pet3r Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Opublikowano 22 Sierpnia 2006 witam, czy sa jakies roznice miedzy tymi dwoma urzadzeniami czy moze jest to to samo tylko pod innymi nazwami???
SebMis Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Opublikowano 22 Sierpnia 2006 kompresor jest napędzany mechanicznie, np. paskiem od wału korbowego i nie ma przy jego użyciu tak zwanej "turbodziury", natomiast turbosprężarka jest napędzana gazami wylotowymi.
pet3r Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Autor Opublikowano 22 Sierpnia 2006 jakie sa wady uzycia kompresora? czy zamontowanie go w silniku wolnossacym stwarza wiecej problemow niz zamontowanie turbosprezarki? jakie sa tego koszty? rozmawialem z kolesiem z Austrii i w swoim Corrado 1.6 mial kompresor + zmiana programu i kilka innych bajerow, co dalo ok 200KM.
SebMis Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Opublikowano 22 Sierpnia 2006 wady to przede wszsytkim koszty, kompresor jest sporo droższy od turbosprężarki
Wihajster Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Opublikowano 22 Sierpnia 2006 nie bylo corrado z silnikiem 1,6 a zreszta to i tak nie ma znaczenia w tej dyskusji :razz:
pet3r Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Autor Opublikowano 22 Sierpnia 2006 nie bylo corrado z silnikiem 1,6 a zreszta to i tak nie ma znaczenia w tej dyskusji :razz: lol, tak mi koles powiedzial. moze chodzilo o 1.8?? moze cos mu sie pomylilo. a moze ja cos pokrecilem
Wihajster Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Opublikowano 22 Sierpnia 2006 1,8 jak najbardziej to minimalna pojemnosc w tym aucie
dziarule Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Opublikowano 22 Sierpnia 2006 ja widzialem w warszawie taka sierre z kompresorem i zaworem upustowym to syk rozbrzmiewal na calym pl. konstytucji jak przejezdzal po prostu masakra codziennie rano i wieczorem tamtedy jezdzil...
damos Opublikowano 3 Września 2006 Opublikowano 3 Września 2006 Moze koles mial Corrado G60 ? Tam jest kompresor fabrycznie Zaleta kompresora: brak turbodziury, pompuje od samego dołu Wada kompresora: słaba wydajność przy wysokich obrotach
Rekomendowane odpowiedzi