Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Webasto w Audi A4 B6 nie działa jako dogrzewacz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzięki,będę coś myślał zrobić a jak nie to będę jezdził i pamiętał o zasadach działania webasta. :hi::good:

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Dzisiaj uzyskalem info w ASO ze fabryczne Webasto w A4 B6 w dieslach dogrzewa samoczynnie ponizej temp otoczenia 5st C . Natomiast gdy temperatura czynnika chlodzacego osiagnie 50st C wtedy przestaje dogrzewac. Ktos moze to potwierdzic?

Opublikowano
Dzisiaj uzyskalem info w ASO ze fabryczne Webasto w A4 B6 w dieslach dogrzewa samoczynnie ponizej temp otoczenia 5st C . Natomiast gdy temperatura czynnika chlodzacego osiagnie 50st C wtedy przestaje dogrzewac. Ktos moze to potwierdzic?

Wszystko zależy od kodowania jakie zażyczył sobie klient

Opublikowano

u mnie tak jest jak piszesz. sprawdza sie super, przy -10 po ok 7-8min jazdy w miescie jest 90 st na blacie i cieplutko w srodku

Opublikowano

Wszystko zależy od kodowania jakie zażyczył sobie klient

Jak to zakodować?

Opublikowano
Jak to zakodować?

z tego co pamiętam, to była jakaś opcja, że działa jedynie jako ogrzewanie postojowe, a jak odpalasz silnik to się wyłącza. Ja miałem tak zrobione w 1.8

Opublikowano

Podaj mi dokładne kodowanie a nie sklerozą się zasłaniasz :decayed:

U mnie jak na razie za cholerę nie chce działać przy włączonym silniku

Opublikowano

Postaram się dziś odrobić lekcje :decayed:

Opublikowano

tylko serwis Ci to zakoduje.

Opublikowano

@up

Podaj kanał adaptacji i pożądaną wartość jaka ma być zakodowana

Opublikowano

Przeczytaj pierwszą stronę.

Opublikowano

Czy ktos mógłby zerknąć na wartości adaptacji mojego sterownika?

Mam wrażenie, że u mnie nie działa webasto jako dogrzewacz. Wniosuje po tym ze nie wyswietla sie kontrolka grzania podczas jazdy aczkolwiek przy minusowych temp i wlaczonym silniku przez jakiś czas słychać pracę pompki i przy gaszeniu silnika często piec lubi puścić dymka. Wiec sam nie wiem

Zdjęcia

Opublikowano
Czy ktos mógłby zerknąć na wartości adaptacji mojego sterownika?

Mam wrażenie, że u mnie nie działa webasto jako dogrzewacz. Wniosuje po tym ze nie wyswietla sie kontrolka grzania podczas jazdy aczkolwiek przy minusowych temp i wlaczonym silniku przez jakiś czas słychać pracę pompki i przy gaszeniu silnika często piec lubi puścić dymka. Wiec sam nie wiem

Zdjęcia

ale podczas dogrzewania nie pokazuje sie ikonka na desce. slychac tylko tykanie pompki no i szybkie nagrzewanie wnetrza 90 st na blacie :)

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Jestem po lekturze artykułów o webaście i mam kłopot, mianowicie jak kupiłem swojego Audika nie miałem pilota do webasta, dokupiłem pilota i spróbowałem go zaprogramować wg opisu czyli Aux.Heating-18 ---> Adaptacja-10 ---> ch04 wprowadziłm 1, niestety pomimo naciskania guziczka pilota po około 20 sekundach w lewym górnym rogu wyświetla sie napis No. Recognized.

Pilot ma sprawne baterie, diodowy pasek na pilocie też miga. Co może być nie tak ? Pilot jest od B7, ja mam B6 (podobno to ten sam pilot). Z wyglądu też pasuje do tego co miałem na zdjeciu w książce serwisowej autka.

Pozdr

SL

Opublikowano

Sterownik pilota posiadasz? Sprawdzałeś?

Opublikowano

sterownik (odbiornik) pilota jest ten oryginalny który był w aucie, nie sądzę aby było go brak skoro auto ma webasto. Chyba że były wersje webasto bez sterowania z pilota...

Gdzie ten sterownik jest zamocowany w modelu Avant ? Gdzieś z tyłu ?

A z poziomu WAGa mogę przetestować ten sterownik, mam WAGa i VCDSa. Sam sterownik ogrzewania nie zgłasza błędów.

Opublikowano

Były wersje z webasto ale bez pilota.

Tutaj masz m.in. zdjęcia sterownika zdalnego sterowania i jego lokalizację: http://a4-klub.pl/audi-a4-b6-b7-132/all-b6-b7-montaz-dzialanie-webasto-diesel-143882/

Opublikowano

Byłem zmuszony zmienić sterownik od webasto, ponieważ oryginalny został zalany i teraz jest problem z Vin. Na pierwszej stronie jest napisane, że adaptację przeprowadza się na kanale 81, ale jak? No i podstawowe pytanie czy da się to zrobić zwykłym najtańszym kablem z allegro? B6 z 2002 roku.

Opublikowano
Byłem zmuszony zmienić sterownik od webasto, ponieważ oryginalny został zalany i teraz jest problem z Vin. Na pierwszej stronie jest napisane, że adaptację przeprowadza się na kanale 81, ale jak? No i podstawowe pytanie czy da się to zrobić zwykłym najtańszym kablem z allegro? B6 z 2002 roku.

Nie zakodujesz tego zwykłym kablem z ALLEGRO :wink: VCDS