Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL] Jakie CB

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

przymierzam się do kupna sprzętu CB. Na zestaw mam około 500zł. Może moglibyście polecić jakiś ciekawy zestaw w tej kwocie.

Słyszałem że antena President Missouri jest dobra i niezbyt długa. Kosztuje około 220zł więc na radio zostałoby około 300-350zł.

Opublikowano

nowe radio czy używka? ja mam presidenta harry 3 i polecam :) chociaż to nie ten przedział cenowy :P jak cenisz wygode to wez cos z ASC lub odpowiednik :) (w tej cenie to np. President Tommy)

Opublikowano

zestawik np. tommy asc + missouri będzie ok ?

Opublikowano

powiem Ci tak, dla mnie to ASC to nie ma nic lepszego, włączam radio i samo się reguluje, jak w mieście to tylko skręcam moc i nic więcej. to jest bardzo proste radio, nie ma żadnych filtrów itp... ale radio dobre to takich zastosowań "domowych". dobre radio, ale bez ASC to uniden 520, tańsza niż tommy, parametry troszkę lepsze.

co do anteny to jesteś pewny ze taka krótką? ja mam na dachu avantu presidenta ml145 kolo 1,5m i jest miód (magnes podobno do 235 trzyma, sprawdzone do 220 :evil:) :) missuri też da radę, dużo dobrych opinii :P byles nie szumiał w eterze ! :kox:

Opublikowano

radio bierz unidena 520 a antenę wziąłbym presidenta michigan a jak długą to dakotę.

osobiście mam małą antenę gworgię ale jest za mała na trasę na miasto ok.

Opublikowano

radio bierz unidena 520 a antenę wziąłbym presidenta michigan a jak długą to dakotę.

osobiście mam małą antenę gworgię ale jest za mała na trasę na miasto ok.

\

dokładnie się z tym zgadzam, radyjko jest ok a z anten to presidenta tylko zalezy teraz gdzie chcesz użwyać, trasa, miasto :gwizdanie:

Opublikowano

Antena kupiona, president missouri, za 120zł.

Teraz tylko radio, o unidenach słyszałem że policmajstry mogą podczas kontroli zabrać, choć nie wydaje mi się żeby mieli takie prawo.

Opublikowano

Teraz tylko radio, o unidenach słyszałem że policmajstry mogą podczas kontroli zabrać, choć nie wydaje mi się żeby mieli takie prawo.

moje jest to juz drugi radio i nigdy nie miałem problemów z psami. Moi znajomi równiez mają unidena i też nie było przygód.

Opublikowano

120 zeta za Missouri? Nie za tanio? :cool1:

Nie znasz dnia ani godziny :naughty:

Opublikowano

Używka :wink4:

Opublikowano

Używka :wink4:

Mimo tego i tak tanio jakoś :cool1:

Opublikowano

co tu się bać... ??? oni i tak sie nie znaja na tym... !!!

Opublikowano

co tu się bać... ??? oni i tak sie nie znaja na tym... !!!

A niektórzy sami mają w radiowozach takie radia :good:

Opublikowano

unideny do jakiegos czasu byly legalne. jakis czas temu w Polsce cofneli im ta koncesje czy tam zgode czy jak to sie nazywa :hi:

Opublikowano

unideny do jakiegos czasu byly legalne. jakis czas temu w Polsce cofneli im ta koncesje czy tam zgode czy jak to sie nazywa :hi:

czemu ją wycofali? :mysli:

Opublikowano

czemu ją wycofali? :mysli:

W Polsce można używać radia które posiadają max 4W w nadawaniu. W tym radiu jak zwiększysz napięcie to moc wzrasta do 6-8W co jest niedopuszczalne w Polsce do użytku. Te radia nie mają żadnego ograniczenie czy blokady. Dlatego radio nie mogło uzyskać legalizacji/ pozwolenia. Tak samo jak nie można używać dopał (wzmacniaczy) w sprzedaży może być bo inne kraje np jak Włochy mogą używać takie urządzenia.

Opublikowano

president jhony II i antena emersona zestaw 280 +80 i lepiej nie widze

Opublikowano

W praniu wyszło

Uniden 520xl nówka za 220zł i p. missouri za 120 używana.

No i teraz problem gdzie to radio zamontować, tak żeby nie było na widoku. Może pokażecie zdjęcia gdzie macie zamontowane u siebie?