Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] BRD,FMIC,DP (EGR i KAT aut )- by Rogal 200+

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
A stara wie ze tyle hajsu pchasz w auto ??? naughty naughty naughty naughty naughty naughty

:polew:

Wynik miazga jak dla mnie :decayed: to jedzie gdzies ponizej 7 do 100 :good:

Opublikowano
  • Autor
A stara wie ze tyle hajsu pchasz w auto ??? naughty naughty naughty naughty naughty naughty

:polew:

Wynik miazga jak dla mnie :decayed: to jedzie gdzies ponizej 7 do 100 :good:

Myślałem nad tym ..... ale za ślisko ( trakcja szaleje ) żeby zmierzyć ........ będzie sucho , bedzie wiadomo :good:

Opublikowano

Adaś łojojojjj :gwizdanie:

Gratki :good::naughty:

Dej se pozór synku teraz :kox:

Opublikowano
  • Autor

Adaś łojojojjj :gwizdanie:

Gratki :good::naughty:

Dej se pozór synku teraz :kox:

Podziękował Robert :notworthy:

Pozór teraz nie wystarczy :ok2::nose: ........ :polew:

Opublikowano

wynik bajka jak na seryjne pompki :kox:

pogratulować!

Opublikowano

Wynik ładny i ladnie wszyscy pieją z zachwytu. :)

A tylko jeden kolega zauwazyl ze auto bylo mierzone przy -1*C.

Zrob pomiar przy 25*C - wydaje mi sie ze kapke inne cyferki sie pojawią. :)

Co nie zmienia faktu ze modyfikacja jest fajna.

Z chęcią zobaczylbym logi tego samochodu.

Opublikowano
  • Autor

wynik bajka jak na seryjne pompki :kox:

pogratulować!

Podziękował :hi: , ale to nie mnie należą się zaszczyty ( mimo wszystko że kondycja pompek i motorowni :good: ) WITEK zrobił PROFI ROBOTĘ :wink4:

Opublikowano

A to jeszcze jeździ ten kaszlak ? Nic się nie wysrało po tych kilku dniach jeżdżenia na maksa ? :decayed:

Opublikowano
  • Autor

:hi: Kolego sam nawet pieje z zachwytu :radocha: , a co do temperatury -1*C to nie znam się ....poczekam do lata i poproszę Witka o ponowny pomiar na rolkach , zobaczymy co wyjdzie :)

A po co logi mojego traktora , czy to coś zmienia :mysli:

Dzięki za opinie , ja niewiele się znam :embarrassed: może sam MISTRZ WITEK chciałby coś napisać .... będę wdzięczny :wink4:

Opublikowano

a co tu sie znac?przeciez kazdy wie ze auto przy nizszej temp lepiej idzie :wink4:

Opublikowano
  • Autor

A to jeszcze jeździ ten kaszlak ? Nic się nie wysrało po tych kilku dniach jeżdżenia na maksa ? :decayed:

Zapier**la jak ta lala , tylko nie mam gdzie bo wiecznie śnieg napier**la :wallbash: .... :polew: :polew: :polew:

Michał , jest po prostu :kox: :kox: :kox:

Opublikowano

:hi: Kolego sam nawet pieje z zachwytu :radocha: , a co do temperatury -1*C to nie znam się ....poczekam do lata i poproszę Witka o ponowny pomiar na rolkach , zobaczymy co wyjdzie :)

Dzięki za opinie , ja niewiele się znam :embarrassed: może sam MISTRZ WITEK chciałby coś napisać .... będę wdzięczny :wink4:

po co mu logi skoro widac jak przebiegają krzywe wykresu ?

po za tym doczytaj na forum jest wypowiedź samego witka iż ujemne temperatury czy niskie wcale nie oznaczają zawyżonego wyniku gdyż hamownia oblicza na podstawie konkretnie zaprogramowanej temp. i ciśnienia.

Opublikowano

zobaczyc doladowanie i dawke paliwa po to logi

Opublikowano
  • Autor

a co tu sie znac?przeciez kazdy wie ze auto przy nizszej temp lepiej idzie :wink4:

Nie planowałem terminu korekty przy minusowej temperaturze , wyszło tak ponieważ kasa i termin wymiany gratów wypadł na XI/XII ..... tak jak wcześniej napisałem ( czekam na opinie Witka ) a w lato pojadę na Mineralną przy temp. powyżej +25*C i wkleje wykres ....napewno macie rację - sam jestem ciekaw jaka będzie różnica :naughty:[br]Dopisany: 22 Grudzień 2010, 00:12_________________________________________________

po co mu logi skoro widac jak przebiegają krzywe wykresu ?

po za tym doczytaj na forum jest wypowiedź samego witka iż ujemne temperatury czy niskie wcale nie oznaczają zawyżonego wyniku gdyż hamownia oblicza na podstawie konkretnie zaprogramowanej temp. i ciśnienia.

Gdzieś o tym czytałem na Forum ....temp. +20 stopni / 1035 Hpa jeśli dobrze pamiętam :wink4: mało tego Witka hamownia zaniża jakieś 1/1,5 KM w porównaniu do innych w W-wie , więc co mogę być bardziej zadowolony :mysli:[br]Dopisany: 22 Grudzień 2010, 00:15_________________________________________________Bardziej to już nie muszę :good: jest pięknie i wystarczy ( magiczne 2xx przekroczone ) ...no dobra może przy -1*C ale mnie to zadowala :good:

Opublikowano

wiem PIXI ze termin taki padl i juz,jezeli zrobisz pomiar w lato to szacunek dla ciebie, a dla nas lekcja bedzie i wieksze rozeznanie.

bo chyba kazdy kto ma zmodzone auto odczuwa wyrazna roznice np miedzy wiosna i temp 10C, a latem 30C.

Opublikowano
  • Autor

wiem PIXI ze termin taki padl i juz,jezeli zrobisz pomiar w lato to szacunek dla ciebie, a dla nas lekcja bedzie i wieksze rozeznanie.

bo chyba kazdy kto ma zmodzone auto odczuwa wyrazna roznice np miedzy wiosna i temp 10C, a latem 30C.

Zrobie i wkleje (sam jestem ciekawy różnicy ) na pewno masz rację :good: .... po pierwszym dłubaniu na serjnych gratach smic " puchł " w lato przy około 25/30*C ..... dlatego zapodaliśmy fmic , żeby nie było lub jeśli będzie to w małym stopniu problem .

Opublikowano

Sam odczulem roznice - soft byl w lecie i temp ok 29oC a mna dolocie pieklo bo nie mialem jeszcze FIMICa i wyszlo 178KM i 398Nm na BRD a reszta fabryka, pozniej zaslepilem rurke EGR i odrazu lepiej

Opublikowano

Witam, podłączę się do gratulacji i od razu mam pytanie.

Mam 2.5 V6 TDI Avant Quattro z Października 2004r i silnik BDH. Chcę teraz wrzucić FMIC, DP i wystroić to. Jakiego IC używałeś? Jakie miał wymiary? Co z orurowaniem? Jaka średnica i jak to u Ciebie jest rozwiązane?

Dzięki z góry za pomoc i jeszcze raz gratulacje.

Opublikowano
  • Autor

Panowie znalazłem coś na temat korekty przy niskich temperaturach :

Niestety musze Was zmartwic przy niższej temperaturze bedzie mniej na wykresie i kolejna sprawa miałem okazje ostatnio porównac swoja hamownie do dwóch innych warszawskich. Moja pokazuje 1-1.5km mniej ;(

Ponieważ finalny wynik przeliczany jest w stosunku do korekcji DIN70020 (na wykresie w tabelce po prawej stronie).

Norma ta (DIN70020) to punkt odniesienia - temperatura 20stopniC oraz 1013hPa.

[br]Dopisany: 23 Grudzień 2010, 01:47_________________________________________________Nie zmienia to jednak faktu , że w lato pośmigam u Witka na rolkach :naughty:

[br]Dopisany: 23 Grudzień 2010, 01:48_________________________________________________

Sam odczulem roznice - soft byl w lecie i temp ok 29oC a mna dolocie pieklo bo nie mialem jeszcze FIMICa i wyszlo 178KM i 398Nm na BRD a reszta fabryka, pozniej zaslepilem rurke EGR i odrazu lepiej

Wcześniej miałem serje (nic nie modzone) i po dłubnięciu wyszło 172,4 KM i 362Nm :good: nie pamiętam jaka była temperatura :confused4:[br]Dopisany: 23 Grudzień 2010, 02:07_________________________________________________

Witam, podłączę się do gratulacji i od razu mam pytanie.

Mam 2.5 V6 TDI Avant Quattro z Października 2004r i silnik BDH. Chcę teraz wrzucić FMIC, DP i wystroić to. Jakiego IC używałeś? Jakie miał wymiary? Co z orurowaniem? Jaka średnica i jak to u Ciebie jest rozwiązane?

Dzięki z góry za pomoc i jeszcze raz gratulacje.

Dzięki :)

Moja wiedza na ten temat jest niewielka , nie wiem czy mody w 1,9 AVF będą pasowały do Twojego 2,5 Q BDH ....... ;(

Co do reszty - powiem tak :

Kolega z Forum przetarł szlak i poszedłem jego ścieżką nie pytając o szczegóły w firmie :gwizdanie:

Przy okazji podziękowania dla Kolegi Kokos :hi:

Opublikowano

o kurcze Adam ja dopiero zobaczyłem :)

jestem w SZOKU !!!!!!!! :kox: :kox: :kox: :kox:

Gratuluje jak nie wiem co :)