Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakie CB Radio i antena do Audi?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, co powiecie na temat radia CB ATENA Lafayette + antena SIRIO ML 145?

to radyjko jest ok. Nie jest to może mistrzostwo świata ale daje radę. Myślę, że w połączeniu z ml 145 będziesz zadowolony

Ja mam radyjko Lafayetta tylko że ZEUSA II i powiem szczerze że tak srednio jestem zadowolony :no: cały czas jakieś szumy, kilka razy strojony z anteną i mimo wszystko nie do końca działa tak jak powinien. Za mniejsze pieniądze spotykałem się juz z lepszymi radiami np UNIDENA tylko ze ten nie posiada homologoacji ;/

• Odpowiedzi 2,1 tys.
  • Wyświetleń 168,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

no Uniden w odbiorze jest nieco lepszy, Lafayetta ma więcej bajerków. Ale tj mówisz Uniden nie ma homologacji i jest to spory minus. Chociaż masa ludzi śmiga na tym i nie słyszałem żeby komuś zabrali radio :)

Opublikowano

Ja się w końcu zdecydowałem na president johnny III i antene sirio AS-100 mag :good:

Trochę za drogi zestaw.

Opublikowano

Ja teraz też musze kupic do eski coś z mini anteną żeby nie bardzo raziła w oczy i jakieś radio i w sumie też za bardzo nie wiem co wybrac ale Lafayetta radio odpada wiec zostaje Uniden i President :)

Ja się w końcu zdecydowałem na president johnny III i antene sirio AS-100 mag :good:

Trochę za drogi zestaw.

Lepiej dołożyc pare groszy niż później żałować :>

Opublikowano

Trochę za drogi zestaw.

Lepiej dołożyc pare groszy niż później żałować :>

Właśnie z takiego założenia wyszłem i stwierdziłem że kupuję sprzęt na lata, więc warto 100zł dołożyć i mieć spokój ;)

Opublikowano

To ja chyba jestem inny, bo mam radyjko Yosan 120 Pro, to jest radyjko bliźniacze z Lafayette Atena i jest to moim zdaniem super radio, które polecam każdemu- bardzo dobre filtry jak na te pieniądze, praktycznie zero zakłóceń. Do tego mam antenę Lemm at1063, choć przy antenie Wilson Little Will- wcześniej z nią to radio pracowało, miałem większy zasięg, bo ta lemmka jest krótka, także z 5-8km max ściąga (nie wspominając już o Sirio ml-145 którą mi ukradli :( ).

Jedyną przewagą Unidena czy Presidenta Harrego II ASC nad Yosanem jest głośny głośnik- w Yosanie jest on cichy i u mnie musi być głośność rozkręcona na 85-100% w zależności czy jeżdżę w trasie czy po mieście ;)

Tato ma u siebie Presidenta Harrego II ASC i to jest jeden wielki szumofon, poza dobrym głośnikiem i małymi gabarytami nie ma w nim nic lepszego od Yosana. Z ASC się nie korzysta, bo nie był poprawiany, więc gdy jest włączony to wszystko ucina ;)

Moim zdaniem nie warto przepłacać ;) Yosan 120Pro w połączeniu z WIlsonem Little Will i mamy super zestaw za niskie pieniądze ;)

Opublikowano

Ja np na radiu Lafayette mam tak że jak ktoś powie coś z odległości 200-300m to ja nic nie slysze, a ogolnie to tak jak napisales jest jeden wielki szumofon. Widocznie chodiz tutaj o dobor anteny a pozniej zestrojenie tego. Mi stroili dwa razy i niestety do tej pory caly czas szumi czy na auto SQ czy na manualu.

Opublikowano

Jedyną przewagą Unidena czy Presidenta Harrego II ASC nad Yosanem jest głośny głośnik- w Yosanie jest on cichy i u mnie musi być głośność rozkręcona na 85-100% w zależności czy jeżdżę w trasie czy po mieście ;)

dobrym rozwiązaniem jest głosnik zewnetrzny,kładziesz sobie go tam gdzie Ci pasuje i nie musisz rozkręcać pokrętłem na maxa. Ja u siebie mam własnie taki głośniczek zewnetrzny-rewelacja :good:

Opublikowano

dobrym rozwiązaniem jest głosnik zewnetrzny,kładziesz sobie go tam gdzie Ci pasuje i nie musisz rozkręcać pokrętłem na maxa. Ja u siebie mam własnie taki głośniczek zewnetrzny-rewelacja :good:

Zgadza się te głośniki standardowe są do d*py. Zewnętrzny głośniczek nie kosztuje drogo a dzwięk jest dużo czystszy i głośniejszy (jeżeli potrzeba, ale już sama czystość dźwięku daje spory efekt). Ja u siebie często nie mogłem zrozumieć co inni mówią do momentu gdy nie zainstalowałem zewnętrznego głośniczka.

Opublikowano

A co powiecie na temat M-TECH LEGEND II? Lepszy od lafayette atena?

Opublikowano

Jaki komplecik do powiedzmy 800zł? przegladam to allegro i nie moge sie zdecydowac na nic;/ Chodzi mi o dobre radio + dobra antene. Radio raczej president a antena jak najkrótsza.

Opublikowano

To samo co Presio Harry II Classic :) Ogólnie szumofony, jak auto dużo sieje, to jest to uciązliwe. W Focusie II to nie przeszkadza, jest znośnie, w silnikach diesla z wtryskami CR daje się to we znaki. Ale każdy ma inne preferencje, fajnie byłoby sobie porównać z 2-3 radyjka na zywo i wtedy zadecydować co zamówić ;)

Opublikowano

M-tech lepiej unikaj - jest tępe jak diabli, bierz atene albo yosan pro 120[br]Dopisany: 21 Wrzesień 2011, 21:33_________________________________________________

Jaki komplecik do powiedzmy 800zł? przegladam to allegro i nie moge sie zdecydowac na nic;/ Chodzi mi o dobre radio + dobra antene. Radio raczej president a antena jak najkrótsza.

zasugeruj warunki w jakich uzytkujesz sprzet ....i trasy jakie pokonujesz : traska/miasto - to cos ciekawego Ci znajde

Opublikowano

A jakie jest Wasze zdanie na temat radia President Taylor II ?

Opublikowano

Jak masz do wydania aż 8 stów to może coś takiego...

http://allegro.pl/radio-cb-president-walker-asc-najtaniej-i1818884708.html

Dość dobre radio z ASC

I czemu chcesz pokarać radyjko krótką anteną

http://allegro.pl/antena-cb-president-alaska-nowa-fv-wro-i1810161531.html

Opublikowano

Jak masz do wydania aż 8 stów to może coś takiego...

http://allegro.pl/radio-cb-president-walker-asc-najtaniej-i1818884708.html

Dość dobre radio z ASC

I czemu chcesz pokarać radyjko krótką anteną

http://allegro.pl/antena-cb-president-alaska-nowa-fv-wro-i1810161531.html

Radyjko fajne ale antena za długa;/ Nie chce karać radia ale też nie chce karać Eski :naughty: a długa antena nie wygląda na samochodzie :confused4:

Opublikowano

Powiem szczerze że z 3/4 fukcji walkera byś w ogóle nie korzystał ... fakt radio jest świetne, moj ojciem ma w każdej cieżarówce (w jedej jest jeszcze JMC Supercom). No i pamiętaj o gabarytach Walker jest duzy prawie jak radio samochodowe radio

moja propozycja Harry III ASC + Florida

reszty patyków poniżej metra nie uznaje :decayed:

Opublikowano
Harry III ASC

mi to asc coś przycina rozmowy :wallbash:

Opublikowano

może musisz poprawić asc w serwisie, ja mam johny2 z asc i musiałem w serwisie poprawiać, podobno w johny3 było już to poprawione ale różnie bywa

Opublikowano

przyzwyczaiłem się i nie używam asc