Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 ADP] stuki przy ruszaniu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witajcie , mam problem odkąd przyszły przymrozki poranne zaczeło mi coś stukać jakby przy przednim lewym kole słyszę to w czasie jazdy na wprost i przy ruszaniu (dodawaniu gazu) i jak hamuję silnikiem stuki ustają jak wcisnę sprzęgło . pomocy ;(

Opublikowano

sprawdź przeguby... wymiana osłonek i smaru może pomocz gdy to już dawne nie było robione. a przed zima warto. stary smar pod wpływem zimna twardnieje i nie spełnia swojej roli. a osłonki wiadomo, ochrona przed piaskiem kurzem etc.

Opublikowano

zawieszenie sprawdzone na szarpakach jest ok gumy na przegubach ok może to być przegub środkowy ? ,byłem dzisiaj u mechanika i zero diagnozy super specjaliści :bicz3: malucha tylko by naprawiali lapsy :wallbash:

Opublikowano

witam mam bardzo podobne objawy ale mam ten stukot w prawym tylnym kole i tez nikt nie potrafi mi tego zdiagnozowac ,sa dni ze jest ok(cisza),a sa i takie ze mi juz nerwy puszczaja(jak jade to sie ludzie oglądaja )-taki hałas,sam juz nie wiem czy to zawieszenie czy cos z napedami (quattro) z góry dzieki za ewentualne uwagi-pozdrawiam

Opublikowano

stawiam na przegub, przepłukanie przegubu benzynką, świerzy smar może tylko odwlec to co i tak nie uchronne ale warto spróbować

Opublikowano

koledzy a jaki smar tam wpakować?? grafitowy?? bo u siebie musze wymienić osłony przegłubów bo mam przerwane.... chyba można je dostać osobno?? i jakie najlepiej szukać żeby nie padły za miesiąc...

Opublikowano

koledzy a jaki smar tam wpakować?? grafitowy?? bo u siebie musze wymienić osłony przegłubów bo mam przerwane.... chyba można je dostać osobno?? i jakie najlepiej szukać żeby nie padły za miesiąc...

jak kupisz osłony to smar powinien być w komplecie ....