rafcisz Opublikowano 12 Grudnia 2010 Opublikowano 12 Grudnia 2010 koledzy ja mam przebieg 156 tys i tez jest wszystko ok jak padnie mi zabierak to w tedy go bede robil a tak to smigam trzeba wiedziec ze silnik to mozemy sami uszkodzic bo jak zapali sie nam kontrolka o braku cisnienia to trzeba sie zatrzymac od razu to sie nic nie stanie a tak po zatym ile kosztuje taka naprawa i ile ona trwa podobno zestaw naprawczy kosztuje coś z 5000 tyś zł. Ale warto jest przerobić i mnieć święty spokuj. Mi jak padnie napęd pompy to wtedy będę się martwił,a puki co to śmigam i go nie oszczędzam
bartek.mod Opublikowano 13 Grudnia 2010 Opublikowano 13 Grudnia 2010 AZ Auto Serwis Ul. Trakt Św. Wojciecha 167 D 80-017 Gdańsk Tel: 661-601-595 Tam Ci doradza co trzeba wymienić w BLB by nie płacić po 5000-6000tys w ASO, ja wymieniłem w AZ i mam spokój
rafcisz Opublikowano 15 Grudnia 2010 Opublikowano 15 Grudnia 2010 ....Jak widać z opisu to mamy tu do czynienia z motorem potencjalnie dobrym, po usunięciu paru wad. Jeśli już padł i się zatarł to w jego miejsce pasuje P&P motor BMM z Golfa V i pochodnych (bez wałków). Jeśli nadal żyje to wywalić wałki stosując graty od BMM i usunąć DPF. Mamy wówczas 1.9 TDI PD powiększony do 2.0 z czujnikiem wału w uszczelniaczu. W sumie to najlepszy 2.0 TDI w Passacie B6. Masz rację kolego,ale po przeróbce 2.0TDI w Audi też będziemy mnieli wtedy bardzo dobry silnik,nie tylko Passata trzeba chwalić
witek1234 Opublikowano 21 Lipca 2016 Opublikowano 21 Lipca 2016 (edytowane) Panowie co można włożyć P&P w zamian BMP ---> BMM ... i co jeszcze (chodzi o passata B6) Edytowane 21 Lipca 2016 przez witek1234
Rekomendowane odpowiedzi