Gość seaman Opublikowano 12 Października 2007 Opublikowano 12 Października 2007 Czolgiem Mam problem z kontrolka airbag. Po przekreceniu kluczyka kontrolka nie gasnie tak jak zawsze. Problem pojawil sie nie dosc dawno. Wszytsko bylo ok do momentu kiedy zalozylem nowe radio. Skasowalem alarm vagiem ale kontrolka po tygodniu znow sie pojawila. Radio zakladalem u elektryka i zastanawiam sie czy czasem on czasami nie poruszyl przewodow?? Przegladalem posty i czytalem ze u niektorych taki problem sie pojawil w czasie przesuwania fotela kierowcy. Moze byc to z tym zwiazane??
krzyniek Opublikowano 12 Października 2007 Opublikowano 12 Października 2007 może byc związane z przesunięciem fotela, najlepiej to odczytaj błąd jaki się zapisuje, bo samo kasowanie to tylko półśrodek, jak będziesz znał błąd to będziemy mogi powiedzieć coś więcej, co jest i gdzie szukać.
bart_ Opublikowano 6 Listopada 2007 Opublikowano 6 Listopada 2007 Witam! Mam ten sam problem co kolega Seaman. U mnie kontrolka zaswiecila sie na trasie z polski do anglii, dzien po przegladzie, gdzie mechanik podpia autko do vaga i nie wykrylo zadnego bledu w airbagu. W tej chwili nie mam mozliwosc podpiecia autka do vaga i chodzi mi tu o jakas podpowiedz od osob ktore zwalczyly ten problem, moze metoda prob i bledow dojde co jest nie tak! Pozdrawiam
krzyniek Opublikowano 6 Listopada 2007 Opublikowano 6 Listopada 2007 Witam! Mam ten sam problem co kolega Seaman. U mnie kontrolka zaswiecila sie na trasie z polski do anglii, dzien po przegladzie, gdzie mechanik podpia autko do vaga i nie wykrylo zadnego bledu w airbagu. W tej chwili nie mam mozliwosc podpiecia autka do vaga i chodzi mi tu o jakas podpowiedz od osob ktore zwalczyly ten problem, moze metoda prob i bledow dojde co jest nie tak! Pozdrawiam jak chcesz dojśc co jest nie tak jak nawet nie wiesz jaki błąd się zapisał teraz to może być tylko zgadywanka.... najpierw podłączyć trzeba autko pod vag
bart_ Opublikowano 6 Listopada 2007 Opublikowano 6 Listopada 2007 no tak ale z vagiem moge miec problem! a czy jest jakis inny sposob zczytywania bledow??
krzyniek Opublikowano 6 Listopada 2007 Opublikowano 6 Listopada 2007 no tak ale z vagiem moge miec problem! a czy jest jakis inny sposob zczytywania bledow?? raczej nie
felipe.avant Opublikowano 6 Listopada 2007 Opublikowano 6 Listopada 2007 Witam, również dziś w trasie zapaliła mi sie kontrolka od AirBag padał deszcz,co to ma wspólnego..? wyłaczyłem motor nadal sie pali,jaka porada???
krzyniek Opublikowano 6 Listopada 2007 Opublikowano 6 Listopada 2007 pod Witam, również dziś w trasie zapaliła mi sie kontrolka od AirBag padał deszcz,co to ma wspólnego..? wyłaczyłem motor nadal sie pali,jaka porada??? podłączyć vag i odczytac błędy.
felipe.avant Opublikowano 7 Listopada 2007 Opublikowano 7 Listopada 2007 Witam,dziś byłem podpiąc VAGA gościu na dzień dobry wziął 50zł, 10 sek pracy okazało sie bład poduszki powietrznej w siedzeniu tzn fotelu kierowcy,wykasował to i zgasła kontrolka AirBag. Po powrocie do domku znowu sie pali - jaka rada, może coś odłaczyć???
Gość spedyt Opublikowano 7 Listopada 2007 Opublikowano 7 Listopada 2007 Witam,dziś byłem podpiąc VAGA gościu na dzień dobry wziął 50zł, 10 sek pracy okazało sie bład poduszki powietrznej w siedzeniu tzn fotelu kierowcy,wykasował to i zgasła kontrolka AirBag. Po powrocie do domku znowu sie pali - jaka rada, może coś odłaczyć??? Kasowanie błędu to nie jest naprawa. Tak, odłączyć wtyczkę i potraktować płynem do styków. Błąd skasować. A to co zrobił ten niby fachowiec to po prostu wyciągnięcie kasy od Ciebie
felipe.avant Opublikowano 11 Listopada 2007 Opublikowano 11 Listopada 2007 ok już wwszystko wiadomo,dzieki za pomoc możemy zakończyć temat.
Gość spedyt Opublikowano 11 Listopada 2007 Opublikowano 11 Listopada 2007 ok już wwszystko wiadomo,dzieki za pomoc możemy zakończyć temat. Naprawione już?
endriuu Opublikowano 6 Grudnia 2007 Opublikowano 6 Grudnia 2007 Ja bylem z kolei na VAGu jakis czas temu. po skasowaniu wszystkich bledow (bledu poduchy nie bylo). przejechalem jakies kilka km. i zapalila sie kontrolka airbag wlasnie. wrocielm do goscia, podpial i mowi ze to czujnik w prawym siedzeniu od poduchy. rozlozyl rece i mowi ze musze jechac od speca od poduszek. wtyczki przeczyscilem dzisiaj i prysnalem i nic. ciagle sie pali. co robic?
dark79 Opublikowano 6 Grudnia 2007 Opublikowano 6 Grudnia 2007 Ja bylem z kolei na VAGu jakis czas temu. po skasowaniu wszystkich bledow (bledu poduchy nie bylo). przejechalem jakies kilka km. i zapalila sie kontrolka airbag wlasnie. wrocielm do goscia, podpial i mowi ze to czujnik w prawym siedzeniu od poduchy. rozlozyl rece i mowi ze musze jechac od speca od poduszek. wtyczki przeczyscilem dzisiaj i prysnalem i nic. ciagle sie pali. co robic? a skasowales blad po przeczyszczeniu??
krzyniek Opublikowano 6 Grudnia 2007 Opublikowano 6 Grudnia 2007 Ja bylem z kolei na VAGu jakis czas temu. po skasowaniu wszystkich bledow (bledu poduchy nie bylo). przejechalem jakies kilka km. i zapalila sie kontrolka airbag wlasnie. wrocielm do goscia, podpial i mowi ze to czujnik w prawym siedzeniu od poduchy. rozlozyl rece i mowi ze musze jechac od speca od poduszek. wtyczki przeczyscilem dzisiaj i prysnalem i nic. ciagle sie pali. co robic? a skasowales blad po przeczyszczeniu?? samo przeczyszczenie nic nie pomoże trzeba skasować błąd vag_iem i wtedy sprawdzić czy nie zaświeci się ponownie.
endriuu Opublikowano 7 Grudnia 2007 Opublikowano 7 Grudnia 2007 ok. jutro pojade na VAGa. czy wtyczka od poduchy to ta zielona pod siedzieniem?[br]Dopisany: 06 Grudzień 2007, 23:25 _________________________________________________ok bylem na vagu. blad skasowany, juz sie konrolka nie zapalila. czyli wtyczka pod siedzieniem byla winowajca.[br]Dopisany: 07 Grudzień 2007, 16:11 _________________________________________________a tak na marginesie: czy to prawda ze za kazdym razem gdy odlacze akku, kontrolka od airbag sie zapali i trzeba to kasowac VAGiem?
Rekomendowane odpowiedzi