domjenick Opublikowano 12 Listopada 2010 Opublikowano 12 Listopada 2010 to super a co zrobiłeś bez foli ? żarówki żółte ? czy malowanie ja mam kseny 3000K Moze mnie ktos oswiecic do czego sa dobre zolte swiatla? poprawia się widoczność przy złych warunkach atmosferycznych,typu mgła,silny deszcz-po prostu oko ludzkie lepiej reaguje na kolor żółty,odbiera kolory zielone bardziej wyraziście,co wpływa kojąco na i tak zmęczone oczy w złych warunkach,gdzie przeważa szarość
slepy Opublikowano 12 Listopada 2010 Opublikowano 12 Listopada 2010 a to oranzada , jak tylko założe halo, to taki właśnie ksenio u mnie ląduje , tylko w polsce jeden żarnik 89zł
Remik-A4 Opublikowano 12 Listopada 2010 Opublikowano 12 Listopada 2010 to super a co zrobiłeś bez foli ? żarówki żółte ? czy malowanie ja mam kseny 3000K Moze mnie ktos oswiecic do czego sa dobre zolte swiatla? poprawia się widoczność przy złych warunkach atmosferycznych,typu mgła,silny deszcz-po prostu oko ludzkie lepiej reaguje na kolor żółty,odbiera kolory zielone bardziej wyraziście,co wpływa kojąco na i tak zmęczone oczy w złych warunkach,gdzie przeważa szarość no w UK powinny byc obowiazkowe ze wzgledu na warunki atmosferyczne :gwizdanie: Ps. Dzisiaj tak lejeeeee ze domowo
domjenick Opublikowano 12 Listopada 2010 Opublikowano 12 Listopada 2010 tak to wygląda z postojówkami a tak z ksenami 6000K
Remik-A4 Opublikowano 12 Listopada 2010 Opublikowano 12 Listopada 2010 no mowilem ze zdjecia to tylko zdjecia :gwizdanie: te same a praktycznie widac 3 odcienie
kadafi Opublikowano 12 Listopada 2010 Autor Opublikowano 12 Listopada 2010 a gdzie moge jeszcze kupic żółte hidy? jutro jak bedzie pogoda to zakladam żółta folie na halogeny i lampy mam czarnego sedana wiec chyba bedzie dobrze wygladac,ci co jeszcze nie widzieli auta zapraszam
slepy Opublikowano 12 Listopada 2010 Opublikowano 12 Listopada 2010 a gdzie moge jeszcze kupic żółte hidy? jutro jak bedzie pogoda to zakladam żółta folie na halogeny i lampy mam czarnego sedana wiec chyba bedzie dobrze wygladac,ci co jeszcze nie widzieli auta zapraszam ebay.uk
variocustoms Opublikowano 12 Listopada 2010 Opublikowano 12 Listopada 2010 nie wiem jak w UK ale w PL od jakiegoś czasu barwa żółta z przodu jest zabroniona, miałem żółte halo na Oracal bodajże 3000 i to najtańsza opcja, reflektorów bym nie oklejał, od dłuższego czasu żółte żarówki są niedostępne BTW jedynie co to w starych Citroenach cały czas świecą
slepy Opublikowano 12 Listopada 2010 Opublikowano 12 Listopada 2010 Ja też bym się nie bawił w zółte lampy, chodziło to za mną ale w b5/b6 licho to wygląda, w golfie 2 albo w BMW e30, jest kosa, ale w audi nie bardzo
Armi Opublikowano 12 Listopada 2010 Opublikowano 12 Listopada 2010 nie wiem jak w UK ale w PL od jakiegoś czasu barwa żółta z przodu jest zabroniona, miałem żółte halo na Oracal bodajże 3000 i to najtańsza opcja, reflektorów bym nie oklejał, od dłuższego czasu żółte żarówki są niedostępne BTW jedynie co to w starych Citroenach cały czas świecą W PL też jest zabroniona. W halogenach może być ale światła krótkie/długie muszą być białe.
slepy Opublikowano 12 Listopada 2010 Opublikowano 12 Listopada 2010 nie wiem jak w UK ale w PL od jakiegoś czasu barwa żółta z przodu jest zabroniona, miałem żółte halo na Oracal bodajże 3000 i to najtańsza opcja, reflektorów bym nie oklejał, od dłuższego czasu żółte żarówki są niedostępne BTW jedynie co to w starych Citroenach cały czas świecą W PL też jest zabroniona. W halogenach może być ale światła krótkie/długie muszą być białe. no ale przecież zwykłe żarówki nie dają białego światła
paput Opublikowano 12 Listopada 2010 Opublikowano 12 Listopada 2010 nie wiem jak w UK ale w PL od jakiegoś czasu barwa żółta z przodu jest zabroniona, miałem żółte halo na Oracal bodajże 3000 i to najtańsza opcja, reflektorów bym nie oklejał, od dłuższego czasu żółte żarówki są niedostępne BTW jedynie co to w starych Citroenach cały czas świecą W PL też jest zabroniona. W halogenach może być ale światła krótkie/długie muszą być białe. szkoda w uK wszystko można tylko nie u nas ;(
variocustoms Opublikowano 12 Listopada 2010 Opublikowano 12 Listopada 2010 przecież napisałem, że w PL zółte zabronione a UK to eldorado
paput Opublikowano 12 Listopada 2010 Opublikowano 12 Listopada 2010 przecież napisałem, że w PL zółte zabronione a UK to eldorado armi sugeruje coś innego, halo w PL można mieć żółte
variocustoms Opublikowano 12 Listopada 2010 Opublikowano 12 Listopada 2010 halo niby tak ale kwestia diagnosty i policjanta
kadafi Opublikowano 12 Listopada 2010 Autor Opublikowano 12 Listopada 2010 a ja tam pier..lne wszystkie na żółyo,wrzuce foty na "MOJE A4" i zobaczymy jak po mnie poleca juz i tak wszystkim moj furak sie nie podoba-bo to fele od Merca,bo czerwone zaciski i czarne tylnie lampy to jeszcze przednie na żółto walne i bedzie :dziura:"kropka"nad I :polew:
Armi Opublikowano 13 Listopada 2010 Opublikowano 13 Listopada 2010 Przepisy są jakie są i w halogenach dopuszczalna jest barwa biała i żółta. ROZPORZĄDZENIE MINISTRA INFRASTRUKTURY z dnia 4 maja 2009 r. zmieniające rozporządzenie w sprawie warunków technicznych pojazdów oraz zakresu ich niezbędnego wyposażenia (Dz. U. z dnia 20 maja 2009 r.) § 2. Dopuszcza się wyposażenie pojazdu w światła drogowe, mijania lub pozycyjne przednie o barwie żółtej selektywnej do dnia 31 grudnia 2009 r. Nie ma nawet słowa o halogenach. To raz a dwa do rozporządzenia załączona jest tabela: http://www.nettax.pl/serwis/imgpub/du/2009/75/poz639f.pdf z której jasno wynika, że halogeny mogą mieć barwę żółtą selektywną, więc na każde widzi mi się policjanta czy diagnosty jest podstawa prawna by się bronić.
Remik-A4 Opublikowano 13 Listopada 2010 Opublikowano 13 Listopada 2010 a ja tam pier..lne wszystkie na żółyo,wrzuce foty na "MOJE A4" i zobaczymy jak po mnie poleca juz i tak wszystkim moj furak sie nie podoba-bo to fele od Merca,bo czerwone zaciski i czarne tylnie lampy to jeszcze przednie na żółto walne i bedzie :dziura:"kropka"nad I :polew: I dobrze... przeciez auto robisz pod siebie a nie pod kogos :gwizdanie: ja bym dodal jeszcze inne felgi moze np. czarne koniecznie rozmiar 19" bo drogi sa przeciez u Ciebie ok tutaj jest folia lamin-x jak dobrze pamietam tutaj jeszcze inna B6
kadafi Opublikowano 13 Listopada 2010 Autor Opublikowano 13 Listopada 2010 auto jest robione wylacznie podemnie i jak komus sie nie podoba to juz jego sprawa no fele mogly by byc 19"-BBS-y LM ale jak na razie to moja żonka jezdzi tez autem i 19" odpada
Remik-A4 Opublikowano 13 Listopada 2010 Opublikowano 13 Listopada 2010 auto jest robione wylacznie podemnie i jak komus sie nie podoba to juz jego sprawa no fele mogly by byc 19"-BBS-y LM ale jak na razie to moja żonka jezdzi tez autem i 19" odpada no 19" BBS swietnie by pasowaly szczegolnie cale czarne z mat rantem to akurat repliki... lub BBS motorsport tu cerwone LMy podobne ale nie BBS ok dosc tego OT 3maj sie swoich planow a krytyka jest i zawsze bedzie... wiec sie nie przejmuj i dzialaj dalej
Rekomendowane odpowiedzi