adam1212 Opublikowano 16 Grudnia 2010 Opublikowano 16 Grudnia 2010 Cześć, Dzisiaj poczułem paliwo chodząc koło samochodu. Zdjąłem pokrywę silnika i zauważyłem, że cała pompa z boków jest wilgotna - jeszcze w sobotę zmieniałem poduszki/gumki pod pokrywą silnika i wszystko było ok. - ale mrozy zrobiły swoje. Cieknie paliwo z boków pod drugim elementem przykręcanym od góry pompy na śruby (pierwszy to jakaś pokrywa). Cieknie na łączeniu 2 elementu z korpusem . Na zdjęciach od zielonej linii w dół. Pewnie jakaś uszczelka. Jak nazwać to ustrojstwo, czy można to zrobić samemu i jak, co ewentualnie kupić. [br]Dopisany: 16 Grudzień 2010, 19:45_________________________________________________Szukałem na forum ale znalazłem tylko o uszczelce pod dekielkiem/pokrywą pompy. Czy tą drugą uszczelkę można również próbować wymienić samemu, czy zgłosić się do pompiarza. Może już ktoś miał taki wyciek.
Sztomel Opublikowano 16 Grudnia 2010 Opublikowano 16 Grudnia 2010 Chodzi o uszczelkę pod nastawnik pompy VP37, możesz samemu ją wymienić jeśli dysponujesz vagiem by potem prawidłowo ustawić wartość dawki paliwa. Tu masz tematy w tym zakresie : http://www.google.com/search?q=%22uszczelka+pod+nastawnik%22&rls=com.microsoft:pl:IE-SearchBox&ie=UTF-8&oe=UTF-8&sourceid=ie7&rlz=1I7GGLL_en
adam1212 Opublikowano 17 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 17 Grudnia 2010 Dzięki Sztomel za informację poczytam i zobaczę czy dam radę. Napiszę jak zrobię.
Rekomendowane odpowiedzi