Gość ciasny Opublikowano 13 Listopada 2010 Opublikowano 13 Listopada 2010 witam mam problem z autem cos mi stuka jak zapale na zimnym silniku później przechodzi jak sie nagrzeje taki metaliczny dźwięk .Jakie sa koszty wymiany całej hydrauliki i wałków mam przebieg 283tys
Gość lightfighter87 Opublikowano 13 Listopada 2010 Opublikowano 13 Listopada 2010 Czy chodzi Ci o coś takiego ??
Greg a4 Opublikowano 14 Listopada 2010 Opublikowano 14 Listopada 2010 jak na zimnym świruje to pierw sprawdz świece żarowe ,zanim cokolwiek zaczniesz grzegać przy hydraulice ,ewentualnie sprawdz ustawienie kąta wtrysku na pompie
Gość DiM Opublikowano 14 Listopada 2010 Opublikowano 14 Listopada 2010 jesli stuka na zimnym to raczej cos z hudrauliką jaki masz przebieg?
Gość ciasny Opublikowano 14 Listopada 2010 Opublikowano 14 Listopada 2010 tak stuka jak na tym filmie
Gość lightfighter87 Opublikowano 14 Listopada 2010 Opublikowano 14 Listopada 2010 W okolicach piątku będę przejeżdżał przez Jarosław mając na wyposażeniu kabelek i program diagnostyczny. Jeśli nie robiłeś diagnostyki to możemy ewentualnie rzucić okiem i zrobić logi. W aucie mojego ojca to cholerne stukanie jest identyczne, także leży coś na rzeczy. Nie masz przypadkiem problemów z odpalaniem auta w niższych temperaturach ??
mateo_81 Opublikowano 15 Listopada 2010 Opublikowano 15 Listopada 2010 Temat był poruszany na forum, wystarczy poszukać. Ogólnie rzecz biorąc to przerabaiałem problem stukającego "silnika" na zimnym. Wina była po stronie padniętych hydropopychaczy. Reszta była OK. Ale dla spokoju wymieniłem jeszcze dźwigienki i podkładki. Problemu już nie ma. Tak więc bez podpinania VAG'a na 90% mogę Ci powiedzieć, że z portfela pójdzie co najmniej 2 tys. PLN. (wymiana samych popychaczy + robocizna). P.S. Jeśli będziesz ociągał się z naprawą mogą polecieć Ci wałki...
Rekomendowane odpowiedzi