Skorupa181 Opublikowano 8 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 8 Stycznia 2011 syczy w każdym aucie jak jest koło rezerwy . Tylko, że u mnie jest około połowa zbiornika a syczenie jest dość intensywne i ciągłe na odpalonym silniku, przykładając rękę do wlewu czuć jak ciągnie powietrze do środka.
Labiel Opublikowano 8 Stycznia 2011 Opublikowano 8 Stycznia 2011 Teoretycznie chyba nie przynajmniej przy pracy na LPG bo wtedy to co zasysa pompa paliwa wraca przelewem z powrotem do zbiornika więc stan się nie zmienia. Aha, ale zapomniałem jeszcze o zbiorniku węgla aktywnego, za jego pomocą następuje również odpowietrzenie zbiornika, to znaczy opary lecą przez niego a dalej są zasysane przez kolektor ssący a całością steruje zawór który masz na filtrze powietrza.
Skorupa181 Opublikowano 10 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 10 Stycznia 2011 właśnie się nad nim zastanawiałem, muszę go przytkać i odpiąć kostkę i zobaczę czy przestanie zasysać. Tylko jak myślicie czy ten zbiornik węgla aktywnego może mieć jakikolwiek wpływ na mój problem z odpalaniem i muleniem przy dodawaniem gazu?[br]Dopisany: 09 Styczeń 2011, 11:30_________________________________________________Przyszły plusowe temperatury i auto zaczęło bezproblemowo odpalać, ale tylko na gazie z benzyną dalej to samo..;/
Rekomendowane odpowiedzi