 Listopada 2010 Opublikowano 7 Listopada 2010 VAG sektor klimatyzacja nastawy podstawowe bloki pomiarowe blok 000, trzeba chwile poczekać aż wszedzie będa same zera VAG sam wyreguluje klapy w nagrzewnicy ale wczesniej sprawdz błędy
audicor Opublikowano 7 Listopada 2010 Autor Opublikowano 7 Listopada 2010 Czyli podejchac do kogos pod kompa, a czy sam moge sprawdzic bledy czy tez trzeba podlaczyc pod kompa?? Pół roku temu byla podłaczana i niby bylo OK
audicor Opublikowano 7 Listopada 2010 Autor Opublikowano 7 Listopada 2010 Właśnie nie mam i nigdy tego nie robilem, takze zostaje tylko podjechac do kogos ktos sie na tym zna, wilekie dzieki za podpowiedz
verpa Opublikowano 18 Grudnia 2010 Opublikowano 18 Grudnia 2010 VAG sektor klimatyzacja bloki pomiarowe blok 000, trzeba chwile poczekać aż wszedzie będa same zera VAG sam wyreguluje klapy w nagrzewnicy ale wczesniej sprawdz błędy Zrobiłem tak jak napisałeś ale nadal nic. Mam ten sam problem. Mam ustawione na 18C po lewej i np 27C po prawej stronie i obie wieją maksymalną temp, nie czuć różnicy w temp. Różnica jest odczuwalna tylko jak ustawie LO Na vagu 0 błędów. Pomocy
Dev Opublikowano 18 Grudnia 2010 Opublikowano 18 Grudnia 2010 SSSSSSSSOOOOOOOOORRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRYYYYYYYYYYY :hi: :hi: pomyliłem sie musisz wejsc w nastawy podstawowe juz poprawiłem opis
verpa Opublikowano 18 Grudnia 2010 Opublikowano 18 Grudnia 2010 SSSSSSSSOOOOOOOOORRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRYYYYYYYYYYY :hi: :hi: pomyliłem sie musisz wejsc w nastawy podstawowe juz poprawiłem opis spoko, udało mi się jednak zrobić aby sam ustawił na vagu same zera. Jednak raczej to nic nie pomogło. Nadal nie odczuwam różnicy temperatur
verpa Opublikowano 19 Grudnia 2010 Opublikowano 19 Grudnia 2010 dziś zajrzałem pod schowek pasażera i zauważyłem jakiś wyciek płynu koloru żółto zielonego, ktoś wie skąd on się tam znalazł? Czy może ktoś wie który silniczek odpowiada za temperaturę? wali na 18C non stop maxa. Ugotować się idzie.
Dev Opublikowano 19 Grudnia 2010 Opublikowano 19 Grudnia 2010 a jakiego koloru masz płyn w chłodnicy ????? sprawdz dokładnie, prawdopodobnie siadł silniczek od klapy
verpa Opublikowano 19 Grudnia 2010 Opublikowano 19 Grudnia 2010 to nie płyn, u mnie jest różowy. A ta maź ma kolor zółto zielony i jest lepki. Będę musiał odkręcić schowek i zobaczyć co tam się dzieje. Ile taki silniczek mniej wiecej kosztuje? Można dostać w IC?
Dev Opublikowano 20 Grudnia 2010 Opublikowano 20 Grudnia 2010 musisz szukac po numerze zielony płyn to albo płyn hamulcowy albo wspomagania
Kali S4 Opublikowano 20 Grudnia 2010 Opublikowano 20 Grudnia 2010 musisz szukac po numerze zielony płyn to albo płyn hamulcowy albo wspomagania ja bym obstawiał czynnik klimatyzacji
Dev Opublikowano 20 Grudnia 2010 Opublikowano 20 Grudnia 2010 to nie jest czynnik, tylko olej spręzarkowy tego nie wziałem pod uwagę... :mysli: :mysli:
Kali S4 Opublikowano 20 Grudnia 2010 Opublikowano 20 Grudnia 2010 to nie jest czynnik, tylko olej spręzarkowy no przecież że nie silnikowy na 100% nieszczelnośc parownika Swoją drogą,niby skad miałby się tam dostać płyn od wspomagania lub hamulcowy?
verpa Opublikowano 21 Grudnia 2010 Opublikowano 21 Grudnia 2010 a parownik odgrywa jakąś rolę przy nawiewie? tzn czy odpowiedzialny jest za to ze na 18C wieje max temperaturą? W lecie wydawało mi się też, że klima słabo chłodziła. aha i może macie jakąś fotke jak ten parownik wygląda? aby się do niego dostać trzeba odkręcać schowek tak? W IC niezłe ceny ~500zl
Rekomendowane odpowiedzi