aju Opublikowano 6 Grudnia 2010 Opublikowano 6 Grudnia 2010 Witam Co może być przyczyną zgrzytania 3 biegu przy włączaniu go? obojętnie czy z 2 na 3 czy z 4 na 3 oraz na postoju ale tylko przy szybkim mocnym wbiciu biegu na postoju. Jeśli na postoju na wbiję trójkę szybko to zazgrzyta ale jak znów wrzucę luz i nie puszczając sprzęgła znów na postoju wbije trójkę to nie zgrzyta. Synchronizator? a może coś innego? Czy warto wtedy to naprawiać czy zmienić całą skrzynie? bo jak wiadomo do 1,9 części jest sporo
michcio1985 Opublikowano 6 Grudnia 2010 Opublikowano 6 Grudnia 2010 u mnie też zgrzyta,wyczytałem że to synchronizatory sie wycierają. mam na to sposób,powoli i beż szarpania wrzucam trójke,wtedy wchodzi miękko.
aju Opublikowano 6 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 6 Grudnia 2010 to pół środek, ja muszę to zrobić tip top, tylko nie wiem czy naprawiać czy wymieniać skrzynię [br]Dopisany: 06 Grudzień 2010, 17:09_________________________________________________Panowie nie mogę odczytać oznaczenia na skrzyni czy do wszystkich AJM w audi była skrzynia DUK?
Daimos Opublikowano 6 Grudnia 2010 Opublikowano 6 Grudnia 2010 Tak masz skrzynie DUK kod przekładni masz też na wlepce we wnęce koła zapasowego
aju Opublikowano 6 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 6 Grudnia 2010 muszę oblukać, postanowiłem kupić całą skrzynię
aju Opublikowano 6 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 6 Grudnia 2010 nie widzę tam niczego czym moge go sprawdzić
Daimos Opublikowano 6 Grudnia 2010 Opublikowano 6 Grudnia 2010 odkręcasz korek widoczny na rysunku i minimalny poziom oleju to 7mm poniżej dolnej krawędzi otworu
aju Opublikowano 7 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 7 Grudnia 2010 dzięki Byłem dziś u mechanika, auto na podnośniki mówi że cieknie ten siłownik/wysprzęglik być może został uszkodzony lub miał wadę jakąś bo niedawno go zmianiałem. Jednak czy to jest możliwe że jest on przyczyną zgrzytania tylko trójki? Nie wydaje mi się a WY jak sądzicie? Nie chcę kupować niepotrzebnie tej części bo najczęściej ona jest razem z używaną skrzynią. Więc szkoda kasy, mechanik nie chce mi nic sugerować ale mówi że powinno się zacząć od tego i wymiany oleju... Tylko wydaje mi się że zostawię pare dodatkowych stówek za które miał bym już prawie skrzynię z allegro
SoMeS Opublikowano 7 Grudnia 2010 Opublikowano 7 Grudnia 2010 nie pakowałbym się w koszta zbędne tym bardziej że skrzynię teraz kupisz taniej niż zmienisz rozrząd
A-rek Opublikowano 7 Grudnia 2010 Opublikowano 7 Grudnia 2010 ja tez mam wysprzeglik caly w oleju ale nic nie zgrzyta
aju Opublikowano 7 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 7 Grudnia 2010 dobra tak jak myślałem trzeba kupić next skrzynię, zalać ją olejem i jeździć
Rekomendowane odpowiedzi