Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Radio Concert + Ori Głośniki Nokia = słabe tony niskie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Szukam szukam i nic znaleźć nie mogę. Mam Audi A4 b5 Avant radio Concert i teraz dokupiłem ori głośniki sądząc że polepszy się dźwięk tonów niskich. Ktoś zamontował nie oryginalne głośniki efekt był taki że radio jakby nie miało mocy aby poradzić sobie z tymi głośnikami. Dzisiaj kupiłem oro głośniki Noki z myślą iż dźwięk się poprawi a tu LIPA. Jak grało tak gra kompletny brak basów mimo iż opcje bass jest na +6(max). Co może być przyczyną, a może po prostu te głośniki tak grają (wątpię). Czy fakt iż mogą być zamienione biaguny +/-.

Opublikowano

najlepiej to posłuchaj jak graję w innych autach kolegów klubowiczów a potem się zastanawiaj :wink4:

Opublikowano

Słyszałem jak gra z systemem BOSE no ale to wiadomo jak gra, a ja mam tylko dwa głośniki w przednich drzwiach tzn 4 licząc soprany. No i sądziłem, że na ori sprzęcie będzie to jakoś grało.

Opublikowano

nie wymagaj od podstawy Bóg wie czego :gwizdanie: jak dla mnie też słabo mimo iż mam ori tubę

Opublikowano

Ja tuby czy też skrzyni basowej nie miałem. Po prostu koleś ma Opla Astre 2 z ori głośnikami i jemu gra za***iście, a u mnie kompletnie nie ma basów przecież jakiekolwiek powinny być.

Opublikowano

Z tego co się orientuję to w Astrze II głośniki mają średnicę 16,5cm więc dlatego gra lepiej. Ja mam concerta i ori głośniki (coś około 11cm) i jakoś tam gra ale bez rewelacji. Tak jak kolega wcześniej napisał podjedź gdzieś na spota i posłuchaj jak gra u kogoś innego to będziesz miał porównanie. Ja myślałem o dodatkowym subwooferze o średnicy 25cm w tylny boczek. Jest taki temat na forum więc wystarczy że wpiszesz w wyszukiwarkę.