WEDKARZ23 Opublikowano 22 Października 2007 Opublikowano 22 Października 2007 witajcie , mam problem odkąd przyszły przymrozki poranne zaczeło mi coś stukać jakby przy przednim lewym kole słyszę to w czasie jazdy na wprost i przy ruszaniu (dodawaniu gazu) i jak hamuję silnikiem stuki ustają jak wcisnę sprzęgło . pomocy ;(
schiller Opublikowano 22 Października 2007 Opublikowano 22 Października 2007 sprawdź przeguby... wymiana osłonek i smaru może pomocz gdy to już dawne nie było robione. a przed zima warto. stary smar pod wpływem zimna twardnieje i nie spełnia swojej roli. a osłonki wiadomo, ochrona przed piaskiem kurzem etc.
cayenne Opublikowano 22 Października 2007 Opublikowano 22 Października 2007 Hmmm Przegub to najczęściej strzela przy skręcie,choć mogę się mylić. Może któryś wahacz po prostu ma luzy i strzela. Sprawdź zawiechę.
WEDKARZ23 Opublikowano 23 Października 2007 Autor Opublikowano 23 Października 2007 zawieszenie sprawdzone na szarpakach jest ok gumy na przegubach ok może to być przegub środkowy ? ,byłem dzisiaj u mechanika i zero diagnozy super specjaliści :bicz3: malucha tylko by naprawiali lapsy
GM Opublikowano 24 Października 2007 Opublikowano 24 Października 2007 witam mam bardzo podobne objawy ale mam ten stukot w prawym tylnym kole i tez nikt nie potrafi mi tego zdiagnozowac ,sa dni ze jest ok(cisza),a sa i takie ze mi juz nerwy puszczaja(jak jade to sie ludzie oglądaja )-taki hałas,sam juz nie wiem czy to zawieszenie czy cos z napedami (quattro) z góry dzieki za ewentualne uwagi-pozdrawiam
schiller Opublikowano 24 Października 2007 Opublikowano 24 Października 2007 gumy na przegubach ok a sprawdziłeś co jest pod nimi? przypominam: stary smar pod wpływem zimna twardnieje i nie spełnia swojej roli.
wiki Opublikowano 24 Października 2007 Opublikowano 24 Października 2007 stawiam na przegub, przepłukanie przegubu benzynką, świerzy smar może tylko odwlec to co i tak nie uchronne ale warto spróbować
WEDKARZ23 Opublikowano 24 Października 2007 Autor Opublikowano 24 Października 2007 a jest może coś między środkowym przegubem a skrzynią biegów jest chyba coś jakieś łożysko
wosiek Opublikowano 24 Października 2007 Opublikowano 24 Października 2007 koledzy a jaki smar tam wpakować?? grafitowy?? bo u siebie musze wymienić osłony przegłubów bo mam przerwane.... chyba można je dostać osobno?? i jakie najlepiej szukać żeby nie padły za miesiąc...
schiller Opublikowano 24 Października 2007 Opublikowano 24 Października 2007 koledzy a jaki smar tam wpakować?? grafitowy?? bo u siebie musze wymienić osłony przegłubów bo mam przerwane.... chyba można je dostać osobno?? i jakie najlepiej szukać żeby nie padły za miesiąc... jak kupisz osłony to smar powinien być w komplecie ....
cayenne Opublikowano 25 Października 2007 Opublikowano 25 Października 2007 jakie najlepiej szukać żeby nie padły za miesiąc. Kup plastikowo-gumowe a nie gumowe,są trwalsze.
WEDKARZ23 Opublikowano 25 Października 2007 Autor Opublikowano 25 Października 2007 koledzy usterka zdiagnozowana przegub wewnętrzny strzelił a dokładnie jakiś pierścień wewnątrz dzięki pozdro :th:
Rekomendowane odpowiedzi