Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AEB] Ma ktos u siebie zalozony stozek? Pytanie z ciekawosci.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Zastanawiam sie nad zalozeniem filtra stozkowego pipercrossa tylko niewiem co zrobic z czujnikami oraz z modulem zaplonowym.

Ma ktos u siebie zalozony stozek w tym silniku zeby pokazac fotke jak to wyglada?

I prosze nie pisac ze juz bylo bo mi chodzi o jakies zdjecie lub opis rozwiazania :afro:

Opublikowano

Mam juz zamowiony TIP samco tylko caly czas sie zastanawiam czy jest wogole sens.

co to za kabelek wchodzi od góry do puszki przez to gumowe kółko?

Opublikowano

właśnie gdzie można dostać do AEB storzek z całym dolotem kompletnym tak żeby miało to ręce i nogi i coś dawało poza lepszym samopoczuciem :polew: bo jakoś nie miałem szczęścia :rolleyes:

i czy przypadkiem wkładka fitra nie jest w tym silniku lepszym rozwiązaniem ?? bo coś mi sie o uszy obiło :mysli:

Opublikowano

wkladka nic ci nie da (czytaj 0KM 0Nm) a moze zaszkodzic przeplywce. Sa chyba dedykowane zestawy K&N do 1.8T. Najlepsze byloby Carbonio ale to koszt ok 800zl i trzeba sciagac z USA

Opublikowano

Odradzam stożki. Jeżeli planujesz moc +300KM to tak. Ale jak mniej to wykły, seryjny filtr.

Opublikowano

do 1.8T tylko stożkopodobne filtry pipercrossa z gąbki. Nic co jest nasczane olejem.

Opublikowano

A te jak wiadomo nic nie dają, co zostało nawet poparte wykresem z hamowni.

Opublikowano

reasumując: trzymajcie się seryjnej puszki jeżeli nie przekraczacie 300 KM ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...