symek88 Opublikowano 18 Grudnia 2010 Opublikowano 18 Grudnia 2010 Witam. Po vagowaniu niestety pokazał sie taki bład.... 03 2 DTC's Found: 01119 - Signal for Transmission Range Selection 35-10 - - - Intermittent 01826 - Sensor for Steering Angle (G85): Voltage Supply Terminal 30 35-10 - - - Intermittent Chodzi mi glownie o 01119 bo drugi to wiem ze ze skretem zwiazny jest. 01119- Rozpoznawanie sygnału włączonego biegu - AT (Gear recognition signal - AT)- przewody Włącznik rodzaju przekładni (Transmission range switch (TR)) - przewody Miał juz doczynienia z tym bledem i ewentualnymi naprawami??? O co w nim chodzi wogole
symek88 Opublikowano 23 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 23 Grudnia 2010 Byłem u speca od skrzyń. Podłaczył jakis sprzecic w celu sprawdzenia skrzyni. Powiedzial ze skrzynia pięknie chodzi i nie ma sie do czego przyczepic. Tylko ze mozna by juz olej wymienic. Jesli chodzi o bład to czujnik połozenia biegu w skrzyni mogl dostac wilgoci lub jest do wymiany jak blad bedzie wracał- to tyle na temat tego bledu. Po swietach umowiony jestem na wymiane oleju Pozdrawiam
onsork Opublikowano 23 Grudnia 2010 Opublikowano 23 Grudnia 2010 a na jakiej podstawie Pan Spec stwierdził że należy wymienić olej, bo chyba nie sprawdził tego urządzeniem diagnostycznym. zapytał Cię chociaż kiedy wymieniałeś olej, czy w ogóle wymieniałeś, albo coś w tym stylu ? odkręcił korek spustowy i upuścił troszkę aby zobaczyć jaki ten olej jest ? jestem jak najbardziej za wymianą oleju w skrzyni co 50tyś km, ale nie daj się naciągnąć na usługę, nie daj sobie wlać byle czego, wlej coś w/g normy zalecanej, nie musi to być oryginał z serwisu 80 albo 100 za litr, bo to kompletna bzdura, wystarczy że znajdziesz odpowiednik tego oleju uznanego producenta, bo znając życie olej do skrzyń to dexronII dla każdego "Speca" olej do skrzyń. skrzynia którą masz w audi b6 1.8turbo quattro 02r to model 5HP19FLA producenta ZF jeżeli podchodzisz poważnie do tematu to wymień filtr z olejem
symek88 Opublikowano 27 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 27 Grudnia 2010 Dzieki onsork za radę i troskę Nie jestem raczej taki ze dam sie naciagnąć na dodatkowe i niepotrzebne uslugi. Pytanie z olejem zadałem wsumie sam jemu zadalem czy przy takim przebiegu nalezalo by wymienić. Spec stwierdzil ze jak nie byl wymieniany przy takim przebiegu 123tys km to z pewnością należało by. Dzisiaj został wymieniony olej im rzeczywiscie kwalifikowal sie juz do wymiany, był czarny jak smoła. Napewno nie byl wymieniany nigdy. Pozatym niebylo zadnych opiłków wiec looz. Filtr oczywiscie tez został wymieniony i uszczelka. Przeczyscil mi tez kostki. Nie wiem czy po wymianie oleju mam tylko takie wrazenie ale wydaje mi się że drązek od zmiany biegow chodzi duzo lzej Gosciu tez zlokalizowal mi wyciek oleju z silnika gdzies z okolic czujnika cisnienia co by sie zgadzalo z szybkim znikaniem oleju ale to juz inny temat. Polecam speca, jak cos dam kontakt na prv
Rekomendowane odpowiedzi