bartek.mod Opublikowano 28 Listopada 2010 Opublikowano 28 Listopada 2010 Witam od pewnego czasu mam problem z odpalaniem gdy silnik jest ciepły "nie zawsze" ale problem sie pojawia, szarpie silnikiem strasznie, gdy dłużej go potrzymam na zapłonie odpala. Podpinałem kompa nic nie pokazuje robiliśmy te kody i nic. Dziwny dźwięk przy tym szarpaniu dochodzi z (klapy gaszącej , przepustnicy EGR) czy mozliwe ze to trzeba wymienić. 2.0 TDI BLB 140KM
coach66 Opublikowano 28 Listopada 2010 Opublikowano 28 Listopada 2010 Mam to samo, szarpie przy odpalaniu tak jakby chciał z poduszek wyskoczyć, tylko i wyłącznie gdy rozgrzany.
bartek.mod Opublikowano 29 Listopada 2010 Autor Opublikowano 29 Listopada 2010 Witam. właśnie na ciepłym ale jak go potrzymam na rozruchu dłużej to zapala wq.... mnie to strasznie i nikt nie wie co to może być
bartek.mod Opublikowano 21 Marca 2011 Autor Opublikowano 21 Marca 2011 słabo widać ... Nie miał nikt do czynienia z takim problemem ??????????
Golem1 Opublikowano 21 Marca 2011 Opublikowano 21 Marca 2011 spróbuj odpiąć czujnik temperatury cieczy jak silnik jest ciepły i jak odpali ci bez problemów to musisz ustawić sobie nową mapę dawki paliwa.
lupo4801 Opublikowano 22 Marca 2011 Opublikowano 22 Marca 2011 Witam, miałem też taki problem, zmieniłem dawkę jak ręką odjał. Mój motor 1.9 PD, BKC, 105KM.
bartek.mod Opublikowano 23 Marca 2011 Autor Opublikowano 23 Marca 2011 dawka była już 2 razy ustawiana !!
Rekomendowane odpowiedzi