Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Moja srebrna strzała - A4 1.9 TDI PEŁNY S-LINE :) NOWE FOTY 1 STR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Hm no to jest jedyna możliwość jaką dopuszczam do myśli :naughty: ładne 17'' i bardziej myślałem o 1BE (tam jest -20mm??) a powiedz mi, wystarczy same sprężyny wymienić? przód i tył?

Opublikowano

Hm no to jest jedyna możliwość jaką dopuszczam do myśli :naughty: ładne 17'' i bardziej myślałem o 1BE (tam jest -20mm??) a powiedz mi, wystarczy same sprężyny wymienić? przód i tył?

czy do springow 1be trzeba amory inne to nie wiem ale do -30 lepiej wlozyc sportowe amory bo zwykle zaraz sie wywala, 1be jest chyba -20 ale ja nie wiem bo nigdy sie nie interesowalem tak malym obnizeniem sam mam teraz -50 przod i jest nisko jak na gwincie ale w zime jest ciezko no i czasem z progami zwalniajacymi :decayed:

powiem Ci ze mialem wczesniej FK sprezyny a teraz mam Weiteca i czuc roznice na korzysc tego drugiego

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Ja jednak jeżeli w ogóle się zdecyduje to jednak -20mm, nie więcej. Wizualnie już będzie fajnie a i zderzaka nie zgubię :wink4: teraz bardziej myślę o zmianie tapicerki, jakiś tempomacik może :)[br]Dopisany: 20 Listopad 2010, 18:35_________________________________________________Witajcie :)

Kilka zmian w ostatnim czasie wykonałem :) od technicznej strony autko dostało nowe sprzęgło Sachsa i akumulator Boscha. Naprawiony został schowek (pękniety zawias + wymiana ogranicznika). A wizualnie: gałka zmiany biegów i nowy środek :) fotele i kanapa. Dzięki pomocy forumowego kolegi Patroxa wszystko sprawnie zostało zamontowane :) 3 zdjęcia tak na szybkiego. Na jednym widać gałkę biegów :)

Opublikowano

Witam sąsiada (mieszkam 2 ulice niżej) - granatowa B6 śmigająca często po Kamieniu. Też zbieram się od paru miesięcy do wklejania zdjęć i nic. Zmiany pozytywne. Pomaluj dokładki - duża różnica.

Opublikowano
  • Autor

O :) Witam :) Nie spodziewałem się kogoś z Kamienia tutaj :) no koniecznie wrzucaj foty, z chęcią zobaczę co masz w środku :) Co do dokładek to jakoś bez S-lina mi się nie podobają w kolorze.. a zmieniać zderzaki to już spory wydatek także raczej tego nie zrobię :)

Opublikowano

no to jakiś spocik kamieński robimy ma się rozumieć :>

Opublikowano
  • Autor

Trzeba będzie ;)[br]Dopisany: 05 Grudzień 2010, 19:35_________________________________________________Co myślicie o lekkim przyciemnieniu szyb ale tylko tył? Tzn bez okien kierowcy i pasażera? :) Będzie to w miarę fajnie wyglądało? Szukałem jakiś zdjęć jak to przy srebrnej wygląda ale nie znalazłem..

Opublikowano

Lekko, czemu nie. Bo przy naszych kamieńskich smerfach to nie ma co za dużo ryzykować :wallbash:. Ja też tylko tył przyciemniłem.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Lekko, czemu nie. Bo przy naszych kamieńskich smerfach to nie ma co za dużo ryzykować :wallbash:. Ja też tylko tył przyciemniłem.

No właśnie.. Gdyby nie oni to bym się nie zastanawiał tylko przyciemnił całość... Jakby ktoś widział gdzieś foty srebrnej B6 w sedanie z przyciemnionym tyłem to dajcie znać :)[br]Dopisany: 08 Grudzień 2010, 21:41_________________________________________________Szybki ściemnione, foty niebawem :) co prawda sam tył ale mi się podoba. Co bardziej pasuje do srebrnego? Czarny grill i tylko znaczek Audi srebrny czy grill S4?

