aaaa4 Opublikowano 17 Listopada 2010 Opublikowano 17 Listopada 2010 Witam wszystkich co sądzicie o "sportowej" wkładce filtra powietrza pipercross tupp 1598 http://moto.allegro.pl/pipercross-audi-2000-a4-rs4-exeo-tdi-1598-i1302728983.html czy warto zakupic to w cenie dobrego fabrycznego filtra, czy nie przeszkadza to ze ma ona 30 mm wysokosci (org 70 mm) reszta wymiarów się zgadza.Dodam tylko ze nie spodziewam się żadnych przyrostów.Co sądzicie czy ktos testował taką wkładke?
Pawel_M Opublikowano 17 Listopada 2010 Opublikowano 17 Listopada 2010 Zakup sobie normalny filtr, będzie tańszy i lepiej filtruje zanieczyszczenia
sołtys85 Opublikowano 17 Listopada 2010 Opublikowano 17 Listopada 2010 Dodam tylko ze nie spodziewam się żadnych przyrostów.Co sądzicie czy ktos testował taką wkładke? To po co zmieniać skoro nie spodziewasz sie równicy. Chyba, że z oszczędnosci bo ten filtr niby można wyprać i będzie śmigać dalej a tradycyjne trzeba wymieniać do jakieś 15kkm i kosztują po 30zł więć za którąś tam wymianą zwróci sie zakup.
rozjemca Opublikowano 18 Listopada 2010 Opublikowano 18 Listopada 2010 Ja mam taki i zadowolony z niego jestem. Co 10tys km czyszczę go odkurzaczem i jest jak nowy
Piotrek98igo Opublikowano 18 Listopada 2010 Opublikowano 18 Listopada 2010 Ja mam taki i zadowolony z niego jestem. Co 10tys km czyszczę go odkurzaczem i jest jak nowy tzn z czego jestes zadowolony?z roznicy pomiedzy seryjnym a tym?
michcio1985 Opublikowano 18 Listopada 2010 Opublikowano 18 Listopada 2010 zostaw oryginalnie taki jaki ma być.jest w pełni wystarczający i znacznie lepiej przefiltruje powietrze.
rozjemca Opublikowano 18 Listopada 2010 Opublikowano 18 Listopada 2010 Ja mam taki i zadowolony z niego jestem. Co 10tys km czyszczę go odkurzaczem i jest jak nowy tzn z czego jestes zadowolony?z roznicy pomiedzy seryjnym a tym? Jestem zadowolony z eksploatacji filtra i wg mnie ma większą przepustowość niż papierowy, tylko musiałbym porównać z nowym seryjnym, ale jakoś średnio mi się chce w niego inwestować. Dodam że seryjna puszka filtra jest restrykcyjna. Rozwiercenie dolnej części od strony nadkola dało mi dodatkowe 4g/s na przepływce.
szogun0 Opublikowano 18 Listopada 2010 Opublikowano 18 Listopada 2010 Oczywiście. Każda puszka jest ograniczona, bo musi pełnić też rolę tłumika pulsacji.
Rekomendowane odpowiedzi