Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AQD] Brak zasilania w ISO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

W moim nowym nabytku nie było zamontowanego radia ale na dobry początek otrzymałem radio JVC. Z wnęki na radio wystają kostki ISO (czarna i brązowa) Po podłączeniu do radia (sprawdzałem na dwóch egzemplarzach) kostek ISO wogóle nie ma zasilania. Radia się ciemne, wogóle się nie włączają. Sprawdziłem bezpiecznik (nr 37) jest cały. Czy w Audi jest jeszcze jakieś bezpiecznik odpowiadający za zasilanie na kostakch ISO ew. jaka może być przyczyna braku prądu w kostakch?

Opublikowano

Cześć! W ori instalacji kluczyk jest zbędny radio sie wyłącza po wyjęciu kluczyka ale możesz ja odpalić bez kluczyka (tylko chwilowo odcina napięcie). +12V to grubszy czerwony przewód więc sprawa powinna być prosta. Sprawdziłeś gniazdo bezpiecznika czy tam jest prąd? Bezpiecznik może być cały a układ jest przerwany przed bezpiecznikiem, jeśli jest prąd to odkręcaj osłonkę pod kierownicą ściągnij puszkę od wewnętrznej strony bezpieczników i po nitce do kłębka tfu,, po kablu do radia ( :decayed:taka wersja fly by wire). Potrzebne Ci będą drobne dłonie masa samozaparcia gibkość rumuńskiej gimnastyczki ale da się zrobić ( rada z doświadczenia: przy takiej pracy wyłącz komórkę ja po czwartym telefonie małżonki "kiedy będziesz" rozwaliłem swoją o ściane :wallbash:)

Opublikowano

Przed chwilę sprawdziem testerkiem własnej roboty czy jest zasilanie. Wyszło, że jednak jest w ISO (w jednym jest + a w trzech jest - ) Jak podłączałem radia to byłem przekonany że przynajmniej jedno jest sprawne, bo miesiąc wcześniej wyjąłem je z mojego poprzedniego samochodu. Zapomniałem o tym że przez osatnie kilka dni używał je mój kolega i chyba coś się w nim popsuło. Taki to jest efekt pożyczania :wallbash: Wina chyba leży po stronie radio, dziwny zbieg okoliczności że aż dwa radia są walnięte :angry: no niestety nieszczęścia chodzą parami .... [br]Dopisany: 10 Październik 2007, 20:35 _________________________________________________Jedno jest napewno sprawne, sprawdziem w aucie brata, pozostaje tylko zmienić piny w kostce w audi:)