Norge10 Opublikowano 18 Listopada 2010 Opublikowano 18 Listopada 2010 Przepraszam ze zakladam nowy wątek ale chodzi mi o szybką diagnozę. Chyba mam do wymiany termostat bo temperatura niska, w trasie max 70 st. na zegarze ( czujnik juz wymienilem i nic ) ale dzisiaj po przejechaniu ok. 3-4 km górny przewód chłodnicy był bardzo ciepły a dolny prawie zimny - wydawało mi sie ze taki bardzo, bardzo letni . Czy termostat jest ok czy nie ? Na jutro jstem umowiny z mechanikiem na wymiane ale mam teraz co do tego wątpliwosci Bardzo prosze o pomoc.
Norge10 Opublikowano 18 Listopada 2010 Autor Opublikowano 18 Listopada 2010 wymieniać no a co z tymi przewodami chlodnicy ? podobno jak termostat caly czas otwarty to oba przewody chlodnicy sa w tym samym czasie tak samo cieple ?
mcm Opublikowano 18 Listopada 2010 Opublikowano 18 Listopada 2010 może chłodnica zamulona :gwizdanie:
Norge10 Opublikowano 19 Listopada 2010 Autor Opublikowano 19 Listopada 2010 gdyby chłodnica byla zamulona myślę to chlodzenie byłoby słabe a u mnie chłodzenie az za dobre. Czyli mcm wymieniac ten termostat ?
Daimos Opublikowano 20 Listopada 2010 Opublikowano 20 Listopada 2010 Jeżeli dogrzewa ci tylko do 70st. to na bank termostat do wymiany.
Skeeber Opublikowano 20 Listopada 2010 Opublikowano 20 Listopada 2010 mialem to samo - wymiana pół godzinki, od tego czasu wskazówka stoi jak spławik
Norge10 Opublikowano 23 Listopada 2010 Autor Opublikowano 23 Listopada 2010 Termostat juz kupiłem ,jestem umowiony z kolegą na wym na wtorek,napiszę co i jak po wymianie. Dzięki za rady ![br]Dopisany: 20 Listopad 2010, 19:26_________________________________________________ Termostat juz kupiłem ,jestem umowiony z kolegą na wym na wtorek,napiszę co i jak po wymianie. Dzięki za rady ! Dzisiaj wymieniłem termostat, jest juz ok silnik nagrzewa sie prawidłowo wskaznik temp. dochodzi szybko do 90 st i tam sobie ładnie stoi, ogrzewanie w aucie o wiele lepsze. Ale pojawila sie zagadka: sprawdzilem stary termostat - byl zamknięty a po zagotowaniu go w garnku z wodą otworzył sie , po ostudzeniu zamknął a po wrzuceniu do wrzątku znowu otworzył - czyli chyba był sprawny ?! Dlaczego wiec silnik mi sie nie dogrzewał wczesniej ??
mcm Opublikowano 23 Listopada 2010 Opublikowano 23 Listopada 2010 zależy w jakiej temperaturze się otwiera i zamyka
Norge10 Opublikowano 23 Listopada 2010 Autor Opublikowano 23 Listopada 2010 zależy w jakiej temperaturze się otwiera i zamyka otwierał sie jak woda prawie zaczynała wrzec a zamykał niedlugo po wyjęciu z tej wody
mcm Opublikowano 23 Listopada 2010 Opublikowano 23 Listopada 2010 skoro wymiana pomogła znaczy musi być uszkodzony
Rekomendowane odpowiedzi