qrczak91 Opublikowano 20 Listopada 2010 Opublikowano 20 Listopada 2010 Auto mi przerywa jak się silnik nagrzeje. Zjawisko odczuwalne na ghazie, ale ostatnio i na benzynie. Oznacza to, że przyczyna nie jest w instalacji gazowej. Co to może być?! Od razu zaznaczę, że mam do wymiany sondę lambda - nie pracuje. Może to być przycinająca się przepustnica?! Lewego powietrza nie ma prawie wcale. Troszkę wpada ale to nie to, za mało. Sprawdzali jakimś sprayem Start czy coś takiego psikali na dolot, gdy silnik chodził i sprawdzali skład mieszanki (spaliny). Mam zwykły gaz, drugiej generacji. Co to może być?! Przyczyną też nie jest za bogata mieszanka, jak myślałem na początku. Pomocy!
Konrad.jpg Opublikowano 20 Listopada 2010 Opublikowano 20 Listopada 2010 Zacznij od wymiany sądy jak by nie patrzeć sprawna sonda to podstawa. I standardowo kable i świece do sprawdzenia/wymiany.
moskal Opublikowano 20 Listopada 2010 Opublikowano 20 Listopada 2010 Kable i świece są nowe jak nowe to nie znaczy ze któraś z nich nie moze być wadliwa
Rekomendowane odpowiedzi