Opublikowano

no to jakiś spocik kamieński robimy ma się rozumieć :>

poczekajcie na mnie jak przyjadę rodzinę w Baczysławiu odwiedzić to se zrobim spota;) pozdro ze śląska (Katowice)

Opublikowano

Witam. W B6 na 17 i zawieszce 1BE jest całkiem przyjemnie :good: W porównaniu do b5 na 17 jest dużo bardziej komfortowo :wink4:

ja bym zakładał taki setup :tongue4:

Opublikowano

Ładna a4 zadbana w środku jak na ten przebieg ale na audi to mały przebieg

Opublikowano
  • Autor

Witam. W B6 na 17 i zawieszce 1BE jest całkiem przyjemnie :good: W porównaniu do b5 na 17 jest dużo bardziej komfortowo :wink4:

ja bym zakładał taki setup :tongue4:

Ciężko znaleźć sprężyny od 1BE używane.. Nowe z ASO ponad 1000 zł - zdecydowanie za dużo.. Jak coś znajdę na pewno od razu kupię :)

Opublikowano
  • Autor

Niby tak. Dzwoniłem do gościa to one są od 2.0 Tfsi. Skoro mam diesla to nie powinienem też od diesla sprężyny zakładać? Bo to pewnie i od wagi silnika zależy itd.. I też nie wiadomo czy to jest 1BE czy może 1BV. Gość ma dzwonić do mnie później i powiedzieć jakie są te kreski kolorowe na nich. Da się po tym dojść co to za sprężyny??[br]Dopisany: 21 Styczeń 2011, 16:31_________________________________________________Dowiedziałem się że: na przednich sprężynach są paski w kolorze białym i zielonym a na tylnych czerwony i szary (biały?).

Co to oznacza? Będą pasować?

Opublikowano

ja sie nie znam na sprezynach ale mozesz zapytac tutaj mysle ze ktos Ci odpowie

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=165890.2310

jeszcze jest na forum uzytkownik mtgan znajdz go i napisz do niego :cool1:[br]Dopisany: 21 Styczeń 2011, 18:19_________________________________________________i co kupiles? przegladalem allegro i znalazlem to :decayed:

tu masz jeszcze amory i springi

http://moto.allegro.pl/zawieszenie-s-line-audi-a4-b7-i1424696186.html

Opublikowano
  • Autor

Jeszcze nie kupiłem. Prawdę mówiąc ciężko trafić takie, które będą pasowały. Chodzi mi, żeby były od 1,9 tdi najlepiej. Nie chcę kupować w ciemno. A później się okaże, że np. przód siądzie a tył zostanie prawie jak jest. Albo odwrotnie. Znalazłem kilka aukcji już ale nigdzie nie było pewności, że będzie ok albo te kategorie wagowe się nie zgadzały. A do człowieka od tej aukcji już napisałem :)

Opublikowano

Jeszcze nie kupiłem. Prawdę mówiąc ciężko trafić takie, które będą pasowały. Chodzi mi, żeby były od 1,9 tdi najlepiej. Nie chcę kupować w ciemno. A później się okaże, że np. przód siądzie a tył zostanie prawie jak jest. Albo odwrotnie. Znalazłem kilka aukcji już ale nigdzie nie było pewności, że będzie ok albo te kategorie wagowe się nie zgadzały. A do człowieka od tej aukcji już napisałem :)

dotarła paczka?? :wink4:

Opublikowano

Kiedy jakieś nowe fotki? :decayed: Bo też mam taką limuzynkę w srebrnym kolorze i ciekaw jestem jak wygląda z przyciemnionymi szybkami bo i mi to chodzi po głowie :naughty:

Opublikowano
  • Autor

dotarła paczka?? :wink4:

Dotarła ale dopiero dzisiaj - za jakąś godzinkę będę jechał na pocztę odebrać :)

Kiedy jakieś nowe fotki? :decayed: Bo też mam taką limuzynkę w srebrnym kolorze i ciekaw jestem jak wygląda z przyciemnionymi szybkami bo i mi to chodzi po głowie :naughty:

Jutro mam w planach mycie autka i wstawienie kilku fotek ;) Powiem Ci że warto lekko przyciemnić :)[br]Dopisany: 27 Styczeń 2011, 17:58_________________________________________________No i są ciemne szybki :)

DSC01213.jpg