neever Opublikowano 25 Października 2007 Opublikowano 25 Października 2007 Witam! Mam mały problem a mianowicie słabo podświetlone radio. Wyświetlacz za dnia jest widoczny więc wypaleniu się segmentów nie ma mowy. Tylko w nocy nic nie widać bo słabo całe radio świeci. (przyciski i podświetlenie wyświetlacza) Wiecie Może jak sobie z Tym poradzić? PS. Wiem wiem że napiszecie że już było ale ja nic na ten temat nie znazłem. pozdro :th:
cayenne Opublikowano 25 Października 2007 Opublikowano 25 Października 2007 Jakie to radio? Oryginalne Audi?
max0107 Opublikowano 18 Listopada 2008 Opublikowano 18 Listopada 2008 Podłącze się do tematu: mama podobny problem. Podświetlenie radia jest jak najbardziej OK ale mam problem z podświetleniem licznika. po prostu słabiusieńko świeci w nocy. podobno jest tam jakaś automatyczna regulacja ale nie działa tak jak bym chciał. chodzi mi o to aby licznik był mocniej (soczyściej )podświetlony...
ozi_wells Opublikowano 18 Listopada 2008 Opublikowano 18 Listopada 2008 moze trzeba pokręcic lewym przyciskiem na desce rozdzielczej. tym od zegarka.
max0107 Opublikowano 18 Listopada 2008 Opublikowano 18 Listopada 2008 aluzje nie potrzebne gdyby to działało to nie było by tego posta z mojej strony
ozi_wells Opublikowano 18 Listopada 2008 Opublikowano 18 Listopada 2008 to nie była aluzja tylko jedna z dobrych rad, nie musisz sie denerwowac jak by to była aluzja to dodałbym emota [br]Dopisany: 18 Listopad 2008, 20:26_________________________________________________pozatym jezeli t własnie ten potencjometr padł i daje najmniejsze napiecie i nie daje sie rególowac to moze byc przyczyną
YATES Opublikowano 18 Listopada 2008 Opublikowano 18 Listopada 2008 moze trzeba pokręcic lewym przyciskiem na desce rozdzielczej. tym od zegarka. Trzeba pokręcić prawym przyciskiem tym od zerowania licznika dziennego.
max0107 Opublikowano 18 Listopada 2008 Opublikowano 18 Listopada 2008 Sorry OZI, nie chciałem Cię urazić. a więc u mnie nie działa regulacja podświetlenia bo tam jest podobno automatyczna regulacja ( ciemne okienko przy wskazaniu "0" ). chciałbym aby podświetlenie licznika świeciło mi mocniej. czy ewentualna wymiana żarówek na diody o większej mocy pomoże ??? YATES, u mnie to pokrętło o którym piszesz kręci się wkoło bez żadnego ogranicznika. czy tak ma być czy tam faktycznie jest jakiś ogranicznik który u mnie może być uszkodzony i cały potencjometr do wymiany ?
YATES Opublikowano 18 Listopada 2008 Opublikowano 18 Listopada 2008 Powinien być ogranicznik - coś masz zerwane. U mnie można regulować nie więcej jak pół obrotu.
domelq Opublikowano 19 Listopada 2008 Opublikowano 19 Listopada 2008 pokręć lewym pokrętłem od ustawienia zegarka na liczniku
Rekomendowane odpowiedzi