bialy986 Opublikowano 7 Grudnia 2010 Opublikowano 7 Grudnia 2010 Witam.Nie wiem czy było na forum,ale szukałem i nie znalazłem(albo zle tytuuję).Chodzi mi mianowicie o podanie terminów,czasów po jakim powinno się wymieniać takie rzeczy jak filtry,oleje,płyny,rozrząd itp.Z pewnością takie informację będą przydatne dla każdego z nas,więc może ktoś z wiedzących zrobił by taką rozpiskę i umieścił na forum.
kamilo Opublikowano 7 Grudnia 2010 Opublikowano 7 Grudnia 2010 Kiedyś na forum coś takiego ktoś pisał Co 10 tys.: Olej; Filtr oleju; Filtr kabinowy, Filtr Powietrza Co 50 tys.: Filtr paliwa Co 60 tys: Rozrząd, płyn w chłodnicy co 2 lata filtr-osuszacz płyn hamulcowy płyn chłodzący
Filutek Opublikowano 7 Grudnia 2010 Opublikowano 7 Grudnia 2010 Kiedyś na forum coś takiego ktoś pisał Co 10 tys.: Olej; Filtr oleju; Filtr kabinowy, Filtr Powietrza Co 50 tys.: Filtr paliwa Co 60 tys: Rozrząd, płyn w chłodnicy co 2 lata filtr-osuszacz płyn hamulcowy płyn chłodzący Rozrząd co 60 tys.?
mpoloo Opublikowano 7 Grudnia 2010 Opublikowano 7 Grudnia 2010 Według "Sam naprawiam" H.R.Etzold'a Olej w silniku co 10tys.km/rok Filtr przeciwpyłkowy co 10tys.km/rok Świece zapłonowe co 60tys.km Filtr powietrza co 60tys.km - trochę długo, ja tyle go nie trzymam Rozrząd co 120.000km lub 5 lat - przynajmniej tak podaje literatura Paski napędu osprzętu co 120.000km
kamilo Opublikowano 7 Grudnia 2010 Opublikowano 7 Grudnia 2010 Kiedyś na forum coś takiego ktoś pisał Co 10 tys.: Olej; Filtr oleju; Filtr kabinowy, Filtr Powietrza Co 50 tys.: Filtr paliwa Co 60 tys: Rozrząd, płyn w chłodnicy co 2 lata filtr-osuszacz płyn hamulcowy płyn chłodzący Rozrząd co 60 tys.? Tu są różne teorie. Niektórzy zalecają zmieniać po 60tys jeśli robią na zamiennikach, 90tys na ori częściach itp.
Rekomendowane odpowiedzi