Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Spalanie oleju 3,0 ASN Proszę o pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam niedawno kupiłem audi a4 3,0 ASN z 2003 i ogólnie jestem zadowolony. Tylko mam pytanie do użytkowników takich aut o informacje o spalaniu benzyny mi ok 15 litrów, a co gorsza pali olej na 1000 km ok 0,5 litra byłem w serwisie i powiedzieli że silniki v6 tak mają??? Dla mnie dziwna odpowiedz. Kolega ma 2,0 TFSI i też mu olej spala.

Opublikowano

15/100 to normalne spalanie w mieście, oliwy pali dużo

Opublikowano

Sprawdz czy nie ma wycieków z silnika, ostatnio przechodziłem to u brata w ASN-ie wymiania simm wału, wałków rozrzadu oraz uszczelnienia chłodnicy oleju i teraz jest spokój.

Opublikowano

15l w mieście w Q to normalne, jeżeli masz jeszcze tipa to tym bardziej.

A spalanie oleju to zależy od tego jak jeździsz kolego, ale ASN lubi spalić trochę oliwy.

Przyczyny:

- uszczelniacze zaworów

- wycieki (simmering wału, wałków rozrządu itp)

Opublikowano

Mam taki sam w tiptronicu i ostatnio mi doszedł do 18l/100km ale często sprawdzałem rozdział momentu między osiami w bocznym poślizgu :wink4: Normalnie bierze 14l.

W książce serwisowej (z tego co pamiętam) dopuszczalne jest 0,1 litra na 1000km. Jeśli bierze więcej to albo go spala (będzie widać po dymie z rurek) albo wyrzuca (będzie widać wyciek, tak jak było u mnie).

Opublikowano

ja tez mam asn i troche pobiera ale naprawdę minimalnie to normalka wcale się tym nie przejmuje .jak wymienie olej to do 8-9 tyś nic nie widać ale pozniej widzę na miarce może trzeba mieniać co 10 tyś pozdr

Opublikowano

W książce serwisowej do B6 która jest do pobrania na stronie klubu wyczytałem że zużycie może wynosić Do 0,5l na 1000km :rolleyes: także w/g książki nie masz się czym martwić :decayed: