Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Airbag alarm

Gość seaman

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czolgiem

Mam problem z kontrolka airbag. Po przekreceniu kluczyka kontrolka nie gasnie tak jak zawsze. Problem pojawil sie nie dosc dawno. Wszytsko bylo ok do momentu kiedy zalozylem nowe radio. Skasowalem alarm vagiem ale kontrolka po tygodniu znow sie pojawila. Radio zakladalem u elektryka i zastanawiam sie czy czasem on czasami nie poruszyl przewodow??

Przegladalem posty i czytalem ze u niektorych taki problem sie pojawil w czasie przesuwania fotela kierowcy. Moze byc to z tym zwiazane??

:a4fan:

Opublikowano

może byc związane z przesunięciem fotela, najlepiej to odczytaj błąd jaki się zapisuje, bo samo kasowanie to tylko półśrodek, jak będziesz znał błąd to będziemy mogi powiedzieć coś więcej, co jest i gdzie szukać.

Opublikowano

Witam! Mam ten sam problem co kolega Seaman. U mnie kontrolka zaswiecila sie na trasie z polski do anglii, dzien po przegladzie, gdzie mechanik podpia autko do vaga i nie wykrylo zadnego bledu w airbagu.

W tej chwili nie mam mozliwosc podpiecia autka do vaga i chodzi mi tu o jakas podpowiedz od osob ktore zwalczyly ten problem, moze metoda prob i bledow dojde co jest nie tak!

Pozdrawiam

Opublikowano

Witam! Mam ten sam problem co kolega Seaman. U mnie kontrolka zaswiecila sie na trasie z polski do anglii, dzien po przegladzie, gdzie mechanik podpia autko do vaga i nie wykrylo zadnego bledu w airbagu.

W tej chwili nie mam mozliwosc podpiecia autka do vaga i chodzi mi tu o jakas podpowiedz od osob ktore zwalczyly ten problem, moze metoda prob i bledow dojde co jest nie tak!

Pozdrawiam

jak chcesz dojśc co jest nie tak jak nawet nie wiesz jaki błąd się zapisał :mysli:

teraz to może być tylko zgadywanka....

najpierw podłączyć trzeba autko pod vag

Opublikowano

no tak ale z vagiem moge miec problem! a czy jest jakis inny sposob zczytywania bledow??

raczej nie

Opublikowano

Witam, również dziś w trasie zapaliła mi sie kontrolka od AirBag padał deszcz,co to ma wspólnego..? wyłaczyłem motor nadal sie pali,jaka porada???

Opublikowano

pod

Witam, również dziś w trasie zapaliła mi sie kontrolka od AirBag padał deszcz,co to ma wspólnego..? wyłaczyłem motor nadal sie pali,jaka porada???

podłączyć vag i odczytac błędy.

Opublikowano

Witam,dziś byłem podpiąc VAGA gościu na dzień dobry wziął 50zł, 10 sek pracy okazało sie bład poduszki powietrznej w siedzeniu tzn fotelu kierowcy,wykasował to i zgasła kontrolka AirBag. Po powrocie do domku znowu sie pali - jaka rada, może coś odłaczyć???

Opublikowano

Witam,dziś byłem podpiąc VAGA gościu na dzień dobry wziął 50zł, 10 sek pracy okazało sie bład poduszki powietrznej w siedzeniu tzn fotelu kierowcy,wykasował to i zgasła kontrolka AirBag. Po powrocie do domku znowu sie pali - jaka rada, może coś odłaczyć???

Kasowanie błędu to nie jest naprawa.

Tak, odłączyć wtyczkę i potraktować płynem do styków.

Błąd skasować.

A to co zrobił ten niby fachowiec to po prostu wyciągnięcie kasy od Ciebie

Opublikowano

ok już wwszystko wiadomo,dzieki za pomoc możemy zakończyć temat.

Opublikowano

ok już wwszystko wiadomo,dzieki za pomoc możemy zakończyć temat.

Naprawione już?

Opublikowano

Ja bylem z kolei na VAGu jakis czas temu. po skasowaniu wszystkich bledow (bledu poduchy nie bylo). przejechalem jakies kilka km. i zapalila sie kontrolka airbag wlasnie. wrocielm do goscia, podpial i mowi ze to czujnik w prawym siedzeniu od poduchy. rozlozyl rece i mowi ze musze jechac od speca od poduszek. wtyczki przeczyscilem dzisiaj i prysnalem i nic. ciagle sie pali. co robic?

Opublikowano

Ja bylem z kolei na VAGu jakis czas temu. po skasowaniu wszystkich bledow (bledu poduchy nie bylo). przejechalem jakies kilka km. i zapalila sie kontrolka airbag wlasnie. wrocielm do goscia, podpial i mowi ze to czujnik w prawym siedzeniu od poduchy. rozlozyl rece i mowi ze musze jechac od speca od poduszek. wtyczki przeczyscilem dzisiaj i prysnalem i nic. ciagle sie pali. co robic?

a skasowales blad po przeczyszczeniu??

Opublikowano

a skasowales blad po przeczyszczeniu??

samo przeczyszczenie nic nie pomoże trzeba skasować błąd vag_iem i wtedy sprawdzić czy nie zaświeci się ponownie.

Opublikowano

ok. jutro pojade na VAGa. czy wtyczka od poduchy to ta zielona pod siedzieniem?[br]Dopisany: 06 Grudzień 2007, 23:25 _________________________________________________ok bylem na vagu. blad skasowany, juz sie konrolka nie zapalila. czyli wtyczka pod siedzieniem byla winowajca.[br]Dopisany: 07 Grudzień 2007, 16:11 _________________________________________________a tak na marginesie: czy to prawda ze za kazdym razem gdy odlacze akku, kontrolka od airbag sie zapali i trzeba to kasowac VAGiem?