Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 BDH] Nie grzeją świece żarowe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzieki.Pojde zaraz sprawdzic co i jak.

Opublikowano

nie, chodzi o czujnik temp wody ten co pokazuje temperatura na wskaźnikach jak go wypniesz to wtedy komp powinien włączyć grzanie nie zależnie jaka jest temperatura

Ten to G2

A ważny w tej sytuacji jest >>>

G62 :)

Chociaż jakby nie było to dwa w jednej obudowie :wink4:

Opublikowano

Po odpaleniu zaraz podlaczyc czujnik?

Opublikowano

Nie

... odepnij wtyczkę z niego i sprawdzaj miernikiem po przekręceniu zapłonu czy pojawia się napięcie na "fajkach" świec :wink4:

Opublikowano

Nie

... odepnij wtyczkę z niego i sprawdzaj miernikiem po przekręceniu zapłonu czy pojawia się napięcie na "fajkach" świec :wink4:

jeżeli odepnie wtyczkę to powinna ukazać kontrolka od grzania świec więc napięcia na fajkach powinno być

Opublikowano

To chyba to,bo duzo lepiej auto odpalilo.Jeszcze podjade na miernikach sprawdze.Tyle,,ze teraz mi sie pali kontrolka silnika caly czas. Wlozylem wtyczke i dalej sie pali :shocked:

Opublikowano

To chyba to,bo duzo lepiej auto odpalilo.Jeszcze podjade na miernikach sprawdze.Tyle,,ze teraz mi sie pali kontrolka silnika caly czas. Wlozylem wtyczke i dalej sie pali :shocked:

Bo ECU "wyłapał" i zapisał w pamięci błąd czujnika G62 :wink4:

Opublikowano

a jak załączałeś zapłon to słyszałeś przekaźnik jak załącza weś sobie jeszcze probówke i sprawdź przy fajkach (wszystkie fajki) jak będzie ok tu czujnik walnięty [br]Dopisany: 10 Grudzień 2010, 12:55_________________________________________________możesz spróbować kleme minusową zdjąć na kilka sekund to może zniknie kontrolka :gwizdanie:

Opublikowano

ale z was koledzy,nie pomagajcie mu,dla jego dobra :cool1:

w tym aucie naprawia się jedno,to pierdzieli się drugie,lepiej żeby jeździł ze zrąbanym grzaniem świec,problem ma tylko rano,a tak,naprawi to i spierdzieli sie coś innego,turbina,skrzynia,wtryski,a nie :mysli:,to juz jest death :cool1:

coś dziwne,że w tak krótkim czasie padło 5 świec,po naprawie posprawdzaj wszystko dokładnie,żebyś znowu nie musiał wymieniać kompletu :cool1:[br]Dopisany: 10 Grudzień 2010, 14:36_________________________________________________info z ostatniej chwili

-j**niety czujnik temperatury cieczy

no Bieniu,to co następne :cool1:

Opublikowano

Po odlaczeniu czujnika slychac przekaznij i na mierniku pokazuje napiecie. :notworthy: :notworthy: :notworthy:

Zamowilem czujnik.

Mam nadzieje,ze po wymianie bedzie chodzic :gwizdanie: :gwizdanie:

Opublikowano

Tylko kup ori :wink4:

Opublikowano

Tylko kup ori :wink4:

A nie pamietam co mi zamowili.Febi?

Opublikowano

A nie pamietam co mi zamowili.Febi?

Ale zj**@#eś to na MAKSA :wallbash: :wallbash: :wallbash:

Jak się da to zrezygnuj z tego i kup w ASO !!!

Opublikowano

Czemu?

Opublikowano

bo tylko ori daje gwarancje ze wszystko bedzie ok

Opublikowano

Hmmm jak bedzie nie tak to wymienie.

Opublikowano

Może być jeszcze gorzej niż masz teraz , albo w najbliższym czasie ten czujnik zacznie walić w ch^ja :cool1:

Opublikowano

No co Wy mnie tak straszycie co?

Opublikowano

Poczytaj kilka stron tego wątku ... termostat i czujnik temp. tylko ORI !!!

Opublikowano

dokładnie jak piszą koledzy ja podchodziłem z wymianą czujnika ze 4 razy bo barany przywozili z innym kolorem kołnierza a co się okazało że właśnie ten kolor ma bardzo duże znaczenie więc kup lepiej ori i taki sam jak masz teraz